|
Elan SLX WF in vezi |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
elan |
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 12:40 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
a maš kakšno ugodno varianto?  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gore |
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 1:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Sob Jan 2009 7:06 Prispevkov: 91
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
gore je napisal/a: | Nič posebnega - klasično učiteljsko. |
a to je -30% ? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gore |
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 2:16 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
jeb0 |
Objavljeno: Tor Dec 15, 2009 6:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2009 17:53 Prispevkov: 6
|
ja js sm lan imel 60kg pa naštiman na 7, sem pa zelo agresiven in se mi je ene 3x zgodil da se je v zavoju odpel. letos mam 70kg pa bom naštimu na ene 9 pa upam da bo ok... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Robi |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 12:35 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 11:19 Prispevkov: 23
|
Fantje, ne pretiravajte z DIN nastavitvami. Se mi zdi, da marsikateri smučarji kar tekmujejo med sabo, kdo ima vezi z višjim DIN in na koliko ima kdo naštimano. Sem bivši tekmovalec, učitelj smučanja in uradni serviser s Tyrolia diplomo. Imam 85 kg, vozim zelo agresivno, hitro, na poledenelih smučiščih, preko grbin ... naštimano pa imam na 8. Odpre mi nekajkrat na sezono-ampak točno takrat, ko je to potrebno, da ne pride do poškodbe. Včasih kdo reče, da ga je samo malo zatreslo, pa mu je takoj odprlo-verjetno pride do kakšnega rahlega zasuka smučke, ki bi, če ne bi odprlo, zavrtel koleno okrog in bi bil hudič. Lahko ste brezskrbi, da če odpre, je odprla zato, ker je prišlo do velike obremenitve in ne kr brezveze. Čeprav se tudi to kdaj zgodi, a zelo zelo redko.
Ko berem, da ima nekdo 50 kil, nastavljeno pa na 8, ali pa 80 kil, nastavljeno pa na 14, pa mu še zmeraj odpira, si mislim svoje.
Povezava na http://www.dinsetting.com/ je zelo uporabna in predlagam, da jo vsi upoštevate. Redko kdo ima potrebo, da si nastavi na več kot 9 ali 10, razen, če je resnično težek, kot kolega s 130 kg. A tudi za njega bo 11,5 dovolj. Nikoli ne nastavit na najmanj ali na največ, ker ni dobro. 11,5 bo veliko bolje kot 12, saj je to na MAX in se zna zgodit, da ne bo nikoli odprlo, še na akiju boš imel smučko na nogi ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gore |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 12:38 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Super. Saj smuči sem že kupil (vezi 12) in sedaj bo, kar bo. Načeloma sem bil tudi sam podobnega mnenja - bolje, da se mi odpre, kot pa ne, ko bi recimo vleklo po svoje in takrat še kaj bolj poškoduje. _________________ http://kacnje.blogspot.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Ski_Fanatic |
Objavljeno: Sre Dec 23, 2009 10:36 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Dec 2006 23:40 Prispevkov: 247 Kraj: Doma
|
Robi je napisal/a: | Fantje, ne pretiravajte z DIN nastavitvami. Se mi zdi, da marsikateri smučarji kar tekmujejo med sabo, kdo ima vezi z višjim DIN in na koliko ima kdo naštimano. Sem bivši tekmovalec, učitelj smučanja in uradni serviser s Tyrolia diplomo. Imam 85 kg, vozim zelo agresivno, hitro, na poledenelih smučiščih, preko grbin ... naštimano pa imam na 8. Odpre mi nekajkrat na sezono-ampak točno takrat, ko je to potrebno, da ne pride do poškodbe. Včasih kdo reče, da ga je samo malo zatreslo, pa mu je takoj odprlo-verjetno pride do kakšnega rahlega zasuka smučke, ki bi, če ne bi odprlo, zavrtel koleno okrog in bi bil hudič. Lahko ste brezskrbi, da če odpre, je odprla zato, ker je prišlo do velike obremenitve in ne kr brezveze. Čeprav se tudi to kdaj zgodi, a zelo zelo redko.
Ko berem, da ima nekdo 50 kil, nastavljeno pa na 8, ali pa 80 kil, nastavljeno pa na 14, pa mu še zmeraj odpira, si mislim svoje.
Povezava na http://www.dinsetting.com/ je zelo uporabna in predlagam, da jo vsi upoštevate. Redko kdo ima potrebo, da si nastavi na več kot 9 ali 10, razen, če je resnično težek, kot kolega s 130 kg. A tudi za njega bo 11,5 dovolj. Nikoli ne nastavit na najmanj ali na največ, ker ni dobro. 11,5 bo veliko bolje kot 12, saj je to na MAX in se zna zgodit, da ne bo nikoli odprlo, še na akiju boš imel smučko na nogi ...  |
Moje skromno mnenje.......PODPIŠEM SE POD TOLE  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|