Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Kartitsch/St. Oswald, 31. 12. 2010

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Kartitsch/St. Oswald, 31. 12. 2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 12:09 am    Naslov sporočila: Kartitsch/St. Oswald, 31. 12. 2010 Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3451
Kraj: Maribor

Za zaključek lanskega leta sva zaprla še eno poglavje v knjižici z naslovom 'Miki odkriva vaška smučišča Avstrije' . Po dobri smuki v Obertilliachu sva se zapeljala po cesti nazaj proti Sillianu in zavila na Dorfberglift v Kartitschu, natančneje v zaselku St. Oswald. Gre za smučišče ki se tako lepo vidi iz Silliana oz. s Thurntalerja:


Smučišče je pravzaprav pretiravanje, gre za eno zelo dolgo vlečnico (dolžine 2200m, viš. razlike 440m) in praktično eno progo z nekaj nepomembnimi variantami. Spodaj je še tekoč trak in prenosna vlečnica (podobna starim Uniorčkom):


Vlečnica je neskončno dolga, niti ne strma in seveda je bila ob treh popoldan prazna:


Proga pa bi bila za moj okus skoraj idealna, označena je sicer rdeče, lahko pa bi bila tudi (temno)modra - takšna kot jih imam najraje za karvanje. Prazna in zaradi zahodne lege sončna tudi še ob štirih:




Progo zasnežujejo s 4 Lenkoti in 4 žirafami, žal pa narejen sneg niti slučajno ni bil primerljive kvalitete kot v bližnjih Sillianu in Obertilliachu, preveč je bilo ledenih grud in kep.


Ampak slabo vseeno ni bilo:


Poleg lepih pogledov po dolini navzgor - z enega mesta se dobro vidi tudi vzhodno pobočje Kronplatza - je zanimiva tudi malo drugačna perspektiva Thurntalerja in Silliana:




Originalna velikost: klik !

Tako, pa sem odkljukal še eno mini smučišče . Se bova še vrnila? Ne vem, prav kmalu še ne. Morda pa kdaj čez nekaj let, recimo v kombinaciji s Sillianom - popoldan seveda, ko se na Thurnthaler že spusti senca, proga v kartitschu pa je še osončena. Če bodo seveda takrat še obratovali, takšna mini smučišča tudi v Avstriji ne živijo najbolje. Bomo videli ...
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Age
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 08, 2011 8:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Prispevkov: 695
Kraj: Ljubljana

Kdo drug bo pa šel na tole mini smučišče kot ti, hehe, pa vsi smo ga opazovali s pobočja Silliana. Nikoli nisem pomislil, da je proga na drugi strani osončena, ko sem se vračal popoldne po senčni progi pod gondolo na parkirišče. Samo mene bodo tam videli samo na sedežnici, z 2200 m dolgo vlečnico, opa , je pa dolga, hehe. Prav luštna reportaža, zdaj imaš na vzhodnem Tirolskem samo še 'smučišča' v bližini Matrea Pangraten in Virgen, če to sploh so. Prav blizu na Koroškem pred Mokrinam pa te čaka celo mala četica vaških smučišč (Kötschach - Mauthen, Lesachtal...).

lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Kartitsch/St. Oswald, 31. 12. 2010
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB