|
Oprema za rihtanje dilc |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Feb 20, 2007 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
dverbnik je napisal/a: | ja o.k. pa še nis povedal kako se dila obnaša oz. kako je vodljiva. Ker mi jih velik pojamra da je vsaka dila lohk drugač nevodljiva in da preveč grab. |
Rad vozim do maksimuma (Atomic GS 11), povečini na trdih oz. ledenih terenih, sem v dobri fizični kondiciji (tehtam med 92-95 kg-odvisno koliko jem ), zato normalno pričakujem od smučke, da grabi (in drži v zavoju), saj vozim povečini na stadionih oz. na strmih progah. Ko smučam v tujini, izbiram temu primerne proge. Mogoče te je prevaralo tisto o rihtanju dil vsak drugi dan, je pa res, da jih sam rihtam po sistemu 3-4 x smučanje na stadionu na umetnem snegu, sledi brušenje robnikov in peglanje......Glede opisov kako se dila obnaša pa nisem nek strokovnjak (kot nekateri "on line znalci"). Mi zadostuje, da me še nobena ni zabrisala (zaradi preveč nabrušenih robnikov) in da mi zaradi dobro napiljenih robnikov sneg šprica po riti....... :beer:Velikokrat sem dile posodil kakšnim kolegom in še vsak je prišel nazaj z nasmehom in s pohvalami za urejeno dilo....  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 11:36 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Feb 2007 20:24 Prispevkov: 65 Kraj: Idrija ali Ljubljana
|
Se eno vprasanje, ko ravno vidim, da obvladata zadeve. Moram si kupit nove smucke (to sezono bodo se zdrzale, no, a jeseni bo nuja) pa bi rabila kak nasvet, ker ce vzamem fotra s sabo, bo spet cel halo in bom kupila kaj, kar mi ne bo vsec.
Zelje: ne pretrde, ne premehke in ne pretezke, raje za kratke zavoje, vsaj malo zahtevne in ne presiroke - (odpadeta elan in rossignol).  _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
----------------------------------------------------
Sezona 06/07: 9 smucarskih dni
5x Trevalli, 1x Fiemme-Obereggen, 1x Nassfeld, 2x Molltaler |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 1:33 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
Goma je napisal/a: | Se eno vprasanje, ko ravno vidim, da obvladata zadeve. Moram si kupit nove smucke (to sezono bodo se zdrzale, no, a jeseni bo nuja) pa bi rabila kak nasvet, ker ce vzamem fotra s sabo, bo spet cel halo in bom kupila kaj, kar mi ne bo vsec.
Zelje: ne pretrde, ne premehke in ne pretezke, raje za kratke zavoje, vsaj malo zahtevne in ne presiroke - (odpadeta elan in rossignol).  |
lahko vprašam zakaj odpadeta elan in rosignol? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 2:52 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 2:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
....ups, sem mislil st 12 pb (slalomske)..... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 2:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Iskreno? Pojma nimam!
Zdaj imam elanke in so zelo kul (res bp in to kljub starosti), moj stari ima ze od rojstva rossignolke in je se bolj navdusen.
Imela sem headke pa fisherke in so bile tudi ok. Morda bi le spremembo.
Zelja je bila Volkel P-60, a vem da so prevc pro in prevec trde zame...
Sprasujem kaj je dobro za navduseno pa ceprav le rekreativko (vsaj za enkrat se), ki ima rada strme, trde proge in ubogljive dilce glede na..hm...reciva srednje znanje, pride pa povsod in smuca brez palic.
Ne ne, nisem se ena, ki ne ve kaj hoce. Natancno vem, le nasvet zelim od ljudi, ki vedo se vec in spremembo pac.
In verjemi, ce ne bi bil problem kes, najbrz ne bi prav veliko sprasevala.
anyway, thx _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 3:06 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Sprasujem kaj je dobro za navduseno pa ceprav le rekreativko (vsaj za enkrat se), ki ima rada strme, trde proge in ubogljive dilce glede na..hm...reciva srednje znanje, pride pa povsod in smuca brez palic.
In verjemi, ce ne bi bil problem kes, najbrz ne bi prav veliko sprasevala.
anyway, thx[/quote]
Kako misliš brez palic? Pri kešu je pa tako, malo dnarja-malo muzike....Simpl ne? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 3:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Tale predlog mi je vsec. Sem videla, da si jih lahko zoomam, a mi vseeno se malce pomagaj: katere so najmanj lopataste, ker meni se zdijo vse presiroke? Vem, nimam feelinga, sploh pa ne le po sliki.
Sicer pa so mi...zeloo vsec!  _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 3:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Brez palic. Enostavno. Ne gre z njimi, nikakor. Prevec se ukvarjam z njimi in potem smucam kot....strasno..! Kot ne bi znala. Ce pa nimam palic pa nisem tako trda in bolj ''delam''...ne vem, ne znam ti razlozit. _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Čet Feb 22, 2007 3:44 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
najbrž še nisi sprobala speedwave, ane? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Pet Feb 23, 2007 11:24 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Nop. In najbrz jih tudi ne bom.  _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 9:47 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Juhu,
Izbira je padla, sicer sele letos, ampak veselje in zadovoljstvo nista nic manjsa: VOLKL - attiva fuego!!! Sicer so trde za popi..... in ne tako hitre kot bi si zelela, a so fantasticne. Zacetek je bil sicer precej prestrasen ( prej sem imela namrec pol-carve in ko sem stopila na tele sem imela obcutek, da nimam pojma ) , a se je hitro izkazalo, da je bila moja izbira dobra.
No ja, ker pa ne morem iz svoje koze, si bom drugo leto kupila se ene za ''divjanje'', ker si s temi pac ne upam tvegati...hm, morda se ze malo pozna emso.
LP _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 9:55 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Sicer čisto off glede na naslov teme, pa vendar najprej čestitke za nakup. Polkarving smuči ni, tako da........so samo smuči z bolj ali manj poudarjenim stranskim lokom oz. večjim ali manjšim radijem. Polkarving izraz je pogruntavščina raznih kvazi prodajalcev v trgovinah tipa Hervis, Intersport, Giga........  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Goma |
Objavljeno: Čet Feb 14, 2008 12:29 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

|
Ja ja, ok...pac jaz jim tako recem. So manj siroke, torej bolj podobne tastarim sulicam. Carve dilce so zame bolj lopate, torej prirocne se za kaj drugega - kidanje snega recimo. Hec. Sem pa poskusila zdaj brez palic...in ne gre kot je slo prej. Sem kar malo razocarana.
Vidim, da sem totalno v drugi temi, a kaj hocemo. Ker je bilo tukaj odprto vprasanje, sem pac tu nadaljevala. Saj ves - zenske!
Mogoce je to tudi zato, ker sem se preselila pa nimam interneta in zdaj cekiram in pisem vsevprek, ko pridem k starsem na obisk.
Se bom potrudila, da bom ostala ''pri stvari'' v bodoce. Ok? Upam.
LP _________________ Sezona 07/08: 2x Heiligenblut, 1x Cerkno, 2x Nassfeld, 2x Molltaler, 1x Kanin
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|