Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 65, 66, 67  Naslednja
 Kronplatz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ulavre
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 04, 2011 7:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Jan 2011 23:50

hvala..bom malo pobrskal najprej po netu in če nič ne dobim je to da grem kar tja brez apartmaja tudi še opcija..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
elan
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 05, 2011 10:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

brez apartmaja sigurno ne boš ostal...
pojdi tja na info točko pa ti bodo sigurno kaj našli.
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 12:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

Moj/naš hd video report iz Kronplatza:

http://www.youtube.com/watch?v=mRj-stUdMVs

Z besedami bojo pa drugi (mazyk, sorty ) opisali zadevo kako je bilo celih 8 dni!

ps: hvala juremihamojca za pomoč! Stvar dejansko deluje!

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
juremihamojca
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 6:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Dec 2008 14:19

Me veseli, da je pomagalo.

Sicer pa super posnetki... s kakšno zverino ste tole snemal, posnetki so namreč odlične kvalitete...
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 06, 2011 9:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

Je pomagalo, je!

Vsi posnetki (tudi nekatere slike) so narejene s kamero go pro hd.

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
dejvi
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 9:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec smučišč
Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45

everts, lepo. Video doda drugo dimenzijo na vpogled smučišč in smučanja. Kar nadaljuj s tem. Prihodnost interneta je v gibljivi sliki, sploh zdaj ko prihaja HTML5. Če ti tvoj gopro omogoča snemanje v FullHD (večina teh kamer ga!), kar izkoristi to možnost - tudi pri editiranju in bo slika še bolj ostra, z malo ali brez tistih kvadratkov (youtube omogoča zelo dobro kvaliteto).

Malo off topica je bilo to

V glavnem - za boljšo vidnost in za zbirko te video baze prilepi link še v sticky: http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=397
kotulc
PrispevekObjavljeno: Pon Jan 17, 2011 12:03 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Vikend sem preživel na Kronplatzu in sem navdušen Široke in dokaj prazne proge, brez čakanja na naprave, odlična priprava prog glede na temperature in sončno vreme = odlična smučarija.

Tudi statistika pove svoje po 11.000 višinskih metrov na dan, to mi na Koroškem (Mokrine, Osojščica, BKK, Turracher, ...) uspe le redko, sploh med vikendom.

To pa naredijo mojstri teptanja

Piculin - južen vendar brez kupov (vseeno zelo dober glede na južno lego ob 13h)

Prazne in odlične proge v soboto ob 14h !!!

Silvester - odličen, prazen in brez leda ob 16h
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 9:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25
Kraj: Ljubljana

Tudi jaz sem bil v soboto 15 januarja za en dan na Kronplatzu - če ne zaradi drugega pa zaradi tega, da ustrezno "proslavim" 30 let od kar vsako zimo, vsaj za en dan, obiskujem to smučišče. Žal moram reči, da sem bil bridko razočaran. Ne zaradi tega, ker je bilo izjemno toplo in so bile popoldne proge pod 1600/1700 metri ojužene in polne grbin. To sem pričakoval in to se pri +12 v dolini tudi zgodi. Razočaran sem bil zaradi preparacije prog, ki me je pričakala zjutraj ob 08:30. Ledene grudice /(Belvedere), neenakomerno poteptano smučišče (Plateau), robovi ob sledeh ratrakov, ledene plošče(! Marchner) - to so stvari, ki jih na Kronplatzu nisem bil vajen, pa sem tam smučal tudi že 25 aprila. Tudi smer razvoja, v katero je Kronplatz krenil v zadnjih letih me malce moti. Občutek imam, kot da sem v tovarni smučanja. Kot delavec za tekočim trakom. saj je vse v redu, da so žičnice hipermoderne, hitre, pokrite, pa proge široke in relativno prazne, pa vendar..... svoj čar je imelo tudi to, da si se zjutraj iz Olanga vozil proti vrhu z dvosedežnico, pa nato še z dvema vlečnicama.... ne vem, mogoče sem glede tega le malce nostalgika. Mogoče me skrbi tudi to, da na Kronplatzu srečujem na nekaterih delih že četrto generacijo žičnic, kar me neusmiljeno spominja na moj EMŠO. na Kronplatz bom seveda še odšel, če ne drugeka vsakih par let, da preverim kaj je v tej tovarni novega in da vidimi, da niso mogoče v soboto 15 januarja 2011 imeli le slabega dne.....
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 10:12 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Po moje niso imeli le slabega dne (niti ti nisi vstal z levo nogo). Podoben občutek sem imel jaz že decembra. Saj ne da bi bilo slabo, samo niso več najboljši. Grem letos vsaj še enkrat tja, pa poročam.

Sicer pa Polde, jaz imam zdajle pred sabo en zemljevidek izpred 30 let, ko sem bil prvič tam in iz Olanga takrat ni bilo nobenih vlečnic, ena je le v podaljšku Alpena. Mi boš pa ti mogoče znal odgovoriti na eno vprašanje. Spomnim se, da smo takrat veliko smučali na eni srednje dolgi vlečnici, ki so ji rekli Stenmarkova, ker so s ponosom razlagali, da je tam on večkrat treniral. To je bila ena gozdna proga zmerne strmine in bolj na samem, lahko bi bila Pre da Peres, ki je bila tedaj krajša, samo se ne spomnim, da bi se potem porivali proti Ruisu oziroma vsporedni vlečnici Furcia. Mogoče je bila pa Stenmarkova Furcia (takrat še po gozdu)?
Nazaj na vrh
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 10:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

Ja,verjetno je bil splet nesrečnih okoliščin,da si naletel na slabe proge!!
polde
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 2:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marko,
leta 1981 si na Kronplatz iz Olanga prišel najprej z dvosedežnico Olang (ali Gassl), ki je peljala do Lorenzihutte, nadaljeval si z vlečnico na sidra Arndt (tam kjer je danes istoimenska 6-sedežnica), na vrhu pa je bila še vlečnica Kronplatz. Če si smučal hitro (kar smo takrat 18-letniki seveda počeli) si uspel krog narediti v približno 50 minutah (cca 43 minut gor, 7 minut dol). Tkim "Stenmarkova" vlečnica je bila vlečnica Pramstall, ta je potekala v spdnjem delu proge, na nasprotni strani današnje gondole "Gipfel". Na mestu te gondole pa je bila dvosedežnica "Gipfel", kateri se je v zgornjem delu pridružila še dvosedežnica "Ochsenalpe".
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 25, 2011 3:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Ja, sorry imaš prav glede Olanga. Je na zemljevidu en tak čuden znak, da sem mislil, da je Arndt sedežnica, je pa vlečnica. Na vrhu pa ni bilo treba iti na vlečnico Kronplatz, ker si lahko uporabil sedežnico Plateau ali Belvedere, ki pa niso bile bistveno hitrejše od vlečnic. Očitno imaš tudi ti isti zemljevidek, saj si težko mislim, da bi se tako natančno spomnil. Moj je iz sezone 81-82, dnevna karta je stala 15.000 ITL, v predsezoni pa 6.000 ITL, kar bi bilo enih 3 EUR.

Za tisto Stenmarkovo pa po moje nisem mislil te vlečnice. Lahko, da smo mi tako imenovali napačno vlečnico. Jaz imam nekako v spominu, da se je bilo treba zapeljati dol pa na nasprotni breg. To bi bila lahko potem samo tedanja Pre da Peres, ali pa mogoče celo Rara, ki je bila tedaj celo strmejša. V spominu imam tudi, da so bili talarčki. Bom poskusil vprašati še koga od mojih tedanjih smučarjev in ob naslednjem obisku najti kakšnega starega žičkota, ki bo sploh še vedel, kdo je Stenmark.
Nazaj na vrh
Tomaž
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 10:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Okt 2005 9:54
Kraj: moste

marko je napisal/a:
Po moje niso imeli le slabega dne (niti ti nisi vstal z levo nogo). Podoben občutek sem imel jaz že decembra. Saj ne da bi bilo slabo, samo niso več najboljši. Grem letos vsaj še enkrat tja, pa poročam.

Avstrijci(kjer sem jaz smučal)se ne morejo primerjati s Kronom pri preparaciji prog!Nekdo je torej boljši,pa me zanima res kdo?
marko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 11:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Ker si vprašal mene: jaz ne maram posploševanja (Avstrijci, Italijani, naši...). Preparacija prog je podobna kuhi. Tudi najboljšemu kuharju se kdaj jed sfiži in vseh jedi ne naredi enako dobro. Velika smučišča špijonirajo in se učijo od boljših, si kdaj tudi ukradejo kakšen ključni kader in tako je prednost, ki jo je imel Kronplatz pred drugimi, očitno nekoliko zbledela. Letos so drugačne - slabše razmere (povsod) za pripravo prog in vsi smo že malo razvajeni. Mogoče tudi izven glavne sezone niso tako natančni pri pripravi, smučarjev pa je bilo tudi decembra ogromno. Poleg vse tehnologije in znanja na koncu itak vse stoji na zadnjem od recimo 30 ratrakistov. Če se bo onemu malo mudilo in bo peljal malo hitreje ali spustil kakšen meter neteptanega bomo mi po forumih pisali, da Italijani slabše pripravljajo proge kot Čehi.
Nazaj na vrh
polde
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 26, 2011 11:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marko,
ja pa apartma v Spodnjem Olangu je bil 3.800 lir, kar bi danes zneslo natanko 1,941 EUR - se pravi niti za dva deci piva ne.
zemljevida iz tistega časa pa nimam, kar se tiče tega, imam dober spomin. Kot pravi pregovor: Boljše nekaj zaradi Parkinsona politi, kot zaradi Alzheimerja sploh pozabiti popiti.
Zadj bom poskusil (po spominu, pa če verjameš ali ne) navesti spremembe na Kronplatzu v zadnjih 30 letih:
1. Piculin (KK6)... nova
2. Cianross (KK8)... prej vlečnica
3. Piz de Plaies (KK8)... prej dvosedežnica .. še prej košare
4. Pedaga (kk8)... prej trosedežnica... še prej vlečnica (krožnik)
6. Miara (kk10)... prej trosedežnica... še prej vlečnica
7. Col Toron (kk10)... prej dvosedežnica
8. Rara (sd4)... prej vlečnica (krožnik)
9. Pre da Peres (kk8)... prej trosedežnica.. še prej vlečnica
11. Costa (sd4i)... prej dvosedežnica
12. Ruis (kk8)... prej kk6... še prej dvosedežnica
13. ----------- levo od Ruis, do 1981 vlečnica do restavracije Panorama, še danes se vidi poseka
14. Sonne (sd4i)... prej vlečnica (sidro)
15. Belvedere (kk15)... prej dve dvosedežnici... še prej vlečnica
16. Marchner (kk10)... prei izklopljiva 4 sedežnica pokrita, še prej izklopljiva štirisedežnica, odprta... še prej vlečnica (sidro)
17. Plateau (sd6i)... prej dvosedežnica
18. Arndt (sd6i)... prej vlečnica (sidro)
19. OlangI(kk6).... prej spodaj dvosedežnica
20. OlangII (kk6)... prej na vrhu vlečnica (sidro) z imenom Kronplatz
21. Alpen I(kk6).. prej vlečnica (krožnik) z imenom Pracken
22. Alpen II (kk6)... prej dvosedežnica.. še prej vlečnica (krožnik, na nafto !!!)
23. Gipfel (kk10)... prej (kk12).. še prej dvosedežnica.. še prej vlečnica (krožnik)
24 --------- zg. del Gipfla... prej dvosedežnica .. še prej vlečnica (krožnik)
25 --------- sp. del Gipfla.... prej vlečnica (sidro) Pramstall
26. Kronplatz I + II (kk8) prej (kk6).. prej dve gondoli za 45 oseb
27. Kronplatz 2000 (kk8).. prej dvosedežnica Hernegg (vendar na drugem mestu, končala se je ob spodnji postaji Gipfla.

Tako, če sem kaj pozabil, me popravite.

Aja pa še to: razvoj zimskega turizma na območju Kronplatza se je začel okoli leta 1965 (takrat sem ravno hehal lulati v plenice), se pravi za Kranjsko goro, Krvavcem, Mb. Pohorjem...... pa poglejmo, kje smo danes.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 65, 66, 67  Naslednja Stran 26 od 67

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Kronplatz
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net