|
pancerji |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
drmare |
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 5:22 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 16:56 Prispevkov: 5
|
Pozdravljeni,
sem nov na forumu (danes registriran, bralec pa že dolgo) in to temo sem prebral v celoti, ker sem danes kupoval nove čevlje za smuko.... Upošteval sem številne nasvete in izbiral med sledečima čevljema:
Tecnica Dragon Slayer 110 2011
Salomon Impact 10 CS 2011
Po testu sem ugotovil, da mi bolj sede Tecnica! Salomon je v mečih preveč stiskal, manj udoben (narava čevlja je drugačna)! Sicer je Tecnica nekoliko bolj mehka (flex 110) ampak mislim, da je zame dobra izbira! Če ima kdo kako izkušnjo s tem čevljem naj poroča! Po pravici povedano sem si bolj želel, da bi mi sedli Salomonovi pancarji ....žal ne!
PS: Moja teža 95, 188cm, dober rekreativec, smuči Elan SLX ....komaj čakam, da ta set stestiram.....to pišem v pancarjih in čakam, če bo kaj začelo boleti, ampak očitno čakam zaman....odlična izbira!
Lep pozdrav! Mare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
frank |
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 7:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 0:36 Prispevkov: 10
|
No danes sem bil v trgovini v intersportu in sem sprobaval pancerje. Že prej sem imel ogledane Dalbellove pancerje Axion 8 in ko sem jih obul so mi bili kot uliti na nogi, res nobenega neprijetnega tiščanja ali bolečine čeprav sem jih imel do konca zapete, res pa je da sem jih imel na nogi samo kakšnih 15 minut vendar so mi res ustrezali. Prodajalec mi je tudi izmeril nogo z nekim merilom in napravica je pokazala 272mm tako da sem kar iz prve probal številko 27.5 in mi je ustrezala. Pancerje sem tudi že nesel na blagajno vendar sem na srečo pozabil da imam na kartici limit, gotovine pa nisem imel s sabo. Zakaj na srečo? Ker sem zdajle na internetu našel trgovino Bokal Sport iz Škofje Loke kjer dobiš internetni popust in pancerji pridejo 111? ceneje
Sedaj me zanima če ima kdo kakšne izkušnje s temi pancerji in ali moram biti še na kaj pozoren pri nakupu ali naj jih kar naročim preko interneta glede na to da sem jih že sprobal v trgovini? Mogoče priporočate še kakšen drug model? Aja pa tej pancerji imajo flex 80-90, sam pa imam slabih 80 kilogramov.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 7:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
drmare je napisal/a: | Pozdravljeni,
sem nov na forumu (danes registriran, bralec pa že dolgo) in to temo sem prebral v celoti, ker sem danes kupoval nove čevlje za smuko.... Upošteval sem številne nasvete in izbiral med sledečima čevljema:
Po testu sem ugotovil, da mi bolj sede Tecnica! Salomon je v mečih preveč stiskal, manj udoben (narava čevlja je drugačna)! Sicer je Tecnica nekoliko bolj mehka (flex 110) ampak mislim, da je zame dobra izbira! Če ima kdo kako izkušnjo s tem čevljem naj poroča! Po pravici povedano sem si bolj želel, da bi mi sedli Salomonovi pancarji ....žal ne!
PS: Moja teža 95, 188cm, dober rekreativec, smuči Elan SLX ....komaj čakam, da ta set stestiram.....to pišem v pancarjih in čakam, če bo kaj začelo boleti, ampak očitno čakam zaman....odlična izbira!
Lep pozdrav! Mare |
Glede, da je zunaj velik plus...potisni noge v zmrazovalno, pa povej če bo čez kakšno uro kaj bolelo....saj razumeš, da se hecam, ampak zrno resnice pa je le v tem...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 7:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
drmare je napisal/a: | Pozdravljeni,
Lep pozdrav! Mare |
kaj pa številka pancerja? si tapravo vzel? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drmare |
Objavljeno: Tor Dec 07, 2010 8:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
elan je napisal/a: | drmare je napisal/a: | Pozdravljeni,
Lep pozdrav! Mare |
Vsekakor, noga meri 286mm - potrebna dolžina čevlja po logiki (+ 2 - 4mm) je 290! To pa je številka čevlja 45,5 oziroma 29! Malenkostno s konico palca tipam vrh čevlja, ko pa se nagnem naprej pa se noga odmakne tako, da predvidevam, da je vse OK!
Verjetno razmišljaš v to smer, da se bo čevelj še malo ulegel - verjetno se bo potem bom pa še malo bolj zategnil....
Lep pozdrav! Mare
V strih Alpininih čevljih (bili so še večji) me je stalno bolela noga, ker so bili nek tekmovalni model.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 10:15 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
drmare je napisal/a: | elan je napisal/a: | drmare je napisal/a: | Pozdravljeni,
Lep pozdrav! Mare |
Vsekakor, noga meri 286mm - potrebna dolžina čevlja po logiki (+ 2 - 4mm) je 290! To pa je številka čevlja 45,5 oziroma 29! Malenkostno s konico palca tipam vrh čevlja, ko pa se nagnem naprej pa se noga odmakne tako, da predvidevam, da je vse OK!
Verjetno razmišljaš v to smer, da se bo čevelj še malo ulegel - verjetno se bo potem bom pa še malo bolj zategnil....
Lep pozdrav! Mare
V strih Alpininih čevljih (bili so še večji) me je stalno bolela noga, ker so bili nek tekmovalni model.... |
notranji čevelj se v večini pancerjev 'uleže-raztegne' vsaj za pol številke.
tako da mislim da ti bo po parih smučanjih pancer kmalu prevelik |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
agerg |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 11:05 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16 Prispevkov: 19
|
Se pravi naj pri nogi 265mm vzamem čevelj 260 ali 265?
Hvala. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
drmare |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 11:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gunter |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 11:48 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2007 17:32 Prispevkov: 100
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 11:56 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
26  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 11:59 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Jaz imam 282-283 in imam vedno pancarje 280. Zadnji, ki sem jih imel so bili na začetku zelo tesni, na prvem smučanju, ko sem z odpetimi hodil proti smučišču me je tiščalo v prste za popizdit.
Po nekaj smučanjih čisto ok, po dveh letih uporabe pa sploh ne bi pomislil, da bi mi lahko bil ta pancar kdaj majhen.
Zdaj sem ravno v fazi nakupa novih in sem isto izbral 280, čeprav so kar tesni. Ker če ima pancar dovolj veliko školjko, ponavadi itak je, potem se notranji čevel razširi z uporabo.
Drugače če kupuješ ene navadne, udobne pancarje itak nima neke veze pol številke gor dol.. Samo če pa kupuješ en oreng, mogoče celo semi-temovalen čevelj, potem pa mora bit pomoje zadeva točna kar se da, da je potem tisti pravi filing. In v tem primeru je bolje, da je nov malo tesen in po par smučanjih prav, kakor nov prav, pa po par smučanjih že velik. _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ozi |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 20:36 Prispevkov: 11 Kraj: Ljubljana
|
ah, pa še jest z nehvaležnim "svetuj, prosim".
najprej, hvala vsakomur, ki si bo vzel cajt za prebiranje in še nekoliko več za odpisovanje.
situacija je taka, da sem si letos po krajših predhodnih ogrevalnih sezonah, zadal začeti smučarsko sezono na polno.
(beri =vsaj toliko kolikor dovoljuje tošelj)
v investicijo smuči še ne bom šel, ker se bom posvetil testiranju, bom pa zamenjal svoje copate. po 15 letih.
ko prebiram vse nasvete, trike in obveznosti pri nakupu pancerja me je živa groza. jest s svojimi 15 let starimi Lange 7 verjetno na svoje noge delujem razbit kontejner.
skratka, spadam med zelo dobre rekreativce, visok 184cm, težak 93 +/-. izredno močne noge, pritiskam kot idiot. slalom, na polno, cel dan. po smuki obvezno zaspim v avtu (v kolikor ne vozim).
mal gledam sem pa tja in nekako so me navdušili Atomic s "tanovo" fit tehnologijo in pa Fisher s SomaTec tehnolgoijo V položaja nog (ta se mi sploh zdi zanimiva, ker mam močne noge in jih po defaultu ne držim nikol skupej!?).
flex bi moral biti po mojem nekje med 100 in 120. nimam pojma.
kakšen nasvet? bom zelo hvaležen.
hvala, hvala.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 3:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
ozi je napisal/a: |
skratka, spadam med zelo dobre rekreativce, visok 184cm, težak 93 +/-. izredno močne noge, pritiskam kot idiot. slalom, na polno, cel dan. po smuki obvezno zaspim v avtu (v kolikor ne vozim).
mal gledam sem pa tja in nekako so me navdušili Atomic s "tanovo" fit tehnologijo in pa Fisher s SomaTec tehnolgoijo V položaja nog (ta se mi sploh zdi zanimiva, ker mam močne noge in jih po defaultu ne držim nikol skupej!?).
flex bi moral biti po mojem nekje med 100 in 120. nimam pojma.
kakšen nasvet? bom zelo hvaležen.
hvala, hvala.
 |
a si ti mogoče herman maier?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ozi |
Objavljeno: Sre Dec 08, 2010 3:20 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 20:36 Prispevkov: 11 Kraj: Ljubljana
|
ma nisem. sam jest ko stopim na smuščišče se ustavim za 1-2 kuhanca pa 1 klobaso. ostalo pa sam šopam. po smuki se pa sam še uležem.
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
georgeslo |
Objavljeno: Čet Dec 09, 2010 4:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Nov 2010 11:11 Prispevkov: 8
|
Sem bil v podobni dilemi.....šablona je pokazala vmes in sem se odločil za manjšo številko......v školjki je bilo prostora še za naslednjo številko navzgor.
Palec čutim ampak me briga, ker je neoprenski cel sprednj del in je kot rokavička ......tecnica dragon slayer
Res pa je bila ogromna razlika med različnimi čevlji, ker so me vložki na pol cifre večjih pancerjih drugih modelov tiščali, da je bilo joj.
Se bo že posedlo.....sem se res trudil upoštevati ameriški statistični podatek, da ima 80% smučarjev prevelike pancerje
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|