Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Bad Kleinkirchheim - stanje prog !

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja
 Bad Kleinkirchheim - stanje prog ! « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
borgul
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 1:09 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 16:27

[/quote]In? Kakšno je stanje 'samo na tistem deli ko obsega Klamerjevo progo'? Je kaj ledeno ali so proge tudi tako perfektnem stanju kot na St. Oswaldskem delu?[quote]

Bil 4 dni gor. V tem delu, kjer je klamerca so proge kar ledene, še najmanj je zgornji del Kaiserburga. Oswald pa je res odličen, čeprav se že pojavljajo kakšni kamenčki.
Sezona 08/09: 40
Sezona 09/10: 11
Sezona 10/11: 15
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
baltic
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 4:18 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00
Kraj: Kranj

jutri ali pojutrajšem nameravam v ta konec, pa kaj vi bolj priporočate Bad Kl./St. Oswald ali Turracher Hohe?

Pa kako zgleda Povezava med Badom in Oswaldom, na karti so ene dvosede pa a je treba kaj pešačit in a je izvedljivo v tričetrdnevni smuki smučati na obeh straneh?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo MSN Messenger - naslov
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 7:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51
Kraj: Ljubljana

Baltic!

Lahko boš presmučal v tričetrt dneva, kakor ti praviš. Meni je bolj všeč St.Oswald, ker je na sončni legi. Proge v BKK so skoraj cel dan v senci razen zgornjega dela Kaiserburga. Običajno jaz parkiram čisto na zadnji desni gondoli na St.Oswaldu in gremo potem V BKK čisto do zadnje leve proge, ki ni umetno zasneževana (mi ji pravimo Klammerjeva proga). Ker ni naravnega snega, sigurno zdaj ne moraš tam smučat. Je pa tam vedno najmanj ljudi, ker se ne upajo tja (ni nobene žičnice). Smo srečali tudi že srne in košute. Torej lahko smučaš samo do Kaiserburgbahn-a in potem nazaj v Oswald. Že Miki je napisal nekaj postov prej in priporočam ti tudi jaz isto, desni del Oswalda. Isto ti piše borgul - Oswald odličen.
Povezava je tako, iz smeri BKK v Oswald prismučaš do ceste in potem pešačiš par 10 metrov do sedežnice. Je narejen most pod cesto (tista, ki pride iz Milstattersee, iz smeri KR). Na povezovalni sedežnici iz smeri Oswalda je zdaj po novem proga do ceste, malo peš pod cesto, potem pa malo poganjanja do vlečnice. Če boš dovolj zgoden lahko parkiraš zraven te povezave. Drugače pričakuj parkiranje na bolj oddaljenih koncih parkirišč od žičnic in seveda malo pešačenja.
Lahko pa pričakuješ v teh prazničnih dneh kolonijo Hrvatov v BKK-ju in vseh ostalih slovanskih bratov. Mogoče ne bo taka huda gneča, ker greš v četrtek ali petek. Ima pa BKK ogromno možnosti za nastanitev, torej dosti stacionarnih gostov, poslednično zna bit vseeno dosti smučarjev.

Hmm, Turracher je manjše smučišče, vendar s precej bolj modernimi napravami. Meni je všeč tudi to, da je večina smučarjev Avstrijcev, Nemcev in Nizozemcev, in da ni prav veliko novodobnih slovanskih 'bogatašev'. Edina nas Slovencev je toliko, da jih kar nekaj srečaš. Parkiraš isto skoraj povsod, dosti blizu žičnic. Če bo v BKK-ju gužva, bo isto tudi v Turrachu. Glede na to, da si Kranja je Turrach pač dobrih 20 km naprej. Je pa v Turrachu nova sankaška proga Nocky Flitzer. Pojdi na ta link, če te zanima
http://www.smucisca.net/forum/viewtopic.php?t=236&start=90

Zgrešil ne boš preveč, če greš v Turrach ali v BKK. Sončno bo
Lep pozdrav
Nazaj na vrh
baltic
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 9:15 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Hvala za info, nekak me s slik bl Turrach privlači, čeprav si želim kr na oba. Na Turrachu sm bil že parkrat, tut letos ampak nikoli ko je bilo vse odprto, v Badu pa že tut lep čas ne, bom verjetno videl glede na vtis na kraju samem. Bom pa verjtno v petek šel, jutri pa je Gerlitzen nekak v planu, čeprov nisem še nč ziher.

Sicer pa, če se odločim za cel Bad, kje je bolj začet tm okol 10 - 11 - v Oswaldu pa pol smučat do bada alpa v Badu pa do Oswalda, pa prevoz ni problem, me pele fotr ki ne smuča in me tut iskt pride-najbolj me zanima glede sonca, da nebi cel dan po senci smučov.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 9:55 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Miki, včeraj nad stanjem prog nisem bil navdušen tako kot ti. Ampak je zadeva popolnoma jasna. Isto primerjavo lahko naredim z Osojščico. V četrtek so bile proge perfektne, v nedeljo pa je bilo že veliko precej zdrsanih mest. Množice smučarjev seveda naredijo svoje, čeprav včeraj v BKK presenetljivo ni bilo nobene gneče na žičnicah.

Nazadnje urejal/a tomi Sre Dec 26, 2007 10:53 pm; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 10:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51

Baltic boljše, da greš zjutraj iz Bada pa popoldne končaš na najbolj desni gondoli v Oswaldu, kar se mene tiče, ker je v soncu cel dan. BKK je je zgodaj zjutraj v senci in zelo hitro popoldne. Evo imaš še info od Tomija, ki pravi, da proge niso ravno v dobrem stanju. Pa fajn smuči.
Nazaj na vrh
tomi
PrispevekObjavljeno: Sre Dec 26, 2007 10:56 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18
Kraj: Jesenice

Da ne bo pomote, proge še zdaleč niso slabe, le po Mikijevem poročilu sem pričakoval boljše, npr. kot danes na Kačjeku.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 12:40 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Z ocenami je pač tako, da so (žal) subjektivne. Vztrajam pri tem, da sem bil nad St. Oswaldsko stranjo v soboto navdušen, res pa je, da so bile proge odprte šele drugi dan v sezoni.

No, v torek sva bila ponovno v BKK (najboljši dokaz da mi je bilo v soboto res všeč!) in sva temeljito presmučala drugo polovico smučišča, torej Kaiserburg. Strinjam se, da so proge tukaj zaradi severne lege bistveno bolj temačne in tudi bistveno trše, ampak vseeno so mi bile zelo všeč in med temi prazniki planirava še en obisk. Kamenja malo, ljudi še manj - na šestsedežni kabinki sva se v glavnem vozila sama!

Bila sva bolj med poznimi, pa sva okrog desetih brez težav parkirala blizu spodnje postaje kabinke. Spodnji del prog (levo 'stara' Strohsack, desno črna nova Klamerca) je v tem času res hudo temačen:

Zgoraj druga slika, sončno in hladno. Poleg kabinke se vidi vlečnica Muldenlift, v ozadju pa še vlečnica Hirschsprunglift, ki zaradi pomanjkanja snega seveda ne obratuje (kar potrjuje moje mnenje o smiselnosti naprav in prog z 'naravnim snegom'):

Prvo pobočje od postaje Kaiserburg navzdol me je malo pogrelo, kar nekaj manjših kopnin je in nekaj kamnov, topovi pa pri -5 lepo počivajo ... verjetno da ne bi kakšni Italijanki brez kape nosilo snega v napudran obraz :

Proga Strohsack v dolino v perfektnem stanju:

Muldenabfahrt ob istoimenski vlečnici: simpatična, dobro urejena, prazna. Ampak: vožnja z vlečnico je pa zgodba zase, sidra huje 'vlečejo v rit' kot svojčas na Kaštivniku ... na trenutke se mi je zdelo, da naju bo oba dvignilo v zrak. Enkrat sva imela dovolj!

Ko sva prispela do smučišča Maibrunn, se je žal pooblačilo, zato fotke niso ravno najboljše , vseeno pa se vidijo izjemno na gosto postavljene žirafe in na drugi strani doline smučišča ob Sonnwiesenbahn:

Zgornja postaja Maibrunnbahn, odklopne štrisedežnice prve generacije, in zraven restavracija Maibrunhuette: toplo priporočam! Odlična hrana, zmerne cene, razen zasteklene terase s šankom so vsi ostali prostori nekadilski (odkar imamo v SLO nov protikadilski zakon, me zakajene koče v Avstriji še bolj motijo):

Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
baltic
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 8:40 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

)Evo me nazaj z Bad-a, fotoaparata žal spet nisem imel (odkar mam novega, sicer boljšega a manj praktičnega se mi to klar pogosto dogaja ), sem pa posliku mal s telefonom. Bom kasnej probu dat gor, če ne bo nikogar drugega z boljšimi slikcami. Sicer pa vreme je bilo fantastično, brez oblačka, temperature pa kar prijetne. Smučat začel ob 11.45 (skos se trudm priti enkrat zgodi na smučišče, pa ne gre in ne gre ), začel sem na Keiserburgbahn, končal v Oswaldu. Za razliko od miki-jevega poročila je bilo ljudi kar vceliko, čakalo se je sicer samo kakšno minuto, je bilo pa na pistah kar dren. Le te so bile dost ledene, zdrsane, tudi kucljaste. Najbolj sem se veseli nove "Klamarce" (št. , pa sem jo presmučal samo pol, je bila kar ledena in meni muka smučat oz. odrsavat, pa tut mudil se mi je na drugo stran, kjer sem upal da bo precej bolše, pa mi je bilo žal da nisem tukaj odpeljal kakšne fure več. Tud sicer sem bl odrsavov. Mal boljš je blo na Oswaldski strani, čeprav je na progah v dolino tudi bilo kar ledeno, ampak vsaj ne tako strmo. Me danes ni preveč navdušilo, verjetno je razlog tudi to, da sem prejšnjič pred dvema tednoma smučal v zimski pravljici in je bil skok v (ne)zimsko realnost toliko težji.

ocena ***+ od ******
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 8:58 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

baltic je napisal/a:
Smučat začel ob 11.45 (skos se trudm priti enkrat zgodi na smučišče, pa ne gre in ne gre

Začni s prvo vožnjo... meni prva ura obratovanja pomeni najbrž več kot pa preostale. Zratrakirane proge, malo ljudi. Je pa treba prej iz postle...
aless
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 27, 2007 9:47 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2007 21:22

Se je kdo kaj kopal v BBK-ju. In kakšne so kaj cene (pijača, hrana, karte, vstopnice?
Namreč od 12.1 sem en teden rezerviral dopust pa nevem kaj naj pričakujem.
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 31, 2007 3:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Se mi zdi, da je karta s kopanjem ene 8? dražja. Meni se zdijo oboje tiste toplice v primerjavi s slovenskimi bolj ena žalost. Sem bil pa jaz gor v petek. Lahko samo potrdim Mikijevo poročilo. V St. Osvaldu proge odlične. Cel dan na soncu, pa kljub temu zelo dobre prav do konca. Na drugi strani je bilo precej bolj žalostno. Cel dan v senci, pa kljub temu kamni in ledene plošče na večini prog že okoli poldneva. Klamerca je očitno preparirana še od tekem in zahteva dobre smuči, moč in veliko dela. Meni ni bila v posebno veselje.
Nazaj na vrh
miki
PrispevekObjavljeno: Tor Jan 01, 2008 12:42 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

V soboto sva bila že tretjič v tej sezoni v BKK, tokrat sva naredila celo 'rundo'. O stanju prog je vse povedal Marko, ljudi kar precej, ampak na severnih progah brez čakanja, v St. Oswaldu pa kar hudo (na Sonnwiesenbahn 2 smo stali do 5 minut, na vlečnici Priedroefl in stari štirisedežni kabinki tudi 10 minut ). Bolje je bilo na obeh štirisedežnicah (Schartenbahn in Wiesernockbahn) in predvsem na novi osemsedežni kabinski žičnici Nationalparkbahn, tam nismo čakali več kot minuto, pa še proge so tam najboljše, v spodnjem delu so se popoldan celo za odtenek ojužile. Ena fotka za pokušino:

Več pa danes na Alpinforumu:
http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?t=24645
Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig.
Nazaj na vrh
netwalker
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 02, 2008 5:12 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Jan 2008 17:06

lep pozdrav,

moj prvi post na tem forumu U soboto 5.1.2007 grem namreč za 7 dni u BKK smučat. Ker je to moj prvi izlet v BKK bi prosil za par informacij. Ko sem gledal neke slike par dni nazaj iz BKK je bilo videti da je bol malo snega v BKK. Je to res?

Do sedaj sem smučal samo po slovenskih smučiščih (rogla, krvavec). Predvsem rad imam proge ki so zahtevne/zelo zahtevne in kjer ni veliko smučarjev ki bi bili v napoto

Zanima me tudi kako je kaj z internetom v BKK. Najeli smo 2 apartmarja po 4 osebe v vsakem. Baje je to v neki hiški (se mi ne sanja najbolj kje pa kako, samo naj bi bilo blizu). Je kaj možnosti da je internet v takšni hiški? Oziroma je možnost priti do interneta kje na kakšnih informacijski točki ali kje? V hiški naj bi imeli tudi savno, če kdo kaj več ve o tem ga prosim da kaj pove.

Prav tako pa če gre kdo med 5.1. in 12.1. u BKK naj mi sporoči.

Lep dan še naprej
Matjaž
Nazaj na vrh
marko
PrispevekObjavljeno: Čet Jan 03, 2008 11:00 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča za mali srpan
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00

Dobrodošel na forumu. Ampak si pa dober. Niti ne poveš. katero hišo imaš (sicer najbrž tako ne bi pomagalo, ker je tam penzionov ogromno), mi pa naj vemo, ali je noter internet in kakšna je savna.

Snega, kot si lahko prebral, je v glavnem dovolj nastreljanega, gneče pa drug teden tudi ne bi smelo biti pretirano. Januar v BKK ni ravno neka sezona. En teden boš imel dovolj časa, da najdeš zase primerne proge, ti pa priporočam, da na kakšen bolj topel dan skočiš malo naprej na Turach.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Naslednja Stran 5 od 8

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Bad Kleinkirchheim - stanje prog !
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net