|
Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
uros_ |
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 6:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Jan 2010 15:37 Prispevkov: 143 Kraj: Maribor
|
Zdravo,
mene zanima kako je kaj z "gnečo" in progami na Pohorju med tednom? (smučam med vikendi in počitnicami - šola)
Hvala!
Lp _________________ Work less, CLIMB more! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomek |
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 8:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56 Prispevkov: 181 Kraj: Maribor
|
Se strinjam s kotulcem, danes je bilo fenomenalno, še boljše kot v torek, kljub višjim temperaturam so bile proge danes v boljšem stanju. Gneče nobene, razen občasno se je na progi našla kakšna skupina novincev, vendar morda dvakrat, trikrat, drugače pa lepo prazno, se je pa danes Pisker kar dosti ustavljal. Vreme sončno, morda rahlo pretoplo, ampak glavno da so proge ostale vrhunske
Pa še ena slika, skoraj identična kot zadnjič
 _________________ 15/16: 3x Obertauern
14/15: 13x 13/14: 11x 12/13: 23x 11/12: 12x 10/11: 63x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 8:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 23:27 Prispevkov: 604
|
Iz slike zgleda res odlično! Pa še vse sledi teptanja se vidijo, to pa res obožujem.
Zakaj pa se je sedežnica ustavljala? Enkrat sem čul da zmankuje elektrike in se potem avtomatsko ustavi in zabremza, je to to? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kotulc |
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 10:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46 Prispevkov: 886
|
Zanimivo, kot sem že napisal se je dopoldan veliko ustavljala gondola ... Pisker pa med 11.30 in 13.30 niti enkrat... očitno imata dopoldansko bolezen.
a res nihče ne ve?
Citiram: | Še eno vprašenje: kako dolgo traja pot s smučmi od gondole do Areha, se je treba dosti poganjat je kaj užitnega smučanja vmes? , je dobro označena?
Ker danes so mi vsi priporočali bus ... |  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Parkl |
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 12:15 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Mar 2005 14:13 Prispevkov: 9
|
Pol urce prek prsta
Je bus mal hitrejsi, sam ce ga ravno zamudis pojdi na povezavo Ali pa smucaj 1 uro na MB Pohorju
Aja, pa ce hoces na busu sedet pridi vsaj enih 10 min pred odhodom tam  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 12:31 am Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3686 Kraj: Maribor
|
Komentarjev je bilo že dovolj, zgleda da se nas je danes kar nekaj s foruma preganjalo po Pohorju . Bom raje prilimal nekaj fotk:
Na Stadionu so imeli po stari pohorski navadi spet bogve kako tekmo, zaradi nje je bila zaprta več kot polovica proge, ostanek se je hitro zdrsal do leda:
Sem pa zato toliko bolj užival na Čopki. Nekdo je nekaj tednov nazaj godel, da ta proga nikoli ni brez kamenja - no, danes definitvno ni bilo nič kamnu podobnega:
Videc danes ni bil posebej dober, precej trd in ponoči definitivno ni bil steptan (!). Snega je skoraj dovolj, čisto zgoraj bi mogoče še lahko vklopili kakšen top - ko se bo ohladilo, seveda:
Partizanka je dobra zgolj za povezavo, proga je zelo travnato - zemeljsko - kamnita, pač premalo snega:
Ruška pa v odličnem stanju in prazna. Se samo meni zdi, da se je zanimanje za Ruško zmanjšalo odkar je odprt Pisker?
Pisker in Cojzarica pa - brez besed! Kamna nisem videl, nekaj ledenih plošč pa le na prelomnici na Piskru:
Za hec še ena z Žigarta (ali: Mikiju gre na otročje ):
Citiram: | Še eno vprašenje: kako dolgo traja pot s smučmi od gondole do Areha, se je treba dosti poganjat je kaj užitnega smučanja vmes? , je dobro označena? |
Torej: od Vzpenjače do Piskra računaj slabo uro, če pa se izogneš Videcu in se s Stolpa direktno spustiš na Partizanko, pa tričetrt ure. Nazaj pa dobre pol ure, če s Piskra smučaš direktno na Areh, torej brez uporabe Ruške. Poganjat se ni treba skoraj nič, če je seveda sneg kolikor toliko v redu. Ob novem snegu ali spomladi, ko vse teče, ne priporočam. Trenutno je na povezavah ravno dovolj snega, da ni kamenja ali kopnin, eno sončno mesto med Ruško in Partizanko pa so celo zasneževali:
'Užitna smučarija' trenutno nedvomno je na Ruški, pogojno na Videcu, na Partizanki pa ne. Če pa je dovolj naravnega snega, je za moj okus najboljša ravno Partizanka, ravno prav stma in široka za karvanje.
Danes sem sicer izjemoma šel v obe smeri po povezavah, drugače pa sva najpogosteje delala tako, da sva šla v eno smer po povezavah, vmes naredila dve ali tri fure na vsakem smučišču na poti (Videc, Partizanka, Ruška), nazaj pa z busom. Ali pa obratno, odvisno od temperatur: če je zjutraj zelo mrzlo, sva šla na Areh z busom (na povezavah zna bit prekleto mraz) in nazaj po povezavah, če pa je bilo bolj spomladansko, pa tja po povezavah, ko so še trde, in nazaj z busom . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janim |
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 12:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Jan 2009 8:59 Prispevkov: 52
|
Včeraj sem bil na nočni in so bile razmere podobne opisanim preko dneva. Je pa na začetku prvo urco stala sedežnica Poštela, baje da je bilo nekaj narobe s krmiljenjem. Posledično so vsi navalili na gondolo, kjer se je nabrala kar mala gužva, cca 10 minutk je bilo potrebno čakati. Sem pa letos prvič na nočni zasledil da so kontrolirali karte. Res da samo na gondoli.
lp |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 2:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Miki en odgovor na tvoje vprašanje: Ta teden je bilo na stadionu že nekaj tekem za mlajše, mislim da 2x v smučanju, danes pa je bila v bordanju, saj se je je udeležil tudi moj sošolec.
Me pa zanima zakaj se vzpenjača toliko ustavlja? Mislim da bi bilo skoraj nemogoče zaradi napak smučarjev pri vstopanju v kabino ker gužve res ni zdaj med tednom.
Aja pa še ena - kolko vem majo zdaj 35 kabin, zato so na zajli razporejene zelo na redko. Do naslednje sezone naj bi jih nabavili več, ve mogoče kdo koliko? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
alenn |
Objavljeno: Pet Feb 05, 2010 4:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Sep 2009 16:36 Prispevkov: 198
|
ja tekma so meli za srednje in osnovne šole ( sem prvak srednjih šol 94-93 letnik off topic) aja gondol naj bi bilo okrog 80, zdaj pa jih je 32  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
viharnik1 |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 5:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 12:27 Prispevkov: 50 Kraj: Ljubljana
|
[/quote]
Torej: od Vzpenjače do Piskra računaj slabo uro, če pa se izogneš Videcu in se s Stolpa direktno spustiš na Partizanko, pa tričetrt ure. Nazaj pa dobre pol ure, če s Piskra smučaš direktno na Areh, torej brez uporabe Ruške. Poganjat se ni treba skoraj nič, če je seveda sneg kolikor toliko v redu. Ob novem snegu ali spomladi, ko vse teče, ne priporočam. Trenutno je na povezavah ravno dovolj snega, da ni kamenja ali kopnin, eno sončno mesto med Ruško in Partizanko pa so celo zasneževal [/quote]
Torej, miki, če prav zastopim lahko parkiram na Arehu in se potem brez problemov pripeljem do štadiona? Kolikor mi je znano je na Arehu tudi nekaj km tekaških prog? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 5:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Nisem miki, ampak ti lahko odgovorim.
Iz Areha se lahko pripelješ na Belevue in obratno. Na Arehu imajo zelo lepo urejene tekaške proge, ki se stopnjuejo po težavnosti in dolžini - najdaljša je 6 km. Tekaške proge so res super, tako poligon kot urejenost oziroma pripravljenost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
srecni |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 5:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2007 0:53 Prispevkov: 39 Kraj: Maribor
|
Ali je mogoče, da bi Pohorci po včerajšnjem sneženju, ko je na pomrznjeno podlago zapadlo novih 20 cm snega, zratrakirali (vsaj za silo) in odprli staro fisko in jonatanko?
Kaj menite?
Res bi ju rad preizkusil, potem ko sem ju lani po petnajstih ali dvajsetih letih (od osnovno- in srednješolskih let) spet z užitkom parkrat presmučal... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jerman |
Objavljeno: Ned Feb 07, 2010 6:23 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 23:06 Prispevkov: 52 Kraj: Maribor
|
Pozdravljeni!!
Miki mene zanima kdaj oz. ob keri uri si naredil tisto sliko na Cojzerci-Piskru?
Pa ta petek, ko pride vam ne priporočam,da odrinete na Pohorje saj imajo skoraj vse srendje šole športni dan in bo zelo velik naval .Pa lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Fantastic |
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 5:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 18:06 Prispevkov: 818 Kraj: wait city
|
Kot je negdo omenil(miki,če se ne motim)je ruška postala zelo zapostavljena ob piskru,kar se meni tudi dopade...
Drugače pa,par fur dopopoldan je jamajka!!
@:jerman,dovmevaj da dopoldan,ker drugače je tam po 11 uri,tako sliko narediti skoraj nemogoče...  _________________ Lp Georg! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
technoalpin56 |
Objavljeno: Pon Feb 08, 2010 5:42 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

|
Danes sem bil gori. Presmučal sem vse proge, od Bellevuea do Piskra. Proge so bile do 12. ure dobre, potem pa so se začeli delati kupi. Po drugi uri se je megla dvignila čez celoten pisker. Nekaj komentarjev prog:
Stadion - dobro pripravljen
Poštela - nekaj kamenja
Luka - Ledene plošče, kamenje, na koncu ogromni kupi
Videc, Partizanka - še kar dobro pripravljena
Pisker - od vseh prog najboljši, edino megla nas je na koncu krepko zafrknila
Bila je ogromna gužva, na gondolo se je čakalo tudi do pol ure, na sedežnice nekje 5 minut, na Piskru pa sem vedno takoj dobil sedež. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|