Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Vzdrževanje smuči

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 33, 34, 35  Naslednja
 Vzdrževanje smuči « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
andrejg
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 10, 2009 8:49 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46
Kraj: ljubljana

Še eno vprašanje.

Kako oz. s čim pobrusite robnike zgoraj na krivini če se nabere rja. Če se cela smučka sveti nebi rad pustil na vrhu rje, z šmirgel papijem pa je tudi nisem mogel spravit dol..

Ali kdo voska tako da da čistilni papir pod likalnik. Tako je napisan na škatli od holmenkol roza voska. Prebral sem da se lepše nanese.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 2:44 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Lahko ti povem, kaj naredim jaz, ampak to ni ravno iz priročnika serviserjev. Grem smučat in ko naredim par zavojev na ledu ali bolj zrnatem snegu, rja izgine. Moj nasvet je torej malo več smučanja in ne puščati smuči v mokrem strešnem kovčku.
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 2:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pet Nov 2006 19:16

Marko tole si pa malo mimo usekal. Tista taprava rja gre dol samo z grobo pilo.
Nazaj na vrh
mdolzan
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 3:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 23:13

če po smučanju čimprej smuči z robčkom ali čim podobnim obrišeš se ti problem z rjo ne bo več dogajal.
problem te rje je, da ti zaradi oksidacije luknja rata na tem mestu. Pomaga polirna guma, če zadeva ni pregloboko.
recimo tole http://www.tesmasport.si/si_shop/indexdob.php?IDDob=2
Pred uporabo jo malce namoči, če to ne pomaga pa boš za popolno odpravo moral zravnati drsno ploskev ter nabrusti drsno stran robnikov.

če še malce upgradeam Markotov nasvet, če pa led zamenjaš s kakšno skalco pa rja še prej izgine....
andrejg
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 12, 2009 5:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 0:46
Kraj: ljubljana

Ali mogoče kdo ve če bo letos na smučarskem sejmu tudi seminar o pripravi smuči in kje se prijaviti. Mislim da so prejšnja leta imeli Tesma sport ampak na njihovi strani ni nobene objave.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

MORIS je napisal/a:
Marko tole si pa malo mimo usekal. Tista taprava rja gre dol samo z grobo pilo.

Sem vedel, da se bo takoj oglasil kakšen stručko. Bi rekel, da si ti mimo usekal, če čakaš, da se ti rja razbohoti. Tudi tu je preventiva boljša od kurative. Robnikom gotovo ne koristi, če jih voziš na strehi, nato pa vse slane vržeš v en vlažen kot. Če bi jih po smučanju vedno obrisal in pustil na suhem bi robniki mirno zdržali do naslednjega brušenja. Sploh če robnike brusiš vsak teden, kot naj bi bilo po tukajšnjih zapisih nujno. Jaz nisem ravno med najbolj vzornimi lastniki in jih včasih pustim tudi v vlažnem strešnem kovčku, pa jim ni hujšega. Moram pogledati, da niso moji robniki slučajno narejeni iz rost-freia . Aja pa če se prav spomnim, je Verbnik svetoval, da se servis naredi po zadnjem smučanju, tako da so ploskev in robniki zaščiteni. Se mi zdi, da pomaga.
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Pet Nov 13, 2009 5:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Smuči se pač rihtajo po vsakem smučanju in se jih obriše po smučaju, doma pa da na toplo. Tako sploh ne postanejo rjaste.

S svojimi izjavami o rost-frei robnikih in o tem da smuči po servisu slabše grabijo si povedal da se ne spoznaš najbolj. Zato ne bit preveč pameten.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 16, 2009 1:38 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Jao Moris, po prvem odstavku sem imel že dober občutek, da končno en ne komplicira.

Sem mislil, da bo tokrat pa res prav vsakomur jasno, kaj je hec, ampak sem zaradi zaletavih mladcev za vsak slučaj še vseeno zraven rostfreia pritisnil smeškota.

Če nadaljujem v tvojem (meni nepriljubljenem) slogu: s tvojim nerazumevanjem napisanega in nepoznavanjem smeškotov si dokazal, da ne veš kaj je to komuniciranje na forumu.

Pa tudi tole izjavo, ki si mi jo pripisal (da nabrušeni robniki slabše primejo) si sproduciral kar sam. Upam, da je to zato, ker si zadeve bral bolj na hitro in še hitreje pisal.
Nazaj na vrh
matjaz_c
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 11:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Nov 2005 16:11

Pozdravljeni,

danes sem želel na smuči ponovno privijačiti vezi katere so na njih že bile. Pojavil se je problem, saj v dveh izvrtinah ni bilo več navoja...po domače pojedlo ga je...

Smuči imajo leseno sredico, vendar je v luknjah še vedno ostanek nekakšnega lepila. Mislil sem, da bi preprosto vlepil lesen čep, izvrtal novo luknjo...???

Kaka dobra ideja kaj storiti?

lp
Nazaj na vrh
MORIS
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 11:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

V navoj vlij lepilo pa "zašravfaj". Najboljša varjanta.
Nazaj na vrh
rbreznik
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 11:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2008 17:42
Kraj: Maribor

najbolje da se v navoj vlije dvokomponentno 24urno lepilo epoxi smola. Kaksen uhu endfest bi bil super.
Nazaj na vrh
tbostjan
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 04, 2009 4:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2009 11:11

Pozdravljeni. Jaz sem pa danes v novicah videl prispevek, pa me zanima, če ma kdo izkušnje s tem tipo Igor Belčič, ki naj bi imel en poseben način obdelave s nekim vodikom?
A ima mogoče kdo kaj izkušenj,pa kake cene ma kej?
Nazaj na vrh
kux
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 0:31

pred kratkim je dal kolega smuči na servis..in mu je serviser dejal, da je opazil neke luknjice oz razpoke pri robniku..ter mu svetoval naj po končanem smučanju obriše smuči in jih pospravi na toplo..da nebi voda zmrznila v tej razpoki in odrinila robnik..zanima me kaj svetujete da kolega stori..sicer serviser mu je dejal da ne gre za zelo kritično situacijo..vendar naj stori to po končanem smučanju kar mu je naročil..gre pa za elan slx smuči..stare 3 leta..gre morda za kako pogosto napako pri elanu?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
GregorS
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:34 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Dec 2009 17:48

Malo si bom izposodil temo. Enega frenda zanima, a obstaja kakšen vodič na netu glede brušenja dilc? Nej povem, da je zelo neizkušen rekreativec s nekimi starimi carving smučkami. Je pa zelo spreten z orodjem, tako da sama izvedba, če bo imel prava navodila, ne bi smela bit problem.

Bi bil zelo hvaležen
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 11:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

@GregorS ta link je kar uporaben: http://www.swixschool.com

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 33, 34, 35  Naslednja Stran 24 od 35

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Vzdrževanje smuči
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net