Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 62, 63, 64  Naslednja
 Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 03, 2011 10:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2011 22:37

zdravo!

prosim, če mi lahko kdo pomaga s kakšnim nasvetom.
kupujem svoje 1. smučke po 14-ih letih. od 3. do 12. leta sem smučala, potem pa od 12. do 26. leta bordam. ker sem imela vmes poškodbo pete, me na bordanju začne boleti peta po cca. 2h urah. in zdaj sem se odločila, da si za "nadomestek" preostanka dneva kupim smučke.
zdaj trenutno imam na testiranju smuči rossignol attraxion (nobene oznake zraven), 154 cm in so mi smuči super (no... niti ne vem, če so lahko drugačne). prva vožnja je bila malo "čudna", potem pa je že šlo.
torej... delam dolge, karving zavoje. zdaj pa bi si rada kupila svoje smučke.
zanima me, kaj mi lahko priporače. velika pa sem nekje 163-165 cm (odvisno kdo meri).
v trgovini so mi rekli, da naj kupim salomon 24 (ne vem kater model točno, vendar ko gledam na njihovi strani po dolžinah, je možno samo 24GT PRO ali 24 SPORT - mislim, da so SPORT - sklepam po barvi), dolžine 151 cm.
odsvetovali so mi ženske smučke, češ da bom s tem salomonom bolj zadovoljna.

zdaj pa me zanima, če mi lahko morda kdo kaj svetuje.

Lp
Rosvita
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
kra
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 12:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 17:46

Po 14ih letih moraš na test smuči ne pa da ti trgovci pamet solijo....
Nazaj na vrh
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 3:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

kra... to razumem.
zato sem tudi napisala, da sem zdaj testirala Rossignol Attraxion 154.
na podlagi tega sprašujem, kaj bi mi lahko priporočali.
Nazaj na vrh
markxx
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 3:41 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29

Ne vem zakaj so ti odsvetovali zenske smucke. Kot da obstajajo zenske samo ful mehke, za zacetnike in nic vec. Tudi zenske smuci so lahkorazlicnih trdot in za razlicne zahtevnosti. Sicer je res, da tudi sam ne znam pojasnit kaj vse je pri zenskih smuceh drugace, razen barve in kristalckov, ampak pavsalno rect, da ne zenskih, ker bos z drugimi bolj zadovoljna, je pa tudi malo mimo.
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 4:11 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

eni tistih, ki so mi pomagali z nasveti, so rekli, da razlike med ženskimi in moškimi so samo v barvi.
zdaj, kako je s tem, ne vem.
Nazaj na vrh
kra
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 8:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 17:46

Mogoče sw 10 ali fischer progressor +8 odvisno kolko si pripravljena finančno dat za smučke!?
Nazaj na vrh
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 10:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

katere so to sw?
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 11:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

Verjetno so bile mišljene Elan Speedwave 10, ki pa so po novi Elanovi nomenklaturi sedaj Waveflex 10, če se ne motim.
JeZn
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 11:11 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 18:24

Lahko govorim za Elan, ker za drugo ne vem tako dobro. Sem pa siguren da je podobno. Razlika med ženskimi in moškimi smučmi obstaja!!!

Tako kot je markxx napisal pa se da dobiti tudi ženske smuči različnih trdot in s tem za različna znanja. Pri Elanu so ženske smuči dokaj podobne moškim (po geometriji), razlikujejo se v leseni sredici (malenkost spremenjena, da je lažja in mehkejša), dizajnu in postavitvi vezi (le-te so postavljene 10-15mm iz središča smuče naprej proti špici; to pa zato da je bolj obremenjen sprednji del smuči in se lažje zavija - smuča gre raje v zavoj)
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 2:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

JeZn... hvala za tale odgovor!
potem bom iskala ženske smuči.

hvala za pomoč!
Nazaj na vrh
cresh
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 9:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Nov 2008 11:59

A mi lohka eden pomaga izbrat? Ne vem al nej vzamem ali Fischer SuperRace SC 2010/11 ali Elan Race SL 2010/11. Ima kdo izkušnje z obema? Cena je pa pr obeh dost podobna.
Nazaj na vrh
s1
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 05, 2011 9:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

skor glih enaka...mrbit za odtenek elan mehkejša
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Pon Feb 07, 2011 2:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

zdravo!

zdaj sem v dilemi. v ožjem izboru imam trenutno 3 smučke. in sicer:
- v3tec mission seven, 152 cm, radij 11.6 m, cena 130?
- v3tec mission fice, 152 cm, radij 12.2 m, cena 130?
- rossignol attraxion 1, 154 cm, radij 13 m, cena 200?

te smučke v3tec mission bi naj delal elan (tako so mi rekli tudi v elanu), model pa bi naj bil crystal magic (to je rekel prodajalec v trgovini).
kakšne so začetne cene prodaje, ne vem, so pa to cene, za katere jaz dobim smuči. so pa vse smuči nove, nerabljene, s tem da za v3tec ne dobim računa.

a se recimo smuči in vezi kvarijo (s tem mislim glede uveljavljanja garancije) in koliko sploh dobiš garancije ob nakupu smuči.

prosim za pomoč.

Lp
Rosvita

Nazadnje urejal/a rzidar1 Tor Feb 08, 2011 1:10 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
boštl
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 12:36 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Sep 2010 17:41

Jaz smuči brez garancije(računa )nebi kupoval.Sem kupil elan sl in mi je počila vez na peti,so mi zamenjali brez problema z računom.
Nazaj na vrh
rzidar1
PrispevekObjavljeno: Tor Feb 08, 2011 1:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

jutri izvem, kako je z garancijo teh v3tec smuči.

kaj pa drugače? kaj se mi bolj splača vzet od teh treh?
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 62, 63, 64  Naslednja Stran 10 od 64

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Nakup smuči in vse, kar zadeva le-te
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net