Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan SLX ali Fischer RC4?

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja
 Elan SLX ali Fischer RC4? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 02, 2008 5:37 pm    Naslov sporočila: Elan SLX ali Fischer RC4? Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Avg 2008 21:16
Kraj: Dolenska

Najprej vas kot nov na tem forumu pozdravljam, obenem pa me zanima vaše mnenje o nakupu. Za to sezono nameravam kupit nove smuči. Moje "karakteristike": 182cm, 72kg, znanje. precej dobro, karving obvladam. Do sedaj sem imel ene vmesne Fisher-ce, katere pa počasi postajajo prešibke za mene . Zelo se zanimam za nakup novih Elank (Waveflex SLX), ki sem jih lani uspel preizkusit in so mi bile več kot odlične . Nekako jih nameravam kupit v Hervisu, samo cena bo najbrš primerna taki smučki (500+?), zato me zanima če se splača prišparati par ? in mogoče vzeti model SL? Drugače pa me zanima še vaše mnenje o Fischer RC4 Race/WC? WC je najbrš primerljiva SLX, Race pa SL? Ter če se ne motim je bila lani cena Fisherc na razprodajah precej ugodna, zato me zanima če se mogoče bolj splača vzet to dilo?

PS: če ima kdo slučajno kak podatek koliko naj bi katere od naštetih smuči stale, pa kar na dan z njim

Že vnaprej hvala za odgovore in LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bobo
PrispevekObjavljeno: Sre Sep 03, 2008 12:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Čet Apr 2007 12:22

Bolj kot to, da izbereš "pravo" firmo, je pomembno da izbereš pravilen razred smučke ki jo boš kupil. Katero frmo izbereš je potem bolj stvar okusa, cene in osebnih preferenc. Smučar z nekim solidnim znanjem smučanja ne bo opazil razlike, niti ne bo kakorkoli hendikepiran, če vzame dilo kakšne druge firme, dokler je ta seveda v približno isti klasi. Seveda govorim o firmah tipa Elan, Fischer, Atomic, Völkl, Head itd. Kakšnih povsem neznanih znamk pa bi se jaz osebno izogibal brez predhodnega temeljitega testiranja.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 05, 2008 2:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

Jaz sem preizkusil že vse naštete. SLX je fenomenalna, se zdi meni od vseh najboljša, čeprav je bila zame prezahtevna za celodnevno smučanje, če bi se mi ljubilo, bi jo imel za kake 3 ure in jo nato zamenjal za kaj lažjega. Z SLX sem imel tudi težave pri počasnem turističnem smučanju in osnovnih likih šole smučanja (pač nimam več toliko moči kot nekoč). Sicer pa sam terenutno smučam s Fischer race, ker je zelo univerzalna, pa tudi trpežna in je bila tudi zelo poceni.
Nazaj na vrh
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Ned Sep 07, 2008 11:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najverjetneje bom vsaj toliko počakal da se začne prodajna sezona, da vidim kako bo s cenami pa to... Zaenkrat pa me zanima še, če je uspel kdo primerjati slx in sl, da bi povedal kakšna je razlika. Se da s SL izvajat vsaj nekje 80% - 90% tako dobre zavoje kot pri slx? Če ja, bi se mogoče zadovoljil tudi s tem... Pa predvidevam da je smučka tudi mehkejša...?
Nazaj na vrh
Rudi
PrispevekObjavljeno: Pet Sep 26, 2008 5:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Avg 2006 10:19
Kraj: MB

Razlika med slx in sl modelom je v ojačitvi in posledično "trdoti". Slx ima dve lameli titana, sl pa eno.

Preprost nasvet: poskusi vse smučke...sl, slx in fischerjevo wc sc in "mehkejšo" fischer race sc in vzami tisto katera ti bo najbolj "sedla".

Je pa dejstvo, da so fischer smučke na razprodajah pogostejše in predvsem cenejše od elank.

Če se dotaknem zgolj modela Rc4 wc sc flowflex; velja za to smučko, da se smučka od sezone 2006/07 ni skoraj nič spremenila. Spremenil se je le dizajn. Smučke so po zgradbi in geometriji povsem enake. Tako da lahko preprosto vzameš novo smučko iz sezone 06/07 ali 07/08 (če jo je še kje dobiti) pa razen nizje cene nikjer ne boš prikrajšan.
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Tor Sep 30, 2008 10:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Verjetno res najbolje da se čimveč smuči proba, ker najbrš ima vsak svoje občutke in pričakovanja... Sicer pa počasi že pričakujem da bi trgovine začele s prodajo zimskih artiklov:) (smuči in podobno)...

No imel pa bi še eno vprašanje in sicer glede vezi: ali je glede na to da moja teža ni pretirana kaj dosti važno kakšne vezi so gor (imam namreč tam nekje 75 kg), je pa res da včasih tudi malo bolj pritisnem.... Kaj bi priporočali za na Elanke SL/x oz. za na Fischer-ce RC4?
Nazaj na vrh
rokxy
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2008 8:22 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 19:42
Kraj: Zreče

Vezi kar vzami primerne smučem. Jaz mam 70 kil in sem na svoje SL dal ene markerce za takrat okoli 20-25k sit. To odločitev po dveh letih smučanja obžalujem. Sprednja vez namreč ni prenesla večjih pritiskov in je popustila (ena tista zadeva, ki ti drži pancer, se brez večjih težav čisto ven zasuče) po sezoni in pol smučanja. Ker ni denarja trenutno (tud lani ga ni blo) se pač smučam tako, in upam da me ne zbriše. Naslednjič vzamem primerne vezi.
Nazaj na vrh
Rudi
PrispevekObjavljeno: Sre Okt 01, 2008 4:52 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Avg 2006 10:19
Kraj: MB

Elanove in fischerjeve smuči imajo v 99% že priložene vezi. Tako da novih (trgovinskih race) smučk skorajda ne dobiš več brez vezi. Vezi so večinoma narejene prav za smučko (sistem fusion-elan in flowflex). Prilagajo pa vezi, ki imajo DIN skalo vsaj 12 (pridejo tudi do 17!), kar je za 75 kil več kot dovolj.

Za elan in fischer izdeluje vezi tyrolia, ki pa jih "preobleče" za elan in fischer.
elan
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 10:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

lanski model slx 07/08 dobiš zdajle v elanu zlo ugodno..
(sem gledal na rudniku)
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 3:54 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00
Kraj: Ljubljana

rokxy je napisal/a:
Vezi kar vzami primerne smučem. Jaz mam 70 kil in sem na svoje SL dal ene markerce za takrat okoli 20-25k sit. To odločitev po dveh letih smučanja obžalujem. Sprednja vez namreč ni prenesla večjih pritiskov in je popustila (ena tista zadeva, ki ti drži pancer, se brez večjih težav čisto ven zasuče) po sezoni in pol smučanja. Ker ni denarja trenutno (tud lani ga ni blo) se pač smučam tako, in upam da me ne zbriše. Naslednjič vzamem primerne vezi.
Zdaj, ko se prodajajo 90% smuči z vezmi pa najbrž res ni problem kje najti kakšnih rabljenih vezi.
Nazaj na vrh
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Čet Okt 02, 2008 10:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

elan je napisal/a:
lanski model slx 07/08 dobiš zdajle v elanu zlo ugodno..
(sem gledal na rudniku)

Kje na rudniku pa to? ..glede vezi pa sprašujem, ker sem bral da so bile v parih primerih v kompletu prešibke vezi za določeno dilo...
Nazaj na vrh
tomek
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 12:54 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 22:56
Kraj: Maribor

Verjetno misli Impulz (tam ko so tut zastopniki za Spyder itd.)
Nazaj na vrh
markxx
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 8:51 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Okt 2008 20:29

Sam imam SLX staro 3 leta, pred njo pa sem imel eno leto zadnji model HCX (preden so ga preimenovali v SL. Moram rect, da je SLX super, samo je pa malo pretrda in mi je malo zal za prejsnjimi. Ce bi sel zdaj kupit bi verjetno kupu SL, ceprav SLX prou dobro zgeldajo.
Imajo pa v Elanu v Begunjah ful smuci, lanski modeli znizani od sigurno 30%, nekateri celo vec kot 50%. Mislim, da imajo za 10% znizane tudi letosnje modele.
Npr. speedwave 12, kjer je bila redna cena 650EUR je zdaj 300EUR.
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 8:57 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

tomek je napisal/a:
Verjetno misli Impulz (tam ko so tut zastopniki za Spyder itd.)

tako je.
Nazaj na vrh
ferrarist
PrispevekObjavljeno: Pet Okt 03, 2008 9:26 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma Begunje so mi malo predaleč, se bom pa enkrat ustavil v tem Impulzu... Glede trdote se mi pa nove SLX (waweflex) sploh niso zdele trde... Verjetno dosti pripomorejo razne te nove tehnologije...
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran 1, 2, 3, 4  Naslednja Stran 1 od 4

Kazalo po Smucisca.net forumu » Smučarska oprema » Elan SLX ali Fischer RC4?
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net