Avtor |
Sporočilo
|
janwoolf |
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 9:11 pm Naslov sporočila: Kateri SL smuci? |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2009 21:06 Prispevkov: 6
|
Sem zelo dober smucar. Smucam kot tekmovalci.
Kupujem smuci sllalom
rad bi radij med 11-12m
do 160cm
imam 177cm in 80kg.
Kateri smuci meni priporočate?
-atomic SL 12
-fischer WC SL
-elan sl (nimajo dobre (mocne) robnike)
ali drugo?
razmisljam da bi kupil atomic sl 12, rabljen za 350?. kaj pravite?
Nujno!
Pa hvala za odgovore! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 9:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
Praktično vse smuči "slalomskega" razreda imajo radij nekje med 11 in 12m, razlike med posameznimi znamkami so bolj kot ne v malenkostih (kar se tiče voznih lastnosti). Glede na to, da "smučaš kot tekmovalec", predvidevam da si (oz. si vsaj bil) bolj ali manj aktiven v enem izmed smučarskih klubov. Priporočam, da se obrneš na njih, preveriš kaj lahko preko njih kupiš za ugodno ceno in to tudi vzameš.
Aja btw, Elan SL niso v istem razredu kot SL 12 in WC SL. Ta glede robnikov pa je tudi malo bosa
Pa še, če ravno hočeš priporočilo: Sam sem bil zelo zadovoljen z - prevečkrat zelo opljuvanim - atomicom (res pa da z SL9&SL10, medtem ko mi tako SL 11 kot kasnejši SL 12 nekako nista povsem ustrezala), samo priporočam pa lahko tudi Voelkl Racetiger serijo. Elan SLX je OK, ni pa noben presežek za moje pojme. Pozitivno presenetile so me tudi Head-ove SL dile, kljub, če se prav spomnim, še najbolj "neizrazitem" stranskem loku... Zdaj pa izbiraj po želji  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
MORIS |
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 10:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16 Prispevkov: 653
|
Tale o robnikih bi rekel da drži. Elanke imajo zelo slabe robnike, prehitro jih zmanjka ob rednem piljenju, če boš pa smuči zrihtal 2x na leto je pa čisto vseeno. Najboljše robnike ima zaenkrat Blizzard. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janwoolf |
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
nameravm kupit atomic sl 12. kaj pa rossignol 9s world cup? u ivačni gorici prodajajo fischer world cup sl (k ma luknje) za 560?. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bobo |
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 10:15 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22 Prispevkov: 235
|
MORIS je napisal/a: | Tale o robnikih bi rekel da drži. Elanke imajo zelo slabe robnike, prehitro jih zmanjka ob rednem piljenju, če boš pa smuči zrihtal 2x na leto je pa čisto vseeno. Najboljše robnike ima zaenkrat Blizzard. |
Hmm, to glede Elanovih robnikov nisem verjel da je res (sem pa parkrat slišal). Očitno bo treba enkrat kupit ene elanke (ne jih samo testirat po en dan), pa da vidimo kaj je na tem Zadnje, ki sem jih imel, so bile HCX
 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 11:45 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
Newem, jaz še nisem opazil razlik med robniki.
Pravzaprav so me pozitivno presenetle Elanke, saj sem jih dogo časa uporabljal tudi za turno smuko, tudi pozno pomladi ko je "šoder", pa se je dalo robnike še vedno zrihtat, kljub temu da drsne ploskve skoraj ni bilo več. _________________ www.khamikaze.net |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Tor Nov 17, 2009 11:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
Trenutno naj bi bile za SL in GS najboljse Fischerjeve smuci. Poleg tega pa ima Fischer trenutno z odskokom najboljso in najbolj sodobno linijo za koncno obdelavo smuci (recimo v primerjavi s par desetletij starim Headovim sranjem), tako da dobis smuco, v katero ti ni potrebno vloziti dodatnih 20h dela.
Ampak je pa tudi res, da razlike med pravimi tekmovalnimi Elanovimi, Fischerjevimi, Atomicovimi in se katerimi smucmi ogromna vecina prisotnih nikoli ne bo opazila, tako da na koncu kupis tisto, kar ti je najbolj vsec, oz. dobis za najmanj denarja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
samokham |
Objavljeno: Sre Nov 18, 2009 10:50 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Maj 2007 11:47 Prispevkov: 349
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janwoolf |
Objavljeno: Sre Nov 18, 2009 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
uzamem atomic race sl 12! sm ze smucal elan sl, men niso vsec, ne dobr obnesejo pri zavojih. Moj ata pa ima fischer SC sem ze probal, je dober. sam bom uzel atomic race sl 12! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Sre Nov 18, 2009 2:03 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
janwoolf je napisal/a: | uzamem atomic race sl 12! sm ze smucal elan sl, men niso vsec, ne dobr obnesejo pri zavojih. Moj ata pa ima fischer SC sem ze probal, je dober. sam bom uzel atomic race sl 12! |
Čestitam k izbiri.......mislim, da boš zelo zadovoljen...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
pj |
Objavljeno: Sre Nov 18, 2009 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 9:43 Prispevkov: 761 Kraj: Malo tu, malo tam
|
janwoolf je napisal/a: | uzamem atomic race sl 12! sm ze smucal elan sl, men niso vsec, ne dobr obnesejo pri zavojih. Moj ata pa ima fischer SC sem ze probal, je dober. sam bom uzel atomic race sl 12! |
Upam, da ti je jasno, da si Fischer WC SC in WC SL nista v nicemer podobni. Ok izgled je mogoce enak/podoben, tu se pa vsa podobnost tudi zakljuci. In Janwoolf je spraseval za WC SL.
Sicer se lahko motim in jih kje le prodajajo v trgovini, ampak naceloma so Fischerjeve WC SL/GS smuci racing service only, kar pomeni da je to prava tekmovalna smuca, ki se pelje krepko krepko drugace kot karkoli trgovinskega (posebej tiste s T tunningom). |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janwoolf |
Objavljeno: Sre Nov 18, 2009 9:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
te smuci Fischer WC SL dobite u ivacni gorici! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Sorty |
Objavljeno: Čet Nov 19, 2009 1:09 am Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Sob Dec 2008 16:37 Prispevkov: 310
|
vozil sem atomic race sl 12 in sem razočaran.Zaenkrat prisegam na Voelkl racetiger! _________________ 2012/2013: 1x Molltal, 5x Kronplatz
2011/2012: 20x
2010/2011: 20x
2009/2010: 20x
www.vikom.si
z GLAVO na glavo! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
janwoolf |
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 3:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

|
zakaj si bil tko razocaran? jaz mam mojga atomic race GS 10. pa sm zlo zadovoljen. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Luxter |
Objavljeno: Ned Nov 22, 2009 6:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 17:24 Prispevkov: 41
|
Če te mika elan mam ene take kot ti iščeš za prodat. će te zanima pošlji ZS |