Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov
 
Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   
 
Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Zillertal arena

Objavi novo temo  Odgovori na to temo
 Zillertal arena « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
FAAC
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2008 1:55 am    Naslov sporočila: Zillertal arena Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 23:21
Prispevkov: 128
Kraj: Ljubljana

Med počitnicami smo odšli odkrivati Zillertal areno, ki je v SSSC karti. Ker mi o lokaciji nihče ni vedel kaj več povedati, bom jaz.
Najbližji dostop 305km je čez Lienz in Glokner pass, najdaljši 450km Salzburg-Insbruck-Zell, najlepši- 350km Bischeshofen-Zell am see-Mittelstil-Gerloss pass. Torej Gerloss pass je ciljna točka, je prav na sredi smučišča, prostora za parkiranje kar nekaj. Večina parkirišč je sicer označena z tablo za dnevno parkiranje, a videl sem precej AD tudi v samem centru vasi, pa jih ni nihče preganjal. Kot slepa kura sem našel parking brez table sredi smučišča (s smučkami pred vrata, od vrat do zajle 10m čez parking) na nmv 1540m, cel dan na soncu ki vzide 9.00 in zaide 16.10. NORRRO.

Pass se sicer plačuje a je s smučarsko karto brezplačen (posebna kolona kot ABC, prisloniš karto in rampa se dvigne). Sam vzpon iz cca. 800m na 1600 po plačljivi cesti ni problematičen. Opcija je neplačljiva cesta z 18% klancem in omejitvijo 2,5t.


Smučišče, ki se sicer začne na 700m nmv, je realno uporabno od 1300-2500, je po konfiguraciji zelo podobno Dolomitom, po velikosti in tipu smučišča pa bi rekel, da gre za mešanico Obertauerna (višina+klima) in Saalbacha (prostranost prog, število naprav). Sama smučišča so res veličastna, proge odlične razgibane, dobro vzdrževane, zaradi višine je sneg povsod, smuča se lahko povsod, saj je večina smučišča nad gozdno mejo. Ker se bolj ali manj smuča po temenih hribov, je razgled dobesedno nepopisen. Ker ima vsaka karta dve strani ima tudi arena slabo stran. Veliko muzejskih naprav. Odklopnih je morda polovica naprav, ostalo so dvo in štiri sedežnice s tekočim trakom ali brez s hitrostjo 7-8 km/h (odklopne 15). Naprave sicer niso ne vem kako stare, rekel bi da cca. 10 let.

Nas je Arena resnično navdušila, kot cijno destinacijo smo jo določili za podaljšane vikende ob bok Saalbachu, ki smo ga že malo siti.


Načrt http://www.zillertalarena.at/bilder/arena_winterpanorama2500x1564.jpg

Po spominu 170km prog in 50 naprav.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Stran 1 od 1

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Zillertal arena
Pojdi na:  



Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
 
 


© 2006-2014 - smucisca.net
Powered by phpBB