Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » zakaj ne dovolijo smučarske proge v RUŠE!!???

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5
 zakaj ne dovolijo smučarske proge v RUŠE!!??? « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 1:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

To je zaradi tega, ker se precenjujejo (največ velja tisti, ki pri šanku pove, kak ga je žgal po Kaštivniku, ne pove pa kako in koliko jih je pri tem ogrozil. Podobno Slovenci razmišljajo tudi za volanom avta in krmilom motorja). Izražam samo svoje mnenje, da bi bilo fajn imeti na MB Pohorju tudi kako bolj strmo progo na večji nadmorski.....spodaj je vsebolj vprašljivo kako dolgo bomo še smučali......Osebno mi ni ravno cilj celo sezono preživeti na Cojzarici.......
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Nov 26, 2007 7:59 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Prispevkov: 400
Kraj: Maribor

Špik je napisal/a:
Najbolj mi je zanimivo to, da je ljudem (ki so bolj povprečni smučarji) največji cilj smučat na čimbolj strmi progi, zraven pa še razlagajo, kako je na rdečih itak brezveze, ker premalo leti...
Pa to ni letelo nate fsp3...

Jaz rad smučam po strmih progah, ker najbolj uživam, če vozim bolj kratke zavoje, kar pa na neki položni progi ni možno, ker v resnici ne "leti" dovolj. Ni pa mi cilj voziti po strmih progah zaradi strmine same in, da se bi s tem hvalo ali kaj podobnega, še najmanj pa, da bi razlagal, kak sem ga po neki taki strmini "žgal", ker običajno sploh ne vozim zelo hitro.

Kar se karvinga tiče in trendov k položnejšim progam se lahko kar strinjam, žal pač stvar ni čisto po mojem okusu in zato ne morem rečt, da se mi zdi dobro, da bo nova proga položna. Recimo tisto progo ob sedežnici na Koralpah reklamirajo kot neko "karving" progo, meni se zdi totalni dolgčas. Hvala bogu, če kdo uživa v tem, da celo ono progo prevozi v nekih zavojih po kantah. Pa sej nimam drugače nič proti karvingu, kakšen takšen vmesni položnejši "karving" odsek je prav fajn, ampak naj bo potem še tudi kaki strmi del. Razgibano mora bit. Fajn se mi recimo zdi proga pod sedežnico Poštela, kjer je zgoraj bolj strmo, spodaj pa položnejši odsek za malo večjo hitrost. Neke take dolge, enakomerno nagnjene proge, brez kakih prelomnic ipd. se mi pač zdijo monotone in dolgočasne.

Se mi pa nasploh zdi, da je glede bolj strmih prog kriza. Že tako prevladujejo rdeče proge, za tisto, kar pa je črnih, pa potem na licu mesta človek pogosto ugotovi, da ali sploh ne obstajajo ali so zaprte zaradi pomanjkanja snega (ni umetnega) ali gre za neteptane proge ali proge z grbinami ali so povezane s kakim neugodnim dostopom (npr. breg gor - Videc, Bolfenk) ali pa je ob njih kakšna zastarela naprava. Seveda se je za bati, da se bo s tem karving trendom ta kriza samo še povečala, ker je to zdaj očitno neki reklamni boom (npr. Gerlitzen novo osemsedo že reklamira kot "Carving-Jet").

Kar se pa Pohorja in nove proge tiče, pa se gre predvsem za to, da sem upal, da, če bomo že končno dobli neko odklopno sedežnico, bo potem tudi pripadajoča proga kolko tolko zanimiva. In, tako kot je rekel fischerpro3, problem je, da so trenutno "najboljše" proge na Pohorju tu spodaj v dolini in so težave s snegom, če drugega ne je skoraj siguren poznejši začetek in hitrejši konec sezone, ob smoli (kot lani) pa je vprašljivo še tisto vmes.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
gost2
PrispevekObjavljeno: Tor Nov 27, 2007 5:20 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45
Prispevkov: 678


zelenec je napisal/a:
...Pametno je, da bo proga položna. Če bo široka še kakih 70-100 metrov
bo to najboljša proga za karving na Pohorju...


Mislim, da s širino proge ne bo težav, saj bo široka za dve do tri navadne!

Citiram:

7. člen
(območje podaljšanja smučišča)

Območje predvidenega podaljšanja smučišča se nadaljuje od spodnje postaje
vlečnic na smučišču Cojzarica (na nadmorski višini približno 1115 m) proti
severu do nadmorske višine približno 920 m. Dolžina območja je približno 1.000 m,
širina celotnega območja je v večjem delu 110 m do največ 160 m.
Znotraj tega območja je predvidena ureditev smučišča, postavitev sedežnice,
ureditev brežin in sanacija novonastalih gozdnih robov.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 4:35 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3122


ampak vsaj 20 do 50 m bo pripadalo borderje saj hočejo zgradit half pipe in snowboard park
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
iggy
PrispevekObjavljeno: Sre Nov 28, 2007 5:00 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 22:10
Prispevkov: 47


aja?? Kam pa ga mislijo locirat?? Jaz pa sem mislil že da bo vsaj ena široka proga!!!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 7:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Prispevkov: 3449
Kraj: Maribor

Med prazniki sem se malo (brez smučk) potepal po Pohorju in si ogledal tudi aktualno stanje na podaljšku Cojzarice. Za začetek pa dve fotki s konca novembra, preden se izgubita med 'aktualnimi informacijami':





Zdaj pa situacija od 28. decembra, slikana s stranske ceste ki se odcepi od 'glavne' ceste Ruše - Areh proti lovski koči Cojzarica, nadmorska višina približno 1030m, torej kakih 70 višinskih metrov pod spodnjo postajo obstoječe Cojzarice. Nad cesto je bilo že v začetku novembra vse posekano, zdaj pa je poseka skoraj gotova tudi od ceste navzdol proti bodoči spodnji postaji:


Na fotki (žal z mobitela) se ne vidi, ampak pri bodoči spodnji postaji (edino mesto ki je na soncu) stoji bager! Ali kaj dela ali ga je enostavno 'presenetil' sneg, ne vem. Navsezadnje, če lahko premika tone zemlje, ruva štore in koplje skale, ga 40 cm pršiča tudi ne bi smelo ustaviti, vsaj na položnih odsekih ne?
_________________
Sezona 2023/2024: 40 smučarskih dni = 24 x Pohorje, 3 x Rogla, Osojščica, 2 x Krvavec, 1 x Trije Kralji, Klippitz, Salzstiegl, Gitschberg, Plose, Seiser Alm, Tri Cime, Kope.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 17, 2008 4:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Prispevkov: 400
Kraj: Maribor

V zvezi s tem projektom Ruše se meni poraja še nekaj vprašanj in bi bil zelo vesel, če bi mi kdo malo pojasno zadeve...

1. Če so tukaj že bili oz. so takšni problemi z okoljevarstveniki, zakaj niso tega projekta pač preložili na kasneje, ko bodo te stvari urejene, in v tem času recimo zrihtali Videca (zasneževanje, sedežnica) ali pa stare FIS-ke (zasneževanje in sedežnica - načrti, o katerih se je tudi že pisalo), ker tam verjetno ne bi bilo težav z zelenimi? Če so seveda imeli denar - drugače pa so okoljevarstveniki tako bili samo dober izgovor, zakaj se stvar še ni realizirala. Pa še praktično bi bilo imeti tu na kupu dobre proge in naprave, ne pa da bomo imeli na eni strani Stadion in na drugi strani novo napravo na Arehu, vmes pa luft oziroma minimalno pol ure zapravljenega časa, da človek pride do tja.

2. Če se jim je na Pošteli (tudi Kaštivniku, Podkorenu) zdela dovolj fiksna štirisedežnica, zakaj se jim potem tukaj zdi potrebna odklopna šestsedežnica? S stališča zmogljivosti si težko predstavljam, da je potrebna, edino res je, da je trasa tu daljša, ampak, če bi imeli v mislih udobje smučarjev (kar očitno nimajo), bi tudi na Poštelo sodila odklopna naprava (še sploh, če so šli v gradnjo nove naprave namesto stare).

K 1. in 2. Zakaj torej takšno favoriziranje Ruš napram vsemu ostalemu?

3. Kaj predstavlja ime Pisker in kdo si je to zmislo?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2008 1:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

Ne da se mi še enkrat naštevat razlogov zakaj proga v Ruše (glede na to, da so mi tudi tu zbrisali prispevek oz. odgovor-bi prosil pojasnilo vsaj na pm)......Zakaj pa se ne bi gradila proga v Ruše, je laga kaj manj primerna, naklon, načrti glede razvoja Ruš.....Videc in Partizanka sta povezovalni progi, nič posebnega, edino zasneženi morata biti, pa posodobljene naprave.......Če bi čakali na okoljevarstvenike, bi imeli progo v Ruše veš kdaj?? Na nikolovo.....že tako je trajalo 28 let (od prvih idej) do začetka del........
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2008 6:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Prispevkov: 400
Kraj: Maribor

Ne pravim, da naj ne bi gradili proge v Ruše, ampak na okoljevarstvenike se je tako čakalo in lahko bi v tem času pač kaj drugega zrihtali, če so imeli sredstva (aja, saj so na Stolpu sedežnico postavli ). Za nas rekreativce bi tudi ureditev starega FISa ali Videca bili atraktivni zadevi, dobro Videc se res ne nadaljuje v dolino, ampak meni se to ne zdi toliko bistveno, če je dobra proga (pač več krajših rund narediš, meni še ljubše). Ampak vsi ti projekti so nekako v luftu, ves čas se govori samo o Rušah, proga pa, kot se je tu nekaj debatiralo, vsaj v zgornjem delu ne bo posebej zanimiva (upam, da ne bo tako). Glede razvoja Ruš pa sem tudi malo skeptičen, da bodo zaradi te proge kar naenkrat živeli od turizma.
Pa čakam še tudi na pojasnilo, zakaj tukaj odklopna naprava, na Pošteli, Kaštivniku pa ne?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2008 6:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3122


To je že enkrat miki povedal...
Predvsem zato ker bo naprava delovala v poletnem času in se bodo razni upokojenci vozili z njo...+dolžina... Kapaciteta pa bo okoli 3000...
P.s. proga bo najmoderjenša na pohorju
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 7:02 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Prispevkov: 400
Kraj: Maribor

Hja, poleti pač daš malo bolj počasi, za eno vožnjo tudi ni tako bistveno, kako dolgo se gor voziš. Glede dolžine pa imaš seveda prav, ampak pri tej naši politiki se ne bi čudo, če bi vseeno postavli kar fiksno napravo. Kakorkoli, hvala bogu, da bomo končno dobli eno spodobno, moderno napravo, ampak namesto pretirane hvale bi se bilo treba zamisliti, da je to prva in zaenkrat edina in da bo potrebno še veliko postoriti (pri obnovi Poštele so že zamudili priložnost za korak v pravo smer). Glede kapacitete pa nisem prepričan, da je potrebna odklopna šestseda, če je na Pošteli dovolj fiksna štiriseda pa že na dvosedi ponavadi ni bilo nekih vrst, razen če si nalašč silo v največjo gužvo.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 12:39 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Prispevkov: 1768
Kraj: sun city

mariborcan je napisal/a:
Ne pravim, da naj ne bi gradili proge v Ruše, ampak na okoljevarstvenike se je tako čakalo in lahko bi v tem času pač kaj drugega zrihtali, če so imeli sredstva (aja, saj so na Stolpu sedežnico postavli ). Za nas rekreativce bi tudi ureditev starega FISa ali Videca bili atraktivni zadevi, dobro Videc se res ne nadaljuje v dolino, ampak meni se to ne zdi toliko bistveno, če je dobra proga (pač več krajših rund narediš, meni še ljubše). Ampak vsi ti projekti so nekako v luftu, ves čas se govori samo o Rušah, proga pa, kot se je tu nekaj debatiralo, vsaj v zgornjem delu ne bo posebej zanimiva (upam, da ne bo tako). Glede razvoja Ruš pa sem tudi malo skeptičen, da bodo zaradi te proge kar naenkrat živeli od turizma.
Pa čakam še tudi na pojasnilo, zakaj tukaj odklopna naprava, na Pošteli, Kaštivniku pa ne?


Nič ne bodi skeptičen.....v Rušah ne bo nikoli več težke industrije....turizem je edina perspektiva kraja, hotel se že gradi, drugi se še bo....Ne samo od te proge, tudi poletni turizem bo zaživel..(kolesarjenje, trekking, bazen v Rašah......). Kot vidiš se že kar precej dela v smeri turizma.....
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
lenko
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 11:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34
Prispevkov: 3122


Kakor jaz vem še naprava ni naročena, ampak za sedežnico je določeno kje bo potekala... Če si pa že želite fiskno 6 sedežnico pa ni problema!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
doppelmayr
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 19, 2008 11:23 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Tor Apr 2007 13:36
Prispevkov: 561
Kraj: Maribor

lenko je napisal/a:
Če si pa že želite fiskno 6 sedežnico pa ni problema!

NIKAKOR jaz si želim ODKLOPNO 6sedo!!!
_________________
Sezona 2009/10: 12xMB Pohorje 3xKope

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 20, 2008 3:16 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Prispevkov: 400
Kraj: Maribor

Ja, jaz tudi, ampak še kje drugod, ne pa samo na progi v Ruše neki hightech pičit, tu Stadionu recimo (kjer so zaenkrat najboljše proge - kako bo z Rušami, bomo še vidli) pa imamo muzej! To me jezi! Da grejo gradit novo sedežnico, ki je potem za celih 0,1 m/s hitrejša od stare. Ta dnar bi bil boljše naložen, če bi si šefi vsak eno jahto kupli... In potem bo, kakih 15 let po tem, ko so se takšne naprave uveljavile v tujini, vse polno besed o tem, kako super moderno smučišče imamo, kar bo seveda zelo prav prišlo, da se bo odvrno pogled od tega, kako bogo stanje je na drugih napravah.
Pa ajde, dobro, vseeno boljše začet pozno kot pa nikoli... Ampak ostal bo grenki priokus, da se niso že pri gradnji Poštele spametovali in postavli spodobne naprave, bog ve, kako dolgo bomo čakali, da bodo to napako popravli...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5 Stran 5 od 5

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » zakaj ne dovolijo smučarske proge v RUŠE!!???
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB