Avtor |
Sporočilo
|
klemzi |
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 3:02 pm Naslov sporočila: nočna smuka |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 22:14 Prispevkov: 13 Kraj: mengeš
|
Zanima me, kje po Vašem mnenju je najboljša enodnevna nočna smuka?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Gaj |
Objavljeno: Pon Dec 05, 2005 4:55 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 11:45 Prispevkov: 589 Kraj: Ljubljana - Center
|
v sloveniji nimas kaj prav dosti izbire  _________________ 2008/2009= |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
zelenec |
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 10:12 am Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Sep 2005 14:17 Prispevkov: 200
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 10:18 am Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
Sledita pa Stari vrh (sploh, če bo nova seda drugo leto) in KrG... _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Bi rekel, da je treba upoštevati tudi pripravo prog. Tu so v MB po mojih dosedanjih izkušnjah bolj zadaj. Jaz sem bil enkrat, ko sploh niso potegnili prog, pa še počasi zmrzuje, če jih že potegnejo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Špik |
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 12:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14 Prispevkov: 1048
|
V Krg in na Starem vrhu proge zratrakirajo, sicer so malo bolj mehke. Se pa pozna, da v KrG nočno poženejo ob 19h, se pravi eno uro kasneje kot večina ostalih in je malo več časa za pripravo proge. _________________ Malo tu, malo tam... samo da smo na snegu :-) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Tor Dec 06, 2005 1:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3670 Kraj: Maribor
|
Če upoštevaš kilometre odprtih prog na nočni smuki, je v Sloveniji daleč na prvem mestu Pohorje. Priprava prog pa je res bolj tako , no, lani so po dolgih letih pričeli med koncem dnevne in začetkom nočne teptati vsaj nekatere proge, v prejšnjih letih sploh niso teptali pred začetkom nočne. Zato so pričetek nočne tudi premaknili s 17. na 18. uro. Navadno so poteptali Sleme, potem progo mimo Luke do Trikotne Jase in če je ratrakist bil ravno pri volji je naredil dve špuri še po Čopki do gondole. Stadiona in proge Mariborski Slalom (direktna proga pod dvosedežnico Poštela) pa pred nočno niso nikoli teptali. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Munger |
Objavljeno: Pet Dec 09, 2005 4:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Tor Dec 2004 16:24 Prispevkov: 298
|
Citiram: | ...in proge Mariborski Slalom (direktna proga pod dvosedežnico Poštela) |
Tu gor se mora verjetno že prišpičit nekam, ali pride brez zajle gor? Vmes je kar konkretno strma se mi zdi.. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Lan__ |
Objavljeno: Pon Dec 12, 2005 1:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Uči se PLUŽIT

Pridružen/-a: Čet Jan 2005 21:48 Prispevkov: 144 Kraj: Maribor
|
Snežnega stadiona ne more "zratrakirat" brez vitla. In vitla NE more in NE sme napeljati dokler so na smučišču še ljudje, se lahko konča zelo slabo, tudi smrtno. In noben ne gre ob 16:00 dol in se spoka iz smučišča. vedno še smučarijo, sedijo na lukecu, pa pijejo, pa pol dol lazijo itd itd itd itd....Da bi pa zaprli progo, mreže in zratrakirali, potem bi se pa zopet vsi bunli kak so za kurac pa kaj zapirajo proge za prazn kurac, saj sem ja plačal karto itd itd...Poleg tega ratrak ne more na progo kadarkoli bi to oni hoteli, treba je tudi snežno podalgo upoštevati, če je ta premehka ratrak ne more ven, ker bi potem razril še huje, oz. zaril do podlage (zemlje), potem pa si še na slabšem, da ne omenjamo da bi se ludi še bolj piz***.
Ista zgodba je kadar so vključeni snežni topovi. najprej non stop vsi jamrajo pa šimfajo kak ni snega, pa kak se nič ne zmigajo z lenih riti in delajo, ko pa laufajo topovi, pa se vsi pizdijo kak nič ne vidijo, pa kak to ruži, pa kak je to za kur** ker ne morejo smučat po celi progi, pa jih kar sami vgašajo (rdeči knof - emergency stop).
Po medarodnih pravilih snežni topovi sploh NE bi smeli biti postavljeni in obratovati na progi ki je odprta za smučarje! Zaj si pa zamisli da to nardijo.Kak bi se šele potem vsi bunli. _________________ Me, myself and I. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ARS0NIST |
Objavljeno: Pet Okt 26, 2007 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Okt 2007 14:29 Prispevkov: 1
|
Kolikor vem, lahko na Pohorju povsod gre brez vitla.
Lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dulee |
Objavljeno: Pet Okt 26, 2007 4:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Feb 2007 20:57 Prispevkov: 79
|
Na žalost na snežnem stadionu ratrak rabi vitlo da pride gor ko tepta,pa še na jonatanu in starem fisu jo tudi uporablja.Ne vem pa kak je z mariborskim slalomom, lenko a ti mogoče veš? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
lenko |
Objavljeno: Pon Nov 12, 2007 8:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34 Prispevkov: 3278
|
Moj odgovor je ja: predvsem tista strmina je zelo razrita po smuki in seveda ratrak rabi vitlo da sploh pride gor po hribu in še zraven tiši sneg
bistvo zakaj ne ratrakirajo te proge: ratrakiranje vzame preveč časa in še na nočni se ne smuča veliko ljudi po tej progi pa bi bila razrita in še enkrat bi morali zratrakirat! Škoda nafte!!
Za Čopko pa je bolše da ni cela zratrakirana če ne bi bila preveč mehka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|