Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 51, 52, 53  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 3:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27

OK pa gremo malo ven iz te "debate". Eni bodo ohranili svoje mnenje in prepričanje, zato ne nadaljujmo več s tem ker se ne splača.

Zdaj me pa zanima, kak se vam zdi ta brzinska izgradnja nove gondole. Seveda mislim kvaliteto, itd.. Ker vsi vemo, da vsaka stvar rabi svoj čas, tukaj pa časa niso imeli.

Razmišljat sem o tem začel, ko sem videl, kako nekateri stebri na pohorju od nove gondole poševno stojijo. Skrbeti me je začelo, ali je temelj imel dovolj časa, da se je ustrezno posušil in s tem utrdil. Ker taka količina betona za temelj in sploh pod zemljo rabi svoj čas. Tako da me zanima kaj vi mislite o tem.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 3:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Seveda da je. Beton se suši en mesec. Bolj bi te morale skrbet postaje, ki držijo zajlo. Zajla itak steber tiši navzdol, in nemore nikamor iti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 3:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

alenn je napisal/a:
s tem sem se vedno strinjal da so naprave predpotopne ! naj jim zdaj ukažejo da morjo v 2 letih zmanjat vse 2 sede,
Se povsem strinjam s predlogom! Seveda pa mora potem isto veljati za dvosedežnice na Golteh, Veliki Planini, Krvavcu, Voglu, Kobli, Kaninu, Kranjski Gori. Pravzaprav - še bolje bi bilo da kar na nivoju EU sprejmejo podoben zakon, da se znebimo še enako predpotopnih dvo- in trisedežnic v Bad Kleinkirchheimu, na Osojščici, na Goldecku, na Mölltalu, v Schladmingu, Kitzbühlu, v Trbižu, na Sella Neveji, v francoskih treh dolinah, Val d'Iseru in drugih podobno nemarnih in zastarelih smučiščih ...
(sori, glede na 'kvaliteto' nekaterih komentarjev res ne morem zapisati kaj pametnejšega)

Še nekaj komentarjev:
- Poštela je bila ob montaži leta 2006 nova, dovolj pogosto sem bil na gradbišču da to lahko trdim
- prosim ne mi pisat takih bedarij kot da imamo na Pohorju sedežnice, ki so bile namenjen za odpad: že pri demontaži naprave se ve, ali je namenjena za odpad ali za prodajo/nadaljno uporabo, saj je način demontaže v prvem in drugem primeru povsem drugačen
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 4:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

So pa nekatera ustavljanja žičnice res zelo arenalinska - najbolj nad tisto strmino ali prepadom. Tam je tudi največja razdalja med stebroma. Vglavnem, žičnica se je ustavla ko je naša kabina bila tam. Res je bilo adrenalinsko, saj je kabino poleg močnega vetra, kar je povzročilo nihanje levo in desno tudi zajla nihala tako zelo navzdol in navzgor, da si kar čutil silo, ki ni bila tisti trenutek kaj manjša od prostega pada. Je pa žičnica res zelo moderna in s svojio hitrostjo 6 m/s vozi res hitro.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 4:10 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Še en vir ki vam bolj pokaže kaj se je zgodilo - kaj bi bilo šele če bi se to zgodilo na tej strani, ki vleče smučarje gor!

http://www.vecer.com/clanekslo2010021305512005
Nazaj na vrh
ssdnzalo
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 4:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24
Kraj: Ravne

miki je napisal/a:
alenn je napisal/a:
s tem sem se vedno strinjal da so naprave predpotopne ! naj jim zdaj ukažejo da morjo v 2 letih zmanjat vse 2 sede,
Se povsem strinjam s predlogom! Seveda pa mora potem isto veljati za dvosedežnice na Golteh, Veliki Planini, Krvavcu, Voglu, Kobli, Kaninu, Kranjski Gori. Pravzaprav - še bolje bi bilo da kar na nivoju EU sprejmejo podoben zakon, da se znebimo še enako predpotopnih dvo- in trisedežnic v Bad Kleinkirchheimu, na Osojščici, na Goldecku, na Mölltalu, v Schladmingu, Kitzbühlu, v Trbižu, na Sella Neveji, v francoskih treh dolinah, Val d'Iseru in drugih podobno nemarnih in zastarelih smučiščih ...
(sori, glede na 'kvaliteto' nekaterih komentarjev res ne morem zapisati kaj pametnejšega)

Še nekaj komentarjev:
- Poštela je bila ob montaži leta 2006 nova, dovolj pogosto sem bil na gradbišču da to lahko trdim
- prosim ne mi pisat takih bedarij kot da imamo na Pohorju sedežnice, ki so bile namenjen za odpad: že pri demontaži naprave se ve, ali je namenjena za odpad ali za prodajo/nadaljno uporabo, saj je način demontaže v prvem in drugem primeru povsem drugačen

Miki...
Dvosedežnico Stolp v Maribor pripeljali leta 1997...Pohorci pa so to dvosedo kupli že dokaj staro...

Dejstvo pa je, da na večini smučišč, ki si jih naštel res obstajajo dvosede, vendar so nekje šele pred leti bile postavljene...
Recimo tista na Sella Nevei, je res dvoseda, ki je v primerjavi z pohorsko dvosedo že na pogled za deset svetlobnih let nolj ohranjena, nič ne škripa ko se pelješ z njej ipd...
Sem se pred tremi tedni smučal na Kaninu - Sella Nevea in pred štirinajstimi dnevi na Pohorju in vem da je med tema dvema dvosedama velika velika razlika...

Res pa je tudi da je dvoseda in troseda na slovenski strani, torej na Kaninu v totalnem k***** in je tudi samo vprašanje časa kdaj se bo kaj podobnega zgodilo tam...

Vedno pa se tukaj postavlja vprašanje, da so smučarji danes na Pohorju res imeli veliko srečo, tudi zaradi velike količine snega in zaradi tega ker teren ni viskon skalnat...v takem primeru pa bi razplet bil drugačen...

In prosim še nekaj, ne v tej temi primerjat Avstrijskih naprav, ki so lahko stare 100 let, pa bodo za moje pojme še vedno bolje vzdrževane in varne, kot pa naše novejše naprave...ŽALOSTNO, VENDAR RESNIČNO
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
smitko
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 4:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2006 10:11
Kraj: mb

ej da vas vse pohorske odvetnike nekaj vprašam,tak lep dan v nulo proge tak ko vedno vsi mate kobajagi sezonske karte pa čepite doma in cel dopoldan trosite bedarije po forumu,ne vem zakaj pol niste na tem svetovnem smučišču
Nazaj na vrh
hrošč
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 4:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sob Okt 2007 9:43

Matr lenko, ti pa mas komentarje, so me tko razpizdili kot tebe tisti na 24ur. Ko ti bo na avtu odpadlo kolo in se bos na avtocesti obrnu na streho, ti bomo tukaj na forumu napisali, da se to pac zgodi ane, avto je opravil tehnicni, ampak take zadeve se dogajajo, da kolesa pac odpadejo. Ane?
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 4:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

hrošč je napisal/a:
Matr lenko, ti pa mas komentarje, so me tko razpizdili kot tebe tisti na 24ur. Ko ti bo na avtu odpadlo kolo in se bos na avtocesti obrnu na streho, ti bomo tukaj na forumu napisali, da se to pac zgodi ane, avto je opravil tehnicni, ampak take zadeve se dogajajo, da kolesa pac odpadejo. Ane?

Hehehe....ja, pa saj je odpadlo samo eno kolo ostala so v redu......hehehe
Nazaj na vrh
bade25
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 4:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 12:08

lenko je napisal/a:
Kolikor je meni znano je se le snelo z obračalnega kolesa, in sedeži niso popadali na tla. So se jih le dotaknili. Sicer pa je naprava redno vzdrževana, in ni kakšnega vzdrževalnega razloga, da bi se vrv snela. Tisti komentarji za 24ur, oz. njihovi avtorji pa so še samo za v grob.

Pa LP

Nikoli še nisem zapisal kaj takega, ampak sedaj moram:

Lenko ti si deklarirani Debil!
Nazaj na vrh
march
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 5:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Feb 2009 10:17
Kraj: Polzela

Vodstvo Pohorja in župana zapret!!!Itak boste Mariborčani novo financirali.
Jaz pa že zdaj vem da se ne bom peljal z njo.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 5:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25

@ssdnzalo: o starosti nekaterih naprav na smučiščih ki sem jih omenil, ne bi bil tako prepričan. OK, Sella Nevea je res razmeroma nova, medtem ko sta recimo dvosedežnici v Bad Kleinkirchheimu po starosti povsem primerljivi s pohorskimi, ena ima celo še lesene naslone za smučke, ki jih zagotovo ne delajo več vsaj 30 let (mimogrede, ta dvosedežnica je bila tudi že rabljena ko so jo pripeljali v Bad!). Da ne omenjam Bergerbahn na Osojščici, ki so jo pred leti hudo 'po domače' predelali iz eno - na dvosedežnico, pri čemer so uporabili kar spodnje dele stebrov od enosedežnice. Pomoje je že tik pred koncem, zato pa kljub gneči na spodnji postaji občasno pustijo vstopna vratca zaprta in pustijo nekaj sedežev praznih, verjetno se bojijo da bi pri polni obremenitvi doživela usodo Vzpenjače ... Ali pa tista nesrečna dvosedežnica z dvema ovinkoma na Goldecku, na kateri se je pred leti zaradi iztirjenja vrvi hudo poškodovala slovenska smučarka, še kar škripajoče prevaža smučarje proti vrhu.

Da ne bo pomote: to kar se je zgodilo danes je nesprejemljivo, sreča da je pod sedežnico (izjemoma) dovolj snega ki je zagotovo preprečil hujše posledice. Upam da bodo prizadeti dobili ustrezno odškodnino in predvsem, da bodo sedežnico čim prej popravili. Ne strinjam pa se z raznimi javnimi pozivi na linč (ne mislim toliko na naš forum kot na 'strokovnjake' na 24ur ali v Večeru ), zahtevami po zaprtju vseh malo starejših žičnic in podobnim lovom na grešne kozle. Očitno je pri nas nekaj hudo narobe tudi s predpisi, inšpekcijskim nadzorom ipd., če je (po besedah Jesenška v intervjuju za Večer) Stolp bil pregledan konec novembra lani in ima obratovalno dovoljenje do novembra 2011! Nesreče na žičnicah se dogajajo in se bodo dogajale, in na smučiščih z dosti žičnicami in dosti obratovalnimi dnevi je verjetnost da bo prišlo do nesreče pač večja - zagotovo bo na Pohorju več nesreč kot na Zelenici. Zanimivo bi bilo narediti resno analizo oz. statistiko, koliko je žičniških nesreč glede na število prepeljanih smučarjev - na Pohorju, drugod po Sloveniji in drugod v Alpah. Če bi takšna študija pokazala, da Pohorje izstopa, je s 'Pohorci' res nekaj narobe, drugače pa vsi skupaj mlatimo prazno slamo!

Zakaj pa sem danes doma, pa (ob 37 smučarskih dnevih v tej sezoni) niti slučajno ne mislim razlagati ali se celo opravičevati!
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 7:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Na forumu Žičnice je polarisprox440, ki se na te zadeve spozna bolj kot večina, napisal:

Citiram:
polarisprox440 je napisal/a:
Na dnevniku je pokazalo, kaj se je zgodilo, kar pojasni marsikaj...

Zgornji obračalni terminal (veliko kolo) je dobesedno odpadlo!? :shock: Kolo je bilo vpeto viseče - od zgoraj, tako kot je bil to nek standard za tovrstne sedežnice tistega časa. Očitno se je podrl ležaj, čudno pa se mi zdi, da ni to varovano še z vijaki, ki bi odbržali kolo na svojem mestu, tudi, če bi se ležaj podrl... na naponskih saneh je ostala le os, kolo pa leži pod njim. :?

Vrv pa se je ujela na steber teminala, še en dokaz, kako močna je vrv, moralo jo je pošteno ustreliti, ker se je kar zažrla v profil. Utež je moralo pa tud zabit do tal...

Res sreča, da ni koga ubilo, npr strojnika, ki je ponavadi v bližini... če bi čistil kak sneg oziroma asistiral pri izstopih smučarjev bi ga vrv zagotovo ubila, smučarja prav tako... :shock:

Pojavila se bodo spet obtoževanja drug drugega saj je bil prav ta ležaj pregledan nekaj dni nazaj.

Aja, gre pa za DM F2S, starejše izdelave - nisem ziher ampak, dal bi ji okol 20 let...
Nazaj na vrh
uros_
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 7:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37

Danes sem si med smučanjem ogledal posledice današnje nesreče. Tudi jaz sem želel na Stolp zaradi povezave in sem prispel tja ravno ob 9.10 (7 minut po nesreči).

Mariborsko Pohorje je sicer meni zelo ljubo smučišče (največ smučam tukaj) vendar se takšne nesreče ne smejo dogajati nikjer, zaradi "šlamparije" nekaterih ljudi!
technoalpin56
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 13, 2010 7:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Se po slikah sodeč to še sploh splača popravljat?! Pri pohorcih nikoli ne veš, vedno te presenetijo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 39, 40, 41 ... 51, 52, 53  Naslednja Stran 40 od 53

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net