Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Ivarčko - Ošven - aktualne informacije

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 75, 76, 77  Naslednja
 Ivarčko - Ošven - aktualne informacije « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
palcek
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 3:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Feb 2006 20:48

sem bil danes gor,je vredo,samo zgorni del porihtat pa bo super :) spodnji del pa zakon :)

http://www.youtube.com/watch?v=_aLJwRccJJY

2009/2010: 80
2011/2012: 13x Turacher Hohe, 5x Črna, 12x Weinebene, 1x Rogla, 2x Krvavec
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Roky
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 7:16 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 16:45
Kraj: Ravne

Mogoče ve kdo, ali imajo zdaj namen zasneževat? Bi rad šel gor še enkrat, samo se bojim za sveže servisirane smuči, ki sem jih servisiral zaradi 2 dneh na smučeh (1X Poseka in 1X Ivarčko - vsako smučišče prevzeme 50% škode )
Nazaj na vrh
gusti
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 9:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 23:30
Kraj: Kotlje

gusti je napisal/a:

Gusti je biv ja Problem je biv da se zgora ni vidvo kamenja sploh. Sej prleto sm sam na enga, sam mi je pa ta skor cel kant vn utrgo Čist ga je vn spigalo, mogoč je še malenkost smučka poknala tam. To nisem glih navdušen da bom mogo spet škije jakano plat, ker so ble tam glih pred 14-timi dnevi. Sam nekak sem se že navado da na ošveno vedno na kak kamen naletim.

Dans sm biv pri Jakano in sma ugotovila, da poškodba smuče ni zaradi kakšnega kamna ali švoh proge ampak zaradi tovarniške napake v smuči sami. Od atomic-ove smučke kaj takega sicer nisem pričakoval ... pa dobro se zgodi.
No torej nč bat se zarad kamnov na ošvenu in gas na smučišče preden nas dež ujame.
Roky
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 05, 2008 7:24 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2007 16:45

Včeraj sem bil spet na Ivarčkem (čeprav sem se malo bal za smuči), vendar moram reči, da imajo smuči le par risov, pa še ti so popolnoma površniski. Res je, da sem se malo izogibal kamenju, grudam itd, samo me je končni rezultat izjemno presenetil. Zdaj še kakšna mrzla noč, pa bodo, če bo dovolj pritiska, še malo zasnežili zgoraj..... POTEM PA BO !

Drugače je včerajšno smuko malo poslabšala slaba vidljivost zaradi megle, ki se je spustila na "S", tako da za kako večjo hitrost v tistem delu, ko se proga od Ošvena zoži pa do konc "S-a" ni bilo najboj priporočljivo, ker je včeraj bilo tudi kar nekaj ljudi; okoli 60 sem jih naštel.
Nazaj na vrh
the_one
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 05, 2008 8:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Okt 2006 17:52
Kraj: prevalje

Sem bil na nočni včeraj, pa mi ta megla ne delala kakšnih večjih problemov, tudi pri malce večjih hitrostih. Kar se pa zgornjega dela tiče, pa tudi ni več tako ''kamnit'', kot je bil nekaj dni nazaj.
PrispevekObjavljeno: Sob Jan 05, 2008 10:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Ned Okt 2006 13:46

Tudi sam sem smučal včeraj popoldan, pa je zgornji del kr fajn kamnit, prvih 100m je pravi stoneride sem pazil kolikor se je dalo pa je vseeno par kr konkretnih risov v smučeh

Res škoda, da ne zasnežijo zgornjih 200m in se malo potrudijo ter odstranijo kamenje potem bi blo res super.

Pohvalo pa si zasluži sedežinica, res je hitra za fiksno napravo in ravno dovolj se spočiješ za naslednjo rundo do Ivarčkega

P.S: Glede na razmere včeraj bi lahko ponudli pakete: 3X dnevna smučarska karta + veliki servis smuči
Nazaj na vrh
ssdnzalo
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 10:21 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 18:24

tudi sam sem se smučal vceraj na Ošvenu in proga je dobro pripravljena, je pa velika kriza na začetku prvih 200m...če tam ne bodo naredili nekaj snega smuka zagotovo spet nebo mogoča...
danes pa smučišče zaradi slabega vremena ne obratuje
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
ssdnzalo
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 10:26 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

in glede na sliko je zgornji del, v resnično slabem stanju...

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
SiKT
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 10:55 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Čet Nov 2006 20:55
Kraj: Lokovica

še 2-3 dni pa bote lahk teloh nabirali
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 11:59 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

ledenko je napisal/a:
Gunter je napisal/a:

A veš v temu poslu je treba malo tudi ekonomično razmišljati. Snega se naredi samo toliko, kolikor je nujno in ne na zalogo za pol leta!!

Nisem se imel namena vpletat v tole telebajsek telenovelo, vendar:
To ti je zagotovo izjava tedna.

Ob pogojih kot so letos bi že zdavnaj vsak gospodaren žičničar z obstoječim sistemom zasneževanja moral poskrbet za zalogo, ki preživi večino morebitnih odjug in lahko brez predsodkov pogleda v oči kupcem zelo dragih sezonskih kart. Si že slišal za smučišča, ki garantirajo 100 smučarskih dni? Taki nastrelajo, da so včasih tuneli med kupi!

NAJDRAŽJI JE TISTI SNEG, KI GA NI! In če ga delaš na tanko verjetno kolegi z drugih smučišč utemeljeno govorijo, da si bedak.

p.s.
Ivarčko pač še nima dodelanega sistema in kar je, pač je. Ko bo gotov, bodo zagotovo ob vsaki priložnosti strelali sneg.

Ti dve objavi povesta vse... (za tiste s slabšim spominom)
ssdnzalo
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 4:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

jah saj res...
očitno jim je začela zdaj tečti voda v grlo, ker se na slikci vidi da že vlečejo neke cevi...sam mislim da sedaj jim temparature ne bodo omogačela, da bilahko brez problema zasneževali:(
zadnjic bi lahko cel teden zasnezevali, pa bi blo snega cez glavo dovolj, sam oni so pametni bli, ni se jim lublo te cevi polagat vsak dan, zdaj pa majo sranje ko je zarad zgornjega dela smučanje nemogoče, pa če tut je naprej dol dovolj snega...
Nazaj na vrh
maki
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 5:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 17:34

Špik je napisal/a:
ledenko je napisal/a:
Gunter je napisal/a:

A veš v temu poslu je treba malo tudi ekonomično razmišljati. Snega se naredi samo toliko, kolikor je nujno in ne na zalogo za pol leta!!

Nisem se imel namena vpletat v tole telebajsek telenovelo, vendar:
To ti je zagotovo izjava tedna.

Ob pogojih kot so letos bi že zdavnaj vsak gospodaren žičničar z obstoječim sistemom zasneževanja moral poskrbet za zalogo, ki preživi večino morebitnih odjug in lahko brez predsodkov pogleda v oči kupcem zelo dragih sezonskih kart. Si že slišal za smučišča, ki garantirajo 100 smučarskih dni? Taki nastrelajo, da so včasih tuneli med kupi!

NAJDRAŽJI JE TISTI SNEG, KI GA NI! In če ga delaš na tanko verjetno kolegi z drugih smučišč utemeljeno govorijo, da si bedak.

p.s.
Ivarčko pač še nima dodelanega sistema in kar je, pač je. Ko bo gotov, bodo zagotovo ob vsaki priložnosti strelali sneg.

Ti dve objavi povesta vse... (za tiste s slabšim spominom)

Mislim, da govorita neumnosti in ne poznata podrobnosti. Zelo sta pametna. Preden, da izjavljata se le malo pozanimajta.
naredili so vse maksimalno.
Problem ob zgornji postaji sedežnice(prvih 100m) je ta, da nimajo dovolj pritiska, če pa hočejo tišati z teptalcem, da ne zrijejo, pa morajo narediti izjemno velike kupe, za kar niso imeli pravih temperatur (morda en dan). Ob tej možnost sistema, pač morajo dobiti za prvih 100m nekaj naravnega snega (napoved za te dni je bila dobra glede padavin za zgoraj, vendar jim narava ni naklonjena).Stroj rabi da ne skoplje zemlje najmanj 50cm umetne podlage, da lahko tišči navzgor.
Sem slišal od prijateljev, ki pomagajo, da bodo pač delali vsaj na tem delu sneg. Za od zgoraj, pa rabijo vsaj nekaj naravnega.
Lahko je biti pameten.
Mislim, da so ti ljudje pokazali, da so pravi profiji in se lahko primerjajo z tujino.
Toliko pa se le spoznam in sem se ob tem tudi seznanil.
Drugič,pa le premislita, kaj izjavljata, ker se mi zdi, da do teh, ki se izjemno trudijo ni fer.
Zima bo še pokazala zobe!!!!!
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 5:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Pisten bully rabi 10 cm snega da ne razrije ven zemljo.. če pa se na takšnih odsekih obrača pa ni čudno da zunaj zemlja gleda...
Nazaj na vrh
maki
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 6:02 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Ned Nov 2007 17:34

lenko je napisal/a:
Pisten bully rabi 10 cm snega da ne razrije ven zemljo.. če pa se na takšnih odsekih obrača pa ni čudno da zunaj zemlja gleda...

Sem se vozil z teptalcem in sem na lastne oči videl. Imaš prav za navzdol in po ravni in, da ne rine sneg.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Jan 06, 2008 6:04 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

no zato pa si vzeme prej sneg plug poravna z naklonom dela proge in pač nosi sneg do kritičnega mesta... lahko pa tudi se vsakih 5 m ustavi gre nazaj pa po novo zalogo pa spet naprej naredi kup pred sabo gre nazaj po nekaj snega pa spet gor
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 64, 65, 66 ... 75, 76, 77  Naslednja Stran 65 od 77

Kazalo po Smucisca.net forumu » Projekti in ostala smučišča » Ivarčko - Ošven - aktualne informacije
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net