|
Trije kralji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
GOLTEZAN |
Objavljeno: Ned Dec 09, 2007 10:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 15:18 Prispevkov: 377 Kraj: Velenje
|
A je že kej snega na Treh kraljih, ker naj bi šla moja sestra jutri v šolo v naravi. _________________ Sezona 08/09
Dolomiti 4x
Golte 34x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SMUČAR (KOPE) |
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 7:32 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28 Prispevkov: 385
|
Naprave obratujejo od 09:00 do 16:00. Ne obratuje: vlečnica VELIKI VRH.
na spletni strani pa so včeraj napisali, da bosta obratovali obe vlečnici
http://www.jakec-sp.si/ |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
streif |
Objavljeno: Ned Dec 30, 2007 10:41 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2007 13:40 Prispevkov: 445 Kraj: pod Strmcem
|
Prvič na tem smučišču; glede na kategorijo kar prijetno presenečen , razen opasne gužve (nedelja, počitnice, prazniki...) na vlečnici Veliki Vrh. _________________ *23/24* : 35x 16x Weinebene, 9x Rogla, "Belvi"- Stadion, Trije Kralji, Gaal, 7x Turnau
*22/23* : 40x
*19/20* : Reiteralm, Schladming, Kleinlobming, 9x Turnau, Semmering/Stuhleck, KL Hebalm, Brunnalm-Hohe Veitsch, St. Kathrein am Hauenstein, Präbichl, 11x Rogla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
SiKT |
Objavljeno: Sob Jan 19, 2008 9:56 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55 Prispevkov: 264 Kraj: Lokovica
|
je kdo biu kj gor, kakšno je stanje. zanima me ker ma sestra drug tedn šolo v naravi gor |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bole |
Objavljeno: Ned Feb 17, 2008 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Dec 2004 15:01 Prispevkov: 874 Kraj: Maribor
|
Torej, en tedn zamude, ampak useeno tolko da veste da smučišče še obstaja. Prejšni tedn smo imeli pilotski veleslalom na Trije Kralji, snega je malo, poledenel, kamnov ni. Topov sm naštel 6 in eno žirafo, vlečnici sta dve - sidra in tisti hitri krožniki. Dve slikci za vas
Vlečnica se je pokvarla, in so jo skor dve uri popravljali (en krožnik so mogli dol odžagat)
To je blo že po štiri, ljudi nič več. Sej, proga pač široka
Aja, jaški od zasneževanja so po celem smučišču. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Nataša |
Objavljeno: Sob Dec 20, 2008 10:33 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Sep 2006 17:31 Prispevkov: 35
|
Ojla, kako je kaj na treh kraljih? Mi bomo šli v januarju malo pogledat z otroci...enega moram naučit smučat, drugi pa se bo še zaenkrat le sankal:)
Lp, Nataša |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pisten bully 300W |
Objavljeno: Pon Jan 17, 2011 9:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2010 17:46 Prispevkov: 48
|
Kaj je bil mogoče kdo na treh kraljih mogoče v zadnjem tednu?? Zanima me kakšno je kaj stanje prog in če se sploh splača iti gor zdaj pred kakšno ohladitvijo. Zanima me pe še če vam je bolj všeč Ribniška koča ali RTC Jakec? Hvala za odgovor. _________________ Naj sneži na full!! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Ned Mar 06, 2011 10:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
Za ta pustni vikend smo se s familijo mudili na Treh kraljih. V soboto 5.3. smo imeli kraljevsko vreme in super podlago. Sneg precej zimski do kakšnih 12-ih, ampak tudi naprej je bila podlaga popolnoma ok. Temperature zjutraj zimske, vendar neke posebne toplote tudi popoldne ni bilo.
Nasmučali smo se, kolikor se pač tukaj lahko da.
Odprti bodo še najmanj en teden, naprej pa odvisno od vremena. Snega je še dovolj, vendar kljub vikendu, ni bilo dosti obiska. Se je pa dogajala tekma, ki je privabila večino obiskovalcev.
Tukaj je tudi video; http://exposureroom.com/members/HDmediaadventures/fb6fcc5490e0436eabc7dc6934b39693/
Uporabil sem Canon EOS 7D in širokokotni objektiv 16-35 mm.
Pa še nekaj fotk zimske idile (nisem dosti fotkal, tako da jih je nekaj vzetih kar iz videa!);
1280.jpg[/img]
LP _________________ Video arhiv |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Jul 13, 2011 8:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3670 Kraj: Maribor
|
Na Treh Kraljih spet brnijo stroji, tokrat sicer ne na smučišču, bodo pa nova prenočišča. Najprej prizidek k penzionu 'Jakec', tudi evropska sredstva so uspeli pridobiti:
Malo nad cerkvijo, na mestu kjer je že pred 2. vojno stala planinska koča (ki je bila seveda med vojno požgana), pa gradi planinsko društvo Slovenska Bistrica nov planinski dom na zelo lepi lokaciji, saj je za razliko od Jakca povsem na progi, perfektna lega npr. za smučarsko restavracijo:
Kratek komentar ob robu: res, meni še vedno vse gre dosti prepočasi , ampak tako na splošno pa se na Pohorju (mislim na geografski pojem, neodvisno od lastništva smučarskih centrov) celo v tem kriznem obdobju investira največ v Sloveniji: sedežnica na Kopah, apartmaji v Ribnici, jezero, tekaški center in hotel na Rogli, apartmaji pod Snežnim Stadionom, dva objekta na 3 Kraljih. Samo tako (in še malo hitreje) naprej, pa bo ! _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zelenec |
Objavljeno: Čet Jul 28, 2011 2:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17 Prispevkov: 200
|
zanimivo, par mesecev nisem pogledal tega foruma in moram tudi jaz priznat, da sem pozitivno presenečen nad številom investicij, kljub krizi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bilica |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2013 7:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 15:36 Prispevkov: 13
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gapi202 |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2013 7:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 22:08 Prispevkov: 2531
|
Obratujeta vlečnica Črno jezero in vlečnica Veliki vrh.
Na smučišču je do 50cm naravnega in umetnega snega.
Vlečnice obratujejo od 9.00 do 16.00h.
vir http://www.jakec.si/Ponudba/Zima20122013.aspx _________________ 10/11=12x
11/12=16x
12/13=17x
13/14=17x
14/15=23x
15/16=23x
16/17=62x
17/18=31x
18/19=34x
19/20=6xLesOrres,1x Katsci,2xKanin,5xkrgora,1xRudno, 3xStražaBled,4xMojstrana,2xStariVrh,1x Schladming,1xCerkno,
20/21=5xVogel2xMojstrana,3xSoriška,8xKr.gora, 3xKrvavec+15xturno
21/22=15xVogel,21x Kranjska Gora,1xstari vrh,1xkrvavec,3xKanin
22/23=21xVogel,17xKr. Gora,1xKanin
23/24=1xVogel,2xKr. Gora,1xKozji hrbet,1xMojstrana, 2xStari vrh
24/25=3xSan pelegrino/alpe lusia,3xMojstrana,1xKr.Gora,1xSoriska |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bilica |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2013 8:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2013 15:36 Prispevkov: 13
|
kakšni sta pa ti dve progi? lahko še mi poveste cene kart? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
svfilip |
Objavljeno: Tor Jan 01, 2013 9:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pet Okt 2012 14:25 Prispevkov: 193 Kraj: Maribor
|
bilica je napisal/a: | kakšni sta pa ti dve progi? lahko še mi poveste cene kart? |
Mogoce bi lahko klikno na vir od gapija  _________________ sezona 2015/2016=8dni:3xKaprun, 1xObertauern, 3x Mb. Pohorje, 1x Mb. Pohorje nočna |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pet Nov 01, 2019 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
Skoraj ne morem verjeti da ni že 7 let od zadnjega prispevka na tem smučišču. No smučišče normalno obratuje, z obiskom na tem smučišču se prične ena manjša serija pregleda novosti/pripravljenosti Pohorskih smučišč na prihajajočo sezono, kot je to moj standard ob prvem snegu na Pohorju.
Smučišče totalno sicer ni zaspalo, nekaj malega vlagajo, letos očitno malce bolj kot prejšnja leta saj,
se očitno Supersnow širi na Tri kralje. Lani sem tam videl obratovati eno 900, letos se pridružijo še štirje avtomatski modeli 700 in en 600 ročni, ki pa so sicer novi, vendar letnik izdelave 2018, torej še ne najnovejši model, ki so ga predstavili letos na Interalpinu. Ob tem pa zbode en top, ki ni bil nameščen na trokrakem klasičnem podnožju, vendar na podobnem stojalu kot ima Technoalpin za svoje fiksne topove. Pa sem se odločil poiskati temelj oz. steber topa, kar sem tudi našel:
Postavili bodo top na roki oz. konzoli, sicer meni na čisto nelogičnem delu, to je strmejši progi Veliki vrh, blizu vrha vlečnice. Tako imajo zdaj enega fiksnega winter technika na desni progi te vlečnice in enega po novem fiksnega na levi progi. Nastreljani topovi kot s šibrovko torej, pa že tako jih ni dovolj, da bi zasneževali obe vlečnici v celoti. Pa sem mislil da se bodo nesmisli v zasneževanju končali na vzhodni strani Pohorja...
Ampak no prav, tako so se odločili, želim jim le da jim pride prav nova pridobitev.
Zraven so še pa pripeljali zver od ratraka, Pistenbully 600, ampak rabljenega, letnik izdelave 2006, kar upam da jim ne bo povzročalo preveč preglavic, glede vzdrževanja... Itak pa če imajo zdaj takšno zver, ne razumem zakaj ne bi namesto fiksnega topova postavili tam enega mobilnega, ki ga lahko nato čez zimo premikajo po smučišču kolikor se jim zahoče...
Infrastrukturno pa itak že leta na istem, tudi iz tiste predvidene sedežnice ne kaže kaj da bi bilo v bližnji prihodnosti.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|