Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 51, 52, 53  Naslednja
 Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 6:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 10:29

škrat je napisal/a:
zlatko83 je napisal/a:
Parkl je napisal/a:
Kar bi na pohorju morali uredit je odnos zaposlenih, ki je na psu, da bolj ne more bit!

Ja, če smo realni, bi obveljala nekje sredina. Vidim žičničarje, ki so zelo prijazni, ustrežljivi in tudi one druge, ki so jezni na nas, ker se smučamo tam.
Je pa tako povsod po svetu, v Dolomitih me je žičničar nagnal iz sedežnice, ker sem ga prosil, da zmanjša hitrost, da bom spravil gor dva otroka. Nič kaj prijazno mi je zabrusil, naj izginem z deco na baby lift.
Za Bolfenk pa tudi sam upam, da ga bodo zasnežili, na stadionu je po moje že dovolj snega in bi lahko kaj reskirali za Bolfenk. Zdi pa se mi pozitivno, da so zdaj, ko imajo dovolj snega, začeli ugašat topove podnevi.

poglejte kaj se piše o Pohorju v Večeru ...

http://www.vecer.com/clanekmar2010012305505984

Tale članek se mi zdi malce za lase privlečen
Na Pohorju smučam, takrat še kot mulc, že od Čopovih časov, pa se mi ne zdi tako slabo. Res, da ni vedno vse tako, kot bi si jaz, pa verjetno tudi vi želeli, ampak tako, kot se zadnje čase natolcuje, pa spet ni. Kot Mariborčan živim z našim Pohorjem in se mnogokrat tudi sam počutim krivično, ko berem takšna skropocala. Ko stojim v vrsti, ali pijem pivo na kakšni terasi, še nisem slišal kakšnega slabega komentarja. Tu in tam malce pošimfamo, pa bolj zato, ker pač Slovenci moramo nergat, sicer ne bi bili Slovenci. Konec koncev, kdo pa koga sili, da mora smučat na Pohorju??? Imamo še ogromno drugih smučišč. Jaz pač, če mi kje ne odgovarja, grem drugam Glede na gnečo, ki je na smučišču, ne verjamem, da bi bili smučarji ravno nezadovoljni???

Pa še to: ravnokar sem se vrnil iz Pohorja, od gondole, do Areha in nazaj garantirano najboljša smučarija v tej sezoni
Samo vreme se je moralo popravit, pa je že vse lepše
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Matic
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 10:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Admin
Admin

Pridružen/-a: Pet Mar 2005 22:15

Zlatko (ali pa kdo drug), kakšno je kaj stanje na povezavah in progah tam vmes (Videc, Partizanka)?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Windy
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 10:48 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Avg 2007 11:13
Kraj: Maribor

Zlatko 83 Se povsem strinjam s tabo!
Mislim, da so pohorci potrebovali nekaj kritike, da so se stvari porihtale kot se spodobi!
Naj povdarim, da so že par dni zapored proge na nočni poteptane ter izjemno dobro pripravljene. Danes je bila res definitivno ena od najbolših nočn v letošnji sezoni.
Res da so Čopovo progo dolgo mečkali ampak sedaj je proga pripravljena v nulo z obilico snega še ob progi za rezervo!
Tudi bolfenk se že zasnežuje tako, da tukaj kritike res niso potrebne!
Naj še enkrat pohvalim pohorce, da se od tistega članka v večeru res bolj trudijo in si želim da bi dalj časa ostalo tako!
Lp.
Windy
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 11:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Sorry lenko Čopka je na nočni odprta že od ponedeljka.Drugače pa je tudi proga pod habakukom bila steptana!Ok trudili so se vedno to je vrjetno res samo vidim da se lahko potrudijo še bolj!
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 11:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Windy je napisal/a:
Sorry lenko Čopka je na nočni odprta že od ponedeljka.Drugače pa je tudi proga pod habakukom bila steptana!Ok trudili so se vedno to je vrjetno res samo vidim da se lahko potrudijo še bolj!

Se opravičujem, sem pred tem postom zbrisal mol post bil je nekako takšen:
No ja, proge na nočni so se bolj redno začele teptati odkar se je odprl Habakuk+trikotna, danes še čopka. Malo strmejših delov nemoreš tako hitro pripraviti, da bi bili v nulo pripravljeni za nočno. Trudijo se pa že od nekdaj, le da je še zdaj bolj opazno

Uradno se čopka odprla danes, od ponedeljka so pa tudi reflektorji goreli.
Nazaj na vrh
Windy
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 11:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Čaki kak sejelahko uradno odprla danes če sm se pa po njej legalno že vozil v ponedeljek?
tomek
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 27, 2010 11:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56

Danes je bla dobra nočna ja, samo je pa ful ledeno, še posebej stadion, sem se po padcu ustavil kakih 50 m nižje, pa še to s težavo, drugače so bile pa proge v dobrem stanju, upam da bo jutri kaj manj ledeno

Je bila pa katastrofa na blagajni, 20 minut smo stali tam v vrsti, premaknilo se ni pa nič, vse skupaj sem pa vrgel stran 40 minut, drugi pa verjetno še več. Lahko bi vsaj dve blagajni delali ob takih dneh kot je bil današnji (al je tak težko predvidevat da bo gužva če je lepo vreme? )

zlatko83
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 10:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Matic je napisal/a:
Zlatko (ali pa kdo drug), kakšno je kaj stanje na povezavah in progah tam vmes (Videc, Partizanka)?

Povezave so kar OK, Videc solidno zasnežen, zgoraj na ravnini jim manjka še malo snega, ampak topovi bruhajo. Ko prideš do Partizanke, moraš malo pazit, ko se spustiš iz X na smučišče, enako je situacija nazaj, iz Areha proti Bellviju. Na Cvirnovi, na strmini (za Areško) je treba malo pazit na kamenje, prav tako na Patrizanki, ko zaviješ na X. Na Stolpu predlagam, da se peljete po Stolpu do dna in pač malce pešačite mimo cerkvice Bolfenk.
Sem pa opazil na povezavah topove (pred Partizanko, Stolp-Videc) in tudi Pohorce, ki so metali sneg na kritične točke.
Jaz sem kljub opisani situaciji prišel v obe smeri brez risa na smučeh.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 11:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45

Ta članek je res malo pretiran. Pač ni kapacitet, da bi vse naenkrat zasnežili, nečemu je potem treba dati prioriteto, hvala bogu, da jo dajo ta dobrim progam (MB slalom + Stadion) od Belvija v dolino, kjer imaš vsaj zastarele sedežnice namesto vlečnic. Če ni zasneženo, je problem, kadar pa zasnežujejo med obratovanjem pa jim spet ni prav. Kar se tiče varnosti pa se mi zdi, da v kaki Avstriji ni nič kaj drugače, eni pač kar nekaj na pamet govorijo in hvalijo vse, kar je tuje. Lastniki letnih kart pa tudi ne vem, kaj se pritožujejo, saj pa vejo, kako je vsako leto, si pač naj ne kupijo karte. Pa tudi v tujini se mi zdi, da v glavni sezoni redko znižajo cene, če ni vse odprto, razen v nekih ekstremnih primerih. Pa zdaj je na Pohorju tako večina odprta, eni pač očitno imajo neki fetiš na Partizanko, kjer pa se mnogi smučajo ravno zaradi "naravnega snega".

Sicer pa sem bil včeraj popoldne gori, lepo vreme, malo moti edino difuzna svetloba na progah, ki niso na soncu (zato osebno raje grem na nočno). Zanimivo niti ni bilo neke pretirane gužve, proge kar v redu pripravljene, najboljši se mi je zdel Stadion, žal jim je vmes crknila ta zastarela sedežnica in se nekaj časa nismo mogli vozit. Pa ni se mi zdelo ledeno na Stadionu, res pa je, da sem mel čist nove skije...se mi je pa zdelo ledeno na Čopki (spodnji del). Topovi so delali na MB slalomu, ki je zasnežen bolj na ozko, vendar so bili obrnjeni v stran, tako da niso motili, in pa na Čopki, kjer je bilo zasneževanje bolj neprijetno za uporabnike.
To je to, uživajte, lp!
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 7:29 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56

Danes je bilo končno en super smučarski dan, prvič mi je uspelo videt sonce Začelo se je sicer bolj klavrno, difuzna svetloba, vendar se je vidljivost po slabi uri izboljšala, in se postopno izboljševala do pol enih, ko se je zjasnilo. Cojzerice fenomenalne, na Piskru se še vedno vidijo drobni kamni, vendar je situacija v primerjavi s soboto bistveno boljša. Je bila pa danes kar gneča, polno šol in večjih skupin, prvič letos sem doživel gnečo do avtomatov za karte.

drobizek
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 28, 2010 7:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 11:00

Če iščeš kamenje, ga boš vedno kje našel. Takšna, kot je smučarije te dni na Pohorju, je že nekaj časa ni bilo, v tej sezoni pa še sploh ne. Je pa bilo danes kar nekaj"kamikaz" na Cojzarci in Piskru, ki ne upoštevajo(in se verjetno tudi ne zavedajo) niti osnovnih pravil o varnem smučanju. Pa tu ne mislim tistih, ki znajo smučat in so malo hitrejši, ampak tiste ki nimajo po svojem smučarskem znaju tam kaj iskat. Pa še v skupinah so bili, neki športni dnevi in še neke druge skupine. Tu pa bi nadzorniki morali narediti red, in jih spravit na njim ustreznejše terene, ker so nevarni sebi in drugim. Pa nič...

Nazadnje urejal/a drobizek Pet Jan 29, 2010 11:04 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Parkl
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 29, 2010 12:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Mar 2005 14:13

drobizek je napisal/a:
Če iščeš kamenje, ga boš vedno kje našel. Takšna, kot je smučarije te dni na Pohorju, je že nekaj časa ni bilo, v tej sezoni pa še sploh ne. Je pa bilo danes kar nekaj"kamikaz" na Cojzarci in Piskru, ki ne upoštevajo(in se verjetno tudi ne zavedajo) niti osnovnih pravil o varnem smučanju. Pa tu ne mislim tistih, ki znajo smučat in so malo hitrejši, ampak tiste ki nomajo po svojem smučarskem znaju tam kaj iskat. Pa še v skupinah so bili, neki športni dnevi in še neke druge skupine. Tu pa bi nadzorniki morali narediti red, in jih spravit na njim ustreznejše terene, ker so nevarni sebi in drugim. Pa nič...

Se strinjam, da takšne smučarije na Pohorju že kar nekaj časa ni bilo. Kar pa se tiče Nadzornikov. Ne vem zakaj sploh obstajajo? Sam zato da te nazene, ce ti karta ne dela? Al pa mogoče za kakega smukača med gužvo. Danes sem namreč videl nadzornika 2×, stanje glede "kamikaz" pa je ostalo nespremenjeno. Sam s tem se bomo pač morali sprijaznit, saj je zgleda "kul" se peljat po najnovejši progi/napravi.

Kar se pa tiče članka... je pretiran, definitivno! Moj post, ki se je nanašal na zaposlene pa je preširoko zajel zadevo, ja. Nanaša se predvsem na blagajničarko/e pod vzpenjačo. Tam je pa podn od podna!

All in all pa odlično letošnje Pohorje
Nazaj na vrh
zlatko83
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 10:56 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Včeraj sem spet zasledil celostranski članek v Večeru.
Ne vem več, ali se tile novinarji delajo norca iz pohorcev, nas ali sebe
Bo držalo, da so gostinske cene zasoljene, ampak saj so če tudi drugi ponudniki, ki so tudi cenejši. Upam, da ne bo zvenelo kot reklama, ob Piskru so odprli prenovljeno gozdarsko kočo, cene se mi zdijo primerne, ponudba tudi, pa še pot do tja in nazaj je lep izlet s smučmi.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 4:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Novinarji bumbarji, tisti ko so dali pobudo za ta članek pa čimprej izgnati iz pohorja =) Berem komentarje na vecer.com pa najdem tega bumbarja:

Citiram:
Pohorje je obupno.

Novinarji, bolje, da ne greste pogledat, kako progle izgledajo na nočni smuki, ki jo dejansko smučarji plačujejo. Nobena od prog namreč ni urejena, povsod kupi snega, praktično nemogoče se je smučati.

Naj omenim tudi topove, ki stojijo le kak meter od smučišča, brez da bi zvečer bili osvetljeni, označeni, kaj šele zavarovani,... z lahkoto se ob padcu kdo zaleti v top. Groza.

Da ne omenjam prijaznosti delavcev ob vlečnicah, ... danes sem za primerjavo obiskal smučišča na Rogli, delavci vsako "sidro" primejo in ti ga dajo pod tazadnjo, na Pohorju pa sedijo v hišicah in se grejejo, šele ko kdo pade na zobe z otrokom, vse skupaj ustavijo.

Naj omenjam stanje na Pohorju še naprej, ... ne, ne bom ga, ker se ne splača, žal sem pa eden tistih, ki me letos več ne bodo videli na štajerski strmini, pa čeprav sem praktično na njej doma, se raje peljem 45 min kam drugam in uživam v smuki, kar pa na Pohorju ni mogoče.

Bumbar ne ve da se proge poteptajo pred nočno, vendar ne v polni širini, in seveda tudi ne pod proge pod 4 sedežnico in stadion. Očitno je ta človek že malo star, in ne opazi topov med nočno, očitno včasih ne vidi kakšnih predmetov, kot je ograja okoli topa. Vlečnice so samopostrežne, škoda da nimajo napisov na postajah, da je vlečnica samopostrežna, če vidijo da nebo mogel sam lepo primiti sidra oz. krogca, mu pomagajo.

Kot komentar na cene, na Kredarici so tudi recimo zasoljene cene, v tujini še bolj, a mormo res kunkurenčni tujini biti, in še bolj naviti cene?
V sloveniji je kar nekaj smučišč, ki imajo enake oz. podobne cene kot pohorje, a imajo kaj večjo ponudbo, boljšo urejenost prog, poskrbljenost za varnost? Danes spet smrtna žrtev na Krvavcu, zadnič na starem vrhu, lansko leto na starem vrhu. Stari vrh vseeno ima kar veliko ceno, raje dam 3evre več in se grem smučat na pohorje, kjer me čaka okoli 5km dolga proga iz vrha, s okoli 700m višinske razlike. =)

Nazadnje urejal/a lenko Ned Jan 31, 2010 7:29 pm; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Amater:)
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 31, 2010 5:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01

Just for the sake of argument - zadnje zrtve na Krvavcu ne mores steti v katerokoli izmed kategorij varnosti na smuciscih, ker je sel smucar pac izven urejenih prog na celca.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 51, 52, 53  Naslednja Stran 30 od 53

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko Pohorje - Aktualne informacije 2009/2010
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net