Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Pomoč pri izbiri

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Pomoč pri izbiri « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
cvetko
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 10:47 am    Naslov sporočila: Pomoč pri izbiri Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 10:13
Prispevkov: 29


Dober dan,

Smučal nisem že 7 let. Tako, da niti nevem kakšni so trendi danes itd... Zanima me naslednje. Sedaj bi si kupil smuči. Pred 6mi leti nisem bil začetnik, saj sem pred tem smučal kakih 10 let. (no smučal sem od 4 leta zadnjič pa sem smučal ko sem bil star 15-16 let. Sedaj sem star 23. Nekaj sem gledal kaj imajo v hervisu in intersportu. Tam sem gledal neke elanove in rossingnolove za do 250 ? . Pa me zanima če so te primerne za mene. Velik sem 184 pa imam 98 kg. Sem drugače zelo športno aktiven.

Zanima me tudi nekaj v zvezi s pancarji: Bil sem v alpini in so imeli nek ogromen popust na vse pancarje. Zdeli so se mi res poceni. Bli so na voljo predlanski in lanski modeli tam za okrog 80 evrov. Samo mi je prodajalka začela nekaj govorit okolih nekih številk ki so do številke 14 ali 15 se mi zdi. Rekla mi je da številke okoli do 8 niso primerne za mene, ker bi mi plastika počila. Ni mi bilo glih jasno kaj ona misli s tem, saj verjetno plastika nemre samo tak počiti?

Sedaj še eno vprašanje. Punca pa je čisti začetnik, pa bi rada začela smučati. Pa me zanima katere smuče priporočate začetnikom?

Oba pa bi rada imela smuče vsaj 10 let. Saj se nama ne zdi nakup to za kaki dve leti.

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Parkl
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 1:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Mar 2005 14:13
Prispevkov: 9


Pozdravljen!

To si se pametno odločil, da se vrneš k smučanju
Kar se pa tiče opreme. Smuči imaš zdaj, kot si sam rekel, v hervisu dokaj ugodne. Vem da imajo SL-ke (al pa so jih meli) za 250. Sicer kolk vem so brez fusiona in valov (mogoce se motim), ampak za ponovno vrnitev na smučke bi bile več kot super. Ostale ponudbe v Hervisu/IS-ju ne poznam, ampak mislim, da ne moreš ravno zgrešit. Morš pa pazit da ne kupiš premehkih smuči, glede na to da si tam okol 100-ke.

Pancerji.... emmmmmm... te številke od 5-15. Te predstavljajo običajno flex. To je vbistvu "trdota pancarja" oz. kak fiksno/močno ti zadeva drži nogo oz. kako težko je pancar "upognit" naprej z golenico. Če nisi smučal 7 let, potem bi ti jaz predlagal pancar definitivno pod 8. To, da ti bo plastika ???počla???, pa me je res nasmejalo. Verjetno te je prodajalka htela nasankat malo. Ker večji je flex, boljši je pancar, višja je cena (načeloma)

Za punco pa predlagam, da na začetku naslednje sezone prečešeš malo sejme in dobiš kakšno ugodno varjanto. Ker nikoli ne veš, če ji bo smučanje sploh všeč Priporočam pa neke mehke smuči (nebi vedel modelov na pamet). Sam že te so na začetku sezone drage.

Pa če maš/masta namen dokaj aktivno smučat, bosta primorana smuči definitivno zamenjat prej kot v 10 letih.

To bil moj nasvet. Upam, da ti bo v pomoč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
velenjčan
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 2:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 0:58
Prispevkov: 50
Kraj: read my name

Cvetko to je zdaj tako, napisal si da si se odločil kupiti smuči, verjetno z namenom da se boš smučal. Na tvojem mestu bi se odločil takole: potrebuješ pancar z 100-110 fleksa. Te trtemrte kar se grejo v Alpini ti nič ne povejo. Prodajalec je pač prodajalec in je zame bolj slab predvsem pa neobjektiven vir informacij. Pač obredi več trgovin in preizkušaj različne pancarje. Pancar mej na nogi vsaj 20 min, zanima te predvsem kak je položaj noge-stopala ko oponašaš stanje na smučki z zaprtimi vezmi. A se peta pri pritisku naprej dvigne za več kot prst, ali imajo prsti spredaj dovolj prostora za prekrvavitev, ali obstajajo morebitne ne pravilnosti na nartu, vedi tudi da se pancar na mrazu malo skrči in otrdi. Pri tem poslušaj predvsem svoje noge in se ne oziraj toliko na dizajn. Aja pa pancerji niso za hojo - razen nekateri modeli - sprehajanje po trgovini z obutimi in zapetim pancerji, spada bolj v poglavje paradiranja kot pa resen preizkus opreme. Pa debeli štumfi so preteklost.

S smučmi je pa tako, na tvojem mestu bi šel na začetek na kakšno bližnje smučišče z izposojevalnico in preizkusil več različnih smučk, kupiš dopoldansko namesto celodnevne, probaš 3-4 pare smuči in verjemi mi da boš že po enem do dveh takšnih dneh dokaj dobro vedel kaj si želiš in kaj potrebuješ za svoje smučarske užitke. Skor boljš kot pa kupit mačka v žaklju, še posebej če nimaš namena več kot 10dni letno smučat, lp
_________________
če znaš, znaš HC
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
bobo
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 20, 2010 2:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22
Prispevkov: 235


Raznih "slalomk" in variacij na to temo bi se jaz izogibal. Speedwave sicer po geometriji sploh niso daleč stran, a recimo kakšna iz nižje serije speedwave (8?) bi bila pomojem že boljša izbira. Ali pa nekaj podobne zasnove iz magfire serije? Če govorimo o Elanu.. Podobna zgodba je pri vseh ostalih proizvajalcih (Rossignol - recimo Zenith serija? itd.)
Je pa vedno problem - ko/če se bo tvoj nivo znanja višal, bo vsaka dila ki je zate primerna sedaj, ratala premehka. Obratno pa z neko pretrdo smučko ne boš dobil pravega občutka in boš težko napredoval. Svetoval bi, da si za začetek dile 2x ali 3x izposodiš (cena res ni tako visoka), pa boš videl pri čem si. Da dobiš občutek kako se določen tip smučke obnaša in kako ti ustreza. Pa obvezno imej nekoga zraven, ki te bo laho vsaj malo usmeril.
Punca pa za začetek nekaj iz kakšne ženske serije, potem bo pa že videla kako naprej. Dile, ki bodo ustrezale za prvi dan na snegu, ji po parih sezonah (če ni res antitalent za smučanje) zelo verjetno ne bodo več tako OK. Žal drugače ne gre

Pancerji... Ne pretiravaj s trdoto. Cifre 14, 15 itd. sploh ne glej (Alpina naj bi imela sicer flex skalo do 120 kolikor jaz vem?). Torej, če kupuješ Alpino, glej tam 60-80 max. V nekih hardcore pancerjih, verjemi, ni preveč luštno preživeti tak na izi športni dan Edino, kar na pancerju z lastno silo med smučanjem lahko odlomiš so plastične zaponke - če vzameš model z aluminijastimi se ti pa tudi tega ni treba bat. Aja - pa obvezno probaj par različnih firm pred nakupom. Ne vzeti prvih v akciji, ker ti bo lahko hitro žal če ti pancer res ne bo pasal na nogo. Pa upoštevaj tudi, da so v trgovini, pri +25°C razmere precej drugačne kot nekje na smučišču pri -10
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
cvetko
PrispevekObjavljeno: Sre Feb 24, 2010 11:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Feb 2010 10:13
Prispevkov: 29


Hvala za odgovore.


Bomo vidli kaj bomo kupli. POtem javim čimprej. Zanima me tudi če v Sport 2000 imajo smuče in v giga sportu? In kakšne so cene katerih če jih imajo (če slučajno kdo ve) nimamo te trgovine nikjer okoli


LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 25, 2010 12:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01
Prispevkov: 487


Ja, v obeh trgovinah imajo tudi smuči, samo prodajalci so ponavadi bolj slabo podkovani. Še nedolgo nazaj so v Š2000 imeli recimo Elanova SW10/12 za nekaj čez 200 EUR, kar je bilo 100 EUR ceneje od najnižje razprodajne cene in pol manj od redne. Moraš pa vedeti kaj kupuješ, ker ni nujno, da bo prodajalec vedel...
_________________
10/11: 21x
11/12: 16x
12/13: 13x
13/14: 12x
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Pomoč pri izbiri
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB