Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Flattnitz

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Flattnitz « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 18, 2010 9:00 pm    Naslov sporočila: Flattnitz Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3451
Kraj: Maribor

Prejšnjo nedeljo se nama je 'zaluštalo' malo eksotike, pa sva pri Feldkirchnu zavila desno en kilometer pred križiščem kjer običajno zavijemo proti Badu in Turrachu. Po dobre pol ure se pripelješ na 1400 m visoko planoto Flattnitz, kjer je majhno smučišče z dvosedežnico in dvema vlečnicama.

Plan prog: http://ski.intermaps.com/Kaernten/skimap.asp?map=flattnitz&lang.de

Kot se vidi na planu, je glavna naprava smučišča kar dolga dvosedežnica z dvema progama, zraven pa sta dve vlečnici, od katerih je desna (z rdečo progo) celo novost letošne sezone. Sam kraj je videti precej zapuščen, edini hotel je zaprt, tudi nekaj večjih hiš kjer so očitno oddajali apartmaje je videti zapuščenih, odprta je ena večja gostilna na spodnji postaji kratke vlečnice, drugače pa so tam pretežno zasebni vikendi.

Snega je bilo uradno 90 - 120 cm, mislim da se niso zlagali. Večino prog tudi zasenžujejo z mešanico žiraf in nekaj starih topov. Na parkirišču na spodnji postaji dvosedežnice sem ob prihodu ob 10. uri preštel avte: najin je bil 13. (trinajsti) ! V nedeljo, sredi počitnic, ob lepem vremenu.

Na spodnji postaji je tale, že zastarela, panoramska tabla: vlečnice levo od zgornje postaje dvosedežnice ni več, niti stebri ne stojijo več. Zato pa na tej tabli ni vrisana tista nova vlečnica, ki so jo zgradili letos:


Dvosedežnica je podobno 'sodobna' kot pohorske, tudi ta je bila v Flattnitz prepeljana potem ko je nekje drugje že odslužila eno kariero. Ampak - podrla se še ni!


Črna proga (no ja, bolj rdeča ... ):


Pogled nazaj:


Zgornja postaja z bifejem:


Okoliški hribi:


Iztek črne proge okoli 11. ure. Prazno!


Modra proga po širini in strmini spominja na Sleme ali Čopko na Pohorju :


Novost 2009: vlečnica Fürstenhüttenlift:


Proga ob novi vlečnici je dolga približno kilometer, označena z rdečo, po moje pa bolj modra. Izgled je nekoliko dolgočasen, sneg pa dober, tako da se je sploh zgoraj dalo dobro karvat:


Nova vlečnica letnik 2009, nisem si mislil da bom v Avstriji še doživel kaj takega:






V dolini obratuje še tretja žičnica na smučišču, otroška vlečnica Platzermuldenlift. Ta je bila edina približno polna:


Opuščen hotel v bližini spodnje postaje dvosedežnice, imel je celo pokrit bazen. Očitno je Flattnitz že doživel boljše čase ... :


Opoldne sva imela dovolj in sva se odpeljala na Hochrindl (od koder pa ne bo poročila, ker smo v glavnem smučali po megli). Da bom v bodoče redno hodil na Flattnitz namesto v BKK ali na Mokrine, se ni za bat , ampak kak dan sredi februarja, ko je povsod gneča, pa se bom še spomnil na to mirno, malo smučišče s praznimi progami. Vsekakor sem se bistveno bolje nasmučal kot teden prej na polnih in ledenih progah na Turrachu ...

Za konec še malo za smeh (in za tiste, ki pravijo kako je v Avstriji vedno vse naj, pri nas pa vse fuj): edini umivalnik na edinem javnem WC-ju na smučišču, pri spodnji postaji dvosedežnice. Kdo je ukradel pipo za vodo??

_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Flattnitz
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB