Avtor |
Sporočilo
|
agerg |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 9:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 21:16 Prispevkov: 19
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moby d*** |
Objavljeno: Ned Dec 20, 2009 11:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 18:50 Prispevkov: 18
|
Jaz osebno pilo uporabljamo samo za odstranjevanje igle.
Razlika med kamnom in pilo je pa v učinkovitosti, s pilo je potrebno potegniti enkrat, s kamnom večkrat.
Za kaj več pa pile ter kamna ne uporabljam.
Robnike vedno brusim s kotnikom, drsno oblogo, ter pravtako robnik, kotniki ti zelo olajšajo delo...
Brusim pa po potrebi, ko vidim da smučka ne prime jo nabrusim, to je pa odvisno koliko in kje smučam, seveda servis pred in po sezoni je obvezen.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
d0m3n |
Objavljeno: Tor Dec 22, 2009 11:28 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 21:34 Prispevkov: 9
|
Živijo.
Mene zanima, kje bi bil kak dobr servis smuči v Novi Gorici ali okolici (ročno brušenje robnikov).
Lep pozdrav |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
kux |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 11:22 am Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 0:31 Prispevkov: 99
|
živjo, kaj menite na proizvode TOKO za vzdrževanje smuči, glede na to da so dosti cenejši od holmenkola in Swix-a..gre za kvalitetno orodje in voske ter ostalo? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ant |
Objavljeno: Sre Jan 27, 2010 11:51 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 0:06 Prispevkov: 60
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 9:48 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
kux je napisal/a: | živjo, kaj menite na proizvode TOKO za vzdrževanje smuči, glede na to da so dosti cenejši od holmenkola in Swix-a..gre za kvalitetno orodje in voske ter ostalo? |
Maze so definitivno za par razredov boljse kot Holmenkol in po mojih izkusnjah (kar nekaj casa kot serviser v svetovnem pokalu) krepko boljse kot Swix. Enako velja za Toko likalnike, ki so bili pred leti (cca. 10 let nazaj, ko sem bil se zraven) dalec najboljsi na trgu. Ostalo orodje pa je tako ali tako verjetno narejeno v isti delavnici na Kitajskem kot orodje ostalih firm. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dolenc |
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 15:29 Prispevkov: 762 Kraj: Stari vrh
|
@ant: Meni je serviser podobno luknjo zalil z črno plastiko (nevem natančno za kakšno stvar gre), in je bilo lepo zaflikano, je pa res da maža na tistem mestu ni več prijela. Je pa bila še nekoliko večja luknja kot pri tebi. _________________ www.tdstarivrh.si |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Amater:) |
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 7:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 22:01 Prispevkov: 487
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ant |
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 8:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
DeX |
Objavljeno: Čet Jan 28, 2010 9:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 16:50 Prispevkov: 211
|
Tudi mene to bega.. Smuči so Fischer RC 4 Race SC in meni ploskev deluje črna.. Ne tisto, da bi v oči bodla črna, ampak jaz bi jo opisal kot črno..
Sem pa po netu nekaj gledal in našel tudi ene Toko palčke, na voljo samo v grafitni in prozorni izvedbi, zraven so priložene slikce palčk in tista grafitna meni na sliki deluje črna.
V čem je torej razlika med grafitno in črno, oziroma katera je bolj primerna za zalit klasične smuči, ki se mi zdi da so vse več ali manj podobno "črne" spodaj. _________________ Powered by Elan SLX Waveflex Fusion, Elan GSX Waveflex Fusion, Elan 82XTI Amphibio, Fischer Worldcup SL & Fischer Worldcup GS Masters |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
ant |
Objavljeno: Pet Jan 29, 2010 2:47 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

|
Ponavadi je član Dverbnik napisal super odgovore, saj ima izkušnje, sedaj pa ne vem kam se je skril
Upam, da se javi s pravim odgovorom. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Johan |
Objavljeno: Sob Jan 30, 2010 7:14 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2005 18:35 Prispevkov: 49 Kraj: Ljubljana
|
Po servisu (brušenje robnikov, impregnacija, ...) nekateri serviserji malce "zmehčajo" prvih cca 20-25% robnika z brusnim (šmirgl ??) papirjem.
Ko grem na smučanje imam vedno malo najbolj finega šmirglna za kovino s sabo, da to naredim, če mi dila preveč grabi.
Če je to najbolje, ne vem, je pa učinkovito.
Ampak POZOR!!!!, zelo na lahno (največ dva potega s šmirglnom), ne da izničiš brušenja!!!!
LP
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
moby d*** |
Objavljeno: Sob Jan 30, 2010 8:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 18:50 Prispevkov: 18
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
velenjčan |
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 1:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 0:58 Prispevkov: 50 Kraj: read my name
|
ant piši na mejl se boma zmenla |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
velenjčan |
Objavljeno: Čet Feb 04, 2010 1:56 am Naslov sporočila: ZA NIKLASSSA |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2010 0:58 Prispevkov: 50 Kraj: read my name
|
Hja da odgovorim Niklasss-u iz zakl.foruma. na kratko speedwave je crap od izdelave, škoda pa dobre ideje. Moje osebne izkušnje katastrofa, po okolici sodeč pa tako: če ti je usojena, se jo boš težko odrekel - če pa ti ni namenjena pa mečeš denar skozi okno.
PS me prav zanima koliko pet let starih bom dobil v roke asli pa videl na smučišču... _________________ če znaš, znaš HC |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|