Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mokrine

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Naslednja
 Mokrine « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
Piskut
PrispevekObjavljeno: Pet Feb 01, 2008 3:27 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 22:50

Najprej hvala vsem, ki ste mi olajšal pot do Nassfelda s svojimi napotki glede poti, k smo šli prvič in našli direkt iz prve. Smo šli kr na Kranjso goro-Trbiž-Pontebbo pa gor v hribe.

Karte smo kupil v Hrušici na Petrolu. Po poti je bla megla tku da smo mislili da ne bo tku dobr, ampak ko smo se pa od Pontebbe začel dvigovat se je pa pokazal sonček, kateri nas je cel dan spremljal in je blo res odlično (popoldne že kr preveč).

Proge naravnost fantastične tam do ene pol enih, ko se je zarad sonca začel nabirat kupi od juga in si mogu kr dobr pazit. Sta dva helikopterja non stop odvažala poškodovane (kukr smo vidl so tri odpelal). Smo pač mal več počival pa je blo.

No skupna ocena je bla seveda odlično , ker je gor res kot v pravlici od prog do zimske idile, da lahko smučaš po progah, kjer je tud okol sneg ne pa da je povsod vse zeleno!

Šlo nas je devet in smo že zmenjeni da ponovimo izlet v kratkem!

LP!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
KtMw
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 1:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Jan 2007 11:24
Kraj: Sežana

Pozdravljeni,
imam vprašanje za vas:
bil sem enkrat na nasfeldu,z avtobusom iz avstrijske strani, in vem, da smo parkirali spodaj v dolini,na začetku milleniuma.

Tokrat pa bi šel iz italijanske strani z avtom(iz primorske),in me zanima, kako je s parkirišči na prelazu nassfeldpass?

LP
Nazaj na vrh
roberto66
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 9:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 11:01

Če boš dovolj zgoden s parkingom ni nobenega problema!
Nazaj na vrh
Piskut
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 10:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2008 22:50

Mi smo pršli okrog 9.00 pa je blo še vse frej.Se je pa pol v kakšni uri čist zafilal. Parkirišč pa ni tku velikza ene 50 vozil.Tku kot ti je povedal, če bote dost zgodni ni panike.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 7:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Si hotel napisati 500? Pa jih je gotovo še več. Ni problema, razen ob res hudih dnevih, če prideš bolj pozno.
Nazaj na vrh
Leopold
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 10:57 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28
Kraj: Mengeš

Danes bil gor: prava zimska pravljica, snega dovolj (po progah naraven sneg ), izven prog se najde še nekaj neokrnjenega cevca, nekaj kupov (in to ne majhnih) po bolj strmih delih nekaterih prog, na napravah se ni nič čakalo, na progah pa kar nekaj gužve, vreme sončno z občasno močnim severnim vetrom, proga v dolino odprta ampak od prve postaje dol je sneg čisto spomladanski + ledene plošče (skoraj neužitno, kamenja ni nič). Torej odličen smučarski dan .

Zimska idila in igra vetra:

Nekaj deviškega cevca

Tudi okolica je malo zimska:

Zadnja fura :

PEK
PrispevekObjavljeno: Čet Feb 07, 2008 11:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Mar 2006 18:41
Kraj: Kamnik

waaaaaaaaaaaaa blo je odlicno
Jan
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 3:01 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44
Kraj: Ljubljana

Nekaj deviškega cevca. En zelo lep dan prej je bilo malo več nezvoženega.

Moj "podpis"- špura je na 2 fotografiji jasno viden.
sniip
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 4:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2008 13:17

Včeraj smo se odločili zapeljati do Nassfelda. Osebno tam še nisem bil, zato je bilo pričakovanje veliko.

Štartali smo ob 6:20 iz Ljubljane. Prvi šok je bil na Hrušici, kjer je bila že okoli 7h zjutraj gužva za karte. Brez kart se odlpeljemo dalje čez Korensko sedlo proti Nassfeldu. Parkiramo malo pred deveto zgoraj na parkirišču pred štirisedo. Ob vsej gužvi in nenormalnem številu Slovencev mi je začelo ratovati slabo. Rečem si ok, gor bo bolje, horda se bo razpršila in smučanje bo znosno. Nažalost je bilo to neuslišano pričakovanje in smuka je bila katastrofalna. Čakanje na napravah, gužva na progah in uničene proge.

To kar sem doživel v Nassfeldu, nisem še nikjer. Proge so bil zrite že od 12h dalje. Ubistvu niso bile zrite, bile so katastrofalno uničene. Smučam in bordam že 20 let in takega sranja še v življenju nisem videl. Polmetrski kupi nametanega snega že zgodaj popoldne presegajo vse meje. Glede na nizko temperaturo sem prepričan, da bi bi morale biti proge zdržati precej dlje.

Glede urejevanja prog sem laik. Vendar kljub sem prepričan, da mora biti proga ob 9h zjutraj pri temperaturi -7 zelo trdo steptana, kar pa včeraj nisem doživel. Sprašujem se, kako Avstrijci sploh pripravljajo proge? Se z ratrakom ponoči samo zapeljejo čez ves nametan sneg?!

Verjetno sem glede tega razvajen. 2 tedna nazaj sem bil 1 teden na Kronplatzu, kjer je bila zgodba obratna. Ljudi niti približno ni bilo malo ampak ob 16:00 so bile zgornje proge pri višjih temperaturah boljše kot pa proge včeraj v Nassfeldu ob 9h zjutraj. Mogoče se sliši kot pretiravanje, vendar to mislim popolnoma resno.

To kar sem doživel včeraj enostavno nisem še nikoli v življenju. Zavedam se, da je bila gužva, ampak vseeno tako katastrofalnih razmer ne bi nikoli pričakoval v "sodobnem" smučarskem centru, kot naj bi bil Nassfeld.

Skratka, vsekakor je to bila izkušnja, ki je nebom pozabil. V Nassfeld se definitivno ne vrnem nikoli več v življneju. Mogoče se sliši pretirano, ampak za isti denar se smučam lahko 10x boljše marsikje drugje.
Nazaj na vrh
mirkuma
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 5:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43

Ne vem mogoče je par dni nazaj snežilo in niso dobro uredili in utrdili prog? Kot si sam ugotovil: italijani so profesorji za avstrijce kar se tiče priprav in urejanj prog. Glej moj prispevek nazaj v tej temi, sam se se spraševal podobno kot ti. Res ne vem kaj je narobe, da proge tako kmalu popustijo?
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 5:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51

@Sniip,
malo si pa tudi sam kriv, kaj si pa nadaljeval naprej, če si videl jutranjo gnečo. Mokrine so najbolj priljubljeno smučišče za Slovence v AUT. Tudi meni niso Mokrine prav všeč, samo vsaj 1X na leto pa grem. Čas za Mokrine je December,Januar ali pa med tednom, nikakor pa med našimi prazniki. Naslednjih 4,5 sončnih vikendov in med počitnicami bo zelo podobno. Jaz imam občutek, da je vsaj 2X več slovenskih smučarjev na Mokrinah kot pred 6,7 leti. Tudi včeraj v Obertauernu je bilo precej Slovencev, samo ni bilo pa tako pretirane gneče. Pač nimamo svojih velikih smučišč in kadar je tak dan je vedno taka gužva (včeraj je blo pa noro, takga sranja še nisem videl). Tako, da kamorkoli boš šel ob takem dnevu Osojščica,Katchberg, BKK itd. bo isto. Naša smučišča so bila tako in tako včeraj še večji drek. Ob takem dnevu torej v bolj oddaljena smučišča, jebi ga malo več vožnje.
Na Kronplatzu sem bil jaz pa ker precej let (vedno konec Januarja), pa jih tud klinc gleda, preveč smučarjev, kot, da si na avtocesti bah. Za dobro smuko na Kronu je treba iti tako kot grejo fantje na Forumu Decembra. Poglej si njihove poste.

Zato se pomiri pa probaj ob bolj primernem času in boš videl , da zna biti zelo zelo v redu.

p.s.- pa pot tudi nisi ubral najkrajšo. Poglej par strani nazaj, je napisanih kar nekaj variant poti.
Nazaj na vrh
dedi
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 7:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 20:42

Smučanje na Mokrinškem polju v četrtek 7.2. je bilo čisto spodobno. Če pa pade nov naravni sneg pa so proge ob velikem številu smučarjev, vedno problematične, zato je potrebno izbirati pravi termin (med tednom) in primerno vlažnost zraka oz. snega. Če je sneg nov, se ga z zarezno tehniko (carving) zelo hitro razrije. Veliko bolj stabilen je umetni sneg, ker so tam drugačni kristali

13x

Nazaj na vrh
snela
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 8:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 18:32

sniip je napisal/a:
Včeraj smo se odločili zapeljati do Nassfelda. Osebno tam še nisem bil, zato je bilo pričakovanje veliko.

Enako z moje strani.

Guzva me se ni tulk motla kolkr proge... cist bad. Na Kaninu (in drugje) se naberejo kupi ma tole je blo pa res unicen.

Bo zgleda res treba zbrat drugacen termin
viharnik1
PrispevekObjavljeno: Sob Feb 09, 2008 10:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 12:27

V Nassfeldu je bil sneg ob koncu januarja zbit in leden, potem je v začetku februarja padlo cca 1m novega pršiča na tisti beton. Od sneženja ni bilo niti enega dneva s temperaturo nad ničlo(zato ni bilo mogoče, da bi se sprijel s staro podlago), so se pa zato vsak dan gor valile trume ljudi.
In potem se vi čudite razmeram? No dajte tisti pametnjakovči, zaupajte nam vaš recept za speglane proge ob takih okoliščinah
Nazaj na vrh
elan
PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 10:34 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56

sniip je napisal/a:

Glede urejevanja prog sem laik. Vendar kljub sem prepričan, da mora biti proga ob 9h zjutraj pri temperaturi -7 zelo trdo steptana, kar pa včeraj nisem doživel. Sprašujem se, kako Avstrijci sploh pripravljajo proge? Se z ratrakom ponoči samo zapeljejo čez ves nametan sneg?!

Verjetno sem glede tega razvajen. 2 tedna nazaj sem bil 1 teden na Kronplatzu, kjer je bila zgodba obratna. Ljudi niti približno ni bilo malo ampak ob 16:00 so bile zgornje proge pri višjih temperaturah boljše kot pa proge včeraj v Nassfeldu ob 9h zjutraj. Mogoče se sliši kot pretiravanje, vendar to mislim popolnoma resno.

jaz sem bil parkrat v mokrinah pa še nisem doživel dobro urejenih prog. bolj kot ne, sem bil zmeraj razočaran.
nasplošno se mi zdi da so italijani klasa zase za pripravo prog. se lahko jodlarji samo skrijejo...sploh dolomiti so razred zase glede tega
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24  Naslednja Stran 20 od 24

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mokrine
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net