Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » prave slalomke

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 prave slalomke « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
s1
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 12:44 pm    Naslov sporočila: prave slalomke Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Feb 2010 15:58
Kraj: Gorenjska

Evo experti

Konkretno vprašanje:
Najboljša slalomka in nje dimenzija, ali je to Nordica Dobermann SL pro, Blizzard Sl , Fischer worldcup SC, Head iSl, Volkl Race tiger SL,...

Višina 182 in teža 95 kg. Prtiskam pa fejst, pa rad hitr peljem

Zdej sem pa lastnik SLX 165 cm...

Upam na konkretno pomoč...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pj
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 1:36 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43
Kraj: Malo tu, malo tam

Kar se mene tice... Fischer Worldcup SL. Ce ze isces pravo slalomsko dilo Dolzina je pa tako ali tako samo ena... 165cm, razen seveda ce bi vzel zenske.

Heada bi se pa na dalec izogibal... ce niso sposobni narediti normalno postimane smuci za racing service, potem mocno dvomim, da so trgovinske kaj drugacne.
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 8:06 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Tekmovalec / bivši tekmovalec / trener / demonstrator / nekaj po znanju primerljivega? Če ne, ni razlike med omenjenimi dilami
Nazaj na vrh
luky
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 8:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 22:31

Zakaj pa ne bi ostal na SLX
Nazaj na vrh
FIDA
PrispevekObjavljeno: Tor Mar 02, 2010 8:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 13:13
Kraj: Prevalje in Ljubljana

Nikakor ne pozabiti na FIDA Laser Gold SL World Cup ...

Poglej si opis in sestavo smučke http://www.fidasports.com/GV/Smuci/Lasergold.aspx

Poglej si oceno omenjene smučke na testu (ocenjevali so Košir, Mlekuž, Grubelnik, Maier, Demo vrsta ...) http://www.fidasports.com/LinkClick.aspx?fileticket=LI1e7pA6TAc%3d&tabid=64

Poglej si tudi mnenja nekaterih zadovoljnih uporabnikov:

Rotty je napisal/a:
Evo kot sem danes na Krvavcu fantoma obljubil...

Danes sem končno v roke..noge dobil te tako opevane smučke Laser gold...zgolj za primerjavo, sedaj imam SLX WC 155cm, letnik 07/08, brušene na 87°. Danes preskušene FIDA LG pa so bile brušene na 88° in dolžine 155 ter 165 cm.

Torej na dnu strmine, ko sem prvič spustil dilo 155cm, sem lahko samo rekel enkratno in hkrati komaj čakal, da pridem na vrh hriba, da jih ponovno spustim! Trda in zahtevna dila, ki se drži strmine kot vlak tirov, vendar ne mara lenuhov ampak zato nagrajuje delavca (še posebej to velja pri kratkih zavojih). Enakega mnenja sem bil kakšno uro kasneje, ko sem dobil 165 cm dile, vendar sem bolj navajen na moje, zato sem ponovno zamenjal dile in za dve rundi ponovno vzel 155cm. Resnično sem navdušen in vam jih toplo priporočam. Ponavadi potrebuješ dan dva, da se spoznaš z dilo, s tole sem bil pa po parih furah skoraj na "ti".

Naj bi pa imeli ponovno testiranje 7. marca, zato le dajte za mašo ali pa dve, da bo takrat lepo vreme.

Za primerjavo, včeraj sem na primer stestiral Fischer ženske WC SL dile in Elanove SLX za drugo sezono, pa vendar se takoj odločim za Fida LG. Je pa hkrati res, da so bile včerajšnje in današnje snežne razmere na Krvavcu precej različne.

P.S. Je pa Fida nasplošno resnično "hot news", saj so me kar 4 pocukali za rokav, ko sem stal v vrsti za sedežnico z vprašanjem kako se obnese ta dila

P.P.S. Žal mi jih ni uspelo stestirat na ledu, saj je edina zaplata ledu (na Spomladanski) bila vedno okrašena s kakšnim smučarjem ali bordarjem...

in

Marjan je napisal/a:
Včeraj sem bil pri prodajalcu smuči FIDA v Ljubljani (A1 Sport Rudnik). Možakar si je res vzel čas zame-ca.30 minut! Vse mi je podrobno predstavil, razložil, svetoval in na koncu posodil kar 2 testna modela (najboljšo slalomko-Laser Gold in najboljšo allmountain-Xenon Silver). Danes sem ju testiral na Krvavcu in sem NAVDUŠEN! Res, tako dobrih smuči že dolgo nisem vozil, pa sem imel v prejšnjih sezonah na nogah že marsikaj svojega ali izposojenega (Elan SLX, Elan Speedwave 14, Fischer RC4 WC SL, Fischer Progressor, Volkl Tihershark 11 ...).

Laser Gold je prava FIS tekmovalna smučka, ko jo nastaviš na robnik, se ne premakne niti za 1 mm, trda in zahtevna, tako, da so me po 1 uri že kar malo bolele noge, saj sem bolj slab s kondicijo. Ker se približujem svojim 40-tim, bom moral očitno začeti gledati za modeli, ki nimajo titanala, da jih bom lažje komandiral. Laser Gold me je s svojimi 2 plastmi titanala dobro namučila.

Še bolj pa sem navdušen nad Xenon Silver, saj rad vozim zelo hitro. Imel sem dolžino 169 cm, ki ima radij 16,9 m, okoli poldneva je bilo smučišče dokaj prazno in sem spustil do konca (mislim da vsaj 80-90 km/h), smučka je pa bila povsem mirna, v zavoju je šla kot po tirnicah. Nobenega zvijanja, nobenega tresenja, enkratno. Ker je ta nekoliko mehkejša od slalomke, sem se odločil za nakup te, a bom počakal do naslednjega tedna, saj mislim, da se bo dalo dobiti kakšnih 20% popusta, ko se začnejo razprodaje (mi je namignil prodajalec ).

Veliko na tem forumu vas pljuva po vsem, kar je slovensko. Po slovenskih smučeh, po slovenskih trgovcih, slovenskih smučiščih in velikokrat hvalite vse, kar je tuje, samo zato, ker je tuje. Res je, da sem sam velik pristaš vsega, kar je slovensko, a le, če je resnično vrhunsko in ima seveda primerno ceno. Z veseljem sem v prejšnjih letih kupoval Elanke in v Avstriji pred sedežnico zmeraj očistil sneg s smuči, da sem lahko ponosno kazal slovensko znamko. Tudi s FIDO bom storil enako, kupil z veseljem (ker dobim še popust) in kazal s ponosom, saj bom zaradi neznane znamke deležen še veliko več pogledov in vprašanj v vrsti pred sedežnicami in vlečnicami.

Pa še to, za domov mi je dal preštudirat katalog FIDA smuči-takšnega kataloga še nisem videl in držal v rokah. Že sam katalog je vreden verjetno 50 EUR in na osnovi moje izkušnje s smučmi in prodajalcem, vam vsem svetujem vsaj test, če ne nakup smuči FIDA.

Prijetno branje in veliko modrosti pri izbiri ter odločitvi za nakup!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s1
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 10:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Jah , slaba pomoč...

Zvest Elanu celo življenje ( že 35 let ) , dobro smučam , pa vsaj ene 25 x letno , proge rdeče in črne...Pa sem si zaželel spremembe. Saj vem, da nekih revolucionarnih razlik ne more biti, bolj so modne muhe...Smuči pa ponavadi kupujem za ene 3 do 5 let

Bolj me še zanima, katera je bolj lahka, SLX je precej težek...Gledam pa ebay in tam se ponavadi najceneje dobi Fischer , Head pa Blizzard...FIDA je noviteta, slišim pozitivno ( tudi na forumu ! ) , je pa najbrž draga, Ali pač? FIDA , kakšna ponudba za testne laser gold? ?

O dolžinah pa nobeden ni razpredal. Skiselectorji na uradnih straneh v glavnem za mojo dolžino nakazujejo slalomko na 170 cm pa ne vem, če je to popolnoma res, saj se jaz na 165 dobro počutim

LP vsem carverjem
Nazaj na vrh
bobo
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 10:33 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Dolžina 165cm bo OK. Zakaj rabiš pa lažjo dilo?
Nazaj na vrh
FIDA
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 10:48 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sre Jan 2010 13:13
Kraj: Prevalje in Ljubljana

s1 je napisal/a:
...FIDA je noviteta, slišim pozitivno ( tudi na forumu ! ) , je pa najbrž draga, Ali pač? FIDA , kakšna ponudba za testne laser gold? ?

O dolžinah pa nobeden ni razpredal. Skiselectorji na uradnih straneh v glavnem za mojo dolžino nakazujejo slalomko na 170 cm pa ne vem, če je to popolnoma res, saj se jaz na 165 dobro počutim

LP vsem carverjem

Glede dolžine sploh ni vprašanja - 165 cm je idealna.

Seveda odprodajamo tudi testne. To smo počeli sproti, preko cele sezone, tako da nobeden izmed testnih modelov ni star več kot 3 tedne, kar pomeni, da je bil na snegu 3-5 dni! Cena je pa 30% nižja od redne. Konkretno za Laser Gold 165 cm: zmontirana je bila za test na Krvavcu (14.2.), na snegu je bila 3 dni, cena pa je 654 EUR - 31% = 450 EUR Če te zanima pokliči 041 743 343, da se dogovoriva o vseh podrobnostih!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
s1
PrispevekObjavljeno: Sre Mar 03, 2010 11:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

no, kot vidim ste v nedeljo na Krvavcu. Sicer kategorično zavračam Krvavec predvsem ob nedeljah,miljon skijašev pa bom vseen pršel na test pa da vidimo to čudo...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » prave slalomke
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net