|
Obertauern |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
juventino |
Objavljeno: Pon Nov 19, 2007 11:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pon Nov 2006 23:00 Prispevkov: 97
|
no, jst sm bl za speglana smuišča  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
AZ |
Objavljeno: Čet Nov 29, 2007 11:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 4:37 Prispevkov: 27
|
Dons sem biu gor. Poezija. Snega ko dreka, ljudi pa skor nič, blo je ravno prav mrzl, sonce pa je žgal ceu dan.
Naj še slike več povejo:
Tak mrzl je blo sam po poti. Ko sem prišu gor je blo "samo" še -6
Jebemti kaka gužva  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Nov 30, 2007 3:26 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Zgleda super!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
bajka |
Objavljeno: Pon Dec 03, 2007 4:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 12:31 Prispevkov: 4 Kraj: Ljubljana
|
V soboto smo smučali na Obertauernu. Tam je prava zima - snega več kot dovolj. Vreme je bilo lepo - malo sonca, malo visokih oblakov. Bilo pa je kar toplo, kar se je poznalo na snegu, saj so se kmalu naredili bolj ali manj veliki kupi. Na sedežnicah se ni čakalo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
borci |
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 2:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:37 Prispevkov: 134
|
Bil sem spet že drugič v letošnji sezoni v Obertaurnu ampak spet nisem ime sreče z vremenom .
Sneg veter megla ,pa še plazove so razstreljevali ,da je pokalo kar hudo.
Presmučal sem praktično 3/4 tistega kar je odprto.
Gamsleiterban 2 ali kako se napiše je pa še vedno zaprt zaradi plazov na žalost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
FAAC |
Objavljeno: Pet Dec 14, 2007 10:18 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Nov 2006 23:21 Prispevkov: 128 Kraj: Ljubljana
|
Gamsi2 so samo ikona. Če ne fašeš glih pršička, niso vredni cjazenja z dvosedo. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
small guy |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2007 17:33 Prispevkov: 45
|
jap to pa zato kr je proga pouna takih turistkou k grejo na gamsa sam zato d lah rečejo d so bli gor. Ker pa ne znajo smučat pa pol ratajo taki kupi d pu progi sploh ne morš nurmalno smučat. (sam mene to ne mot k itak ne furam po progi xD) _________________ ni bolšga k svež powder.....pa strma flanka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
small guy |
Objavljeno: Ned Dec 16, 2007 7:45 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Nov 2007 17:33 Prispevkov: 45
|
Aja biu sm u suboto gor. Suh ceuc du pasu...skor powder...sončk...ej poezija... _________________ ni bolšga k svež powder.....pa strma flanka |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Pet Dec 21, 2007 11:21 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Bil sem danes gor. Snega kolko čes, odprte vse proge in naprave. Proge dobro utrjene, ampak v splošnem ne ledene, "griffig" bi rekli Avstrijci, morda se je tu in tam našla kakšna ledena plošča (bolj po sredini, na robovih itak skoraj ne), ampak skoraj ni omembe vredno. Še najbolj trdo se mi je zdelo na Schaidbergu, kjer se mi zdi, da tudi največ zasnežujejo (kar nekaj žiraf, drugod le osamljeno kaka žirafa ali top), pa tudi tu ne bi rekel ravno ledeno. Povsod so se tudi našla območja mehkejšega, puhastega snega (ne kupi in tudi ne ojuženo), kdor ima to rad, tako da sploh ni problema, skratka zelo dobro. Proge so praktično vse zdržale in bile tudi na koncu dobro vozne, edina bolj uničena mi pade na pamet rdeča ob Panoramabahn. Tudi se ni sneg na progah nič kaj ojužil, kljub inverziji (kake so bile v resnici temperature sicer žal ne vem). Glede razmer (najboljši sneg) so mi bile morda še najboljše za vozit Gamsleiten 1 in 2 ter Zehnerkar (žal prišel čisto na koncu), no, pa tudi drugod ni bilo nič kaj bistveno slabše. Na G-jih sem se mogoče malo preveč zadržal, tako da drugod nisem mogel narediti toliko rund, kot bi kje želel, na Zentralbahn pa sploh nisem prišo, ampak po drugi strani pa mi ni žal, ker je bilo res v redu.
Edino za offpiste pa ni bilo tako v redu, pršiča praktično ni več, tam, kjer je že zvoženo, posledično neravno in kar težek sneg, drugod pa tudi ponekod skorja in tako. Je možno tudi slabše, ampak danes jaz nekih idealnih pogojev nisem našel, še najboljše je bilo, če si kje natrofo kako mesto z napihanim snegom (je kar pihalo ponekod in raznašalo sneg, še na progah se je kje našlo mesta napihanega snega).
Čakanja na napravah praktično ni bilo (največ kaka dva, tri sedeže), je pa bilo ponekod na progah vseeno že toliko ljudi, da nisi bil ravno sam - predvsem je to veljalo za "sončne" Panorama, Seekarspitz in okolico, na Gamsleiten 1 (menda skozi v senci) pa se je smučalo res malo ljudi; G2 pa niti ni bil tak slabo obiskan.
Priporočam!!
Lp
P.S. Dodam kasneje še par slikic. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 2:09 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Evo, končno sem našel cajt za obljubljene fotke. Sorry za zamudo.
^ Začetek zjutraj na Schaidbergu
^ Pogled na Gamsleiten s Schaidberga
^ Porihtane proge zjutraj na Schaidbergu
^ Gamsleiten2 - takšni kuclji so bili samo zgornjih nekaj metrov
^ Na sedežnici Gamsleiten2
^ Offpiste ob Gamsleiten2 - ne najboljše razmere, od vetra predelan sneg
^ Večji del proge ob Gamsleiten2 je bil, tako kot na tej sliki, v zelo dobrem stanju, utrjen naravni sneg, super
^ Tudi na Gamsleiten1 zelo dobro
^ Plattenkar
^ Schaidberg čez dan (postanek pri avtu za malico)
^ Bele strmine - panorama s Hundskogla
^ Nova šestsedežnica Hundskogel (Leitner) je nadomestila staro dvosedežnico
^ Diretissima pod Panoramabahn - tudi v redu
^ Panorama z Seekarecka
^ Konec dneva... (slikano s Zehnerkarja) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dejvi |
Objavljeno: Tor Dec 25, 2007 6:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Snemalec smučišč

Pridružen/-a: Sre Nov 2005 7:45 Prispevkov: 571
|
F A N T A Z I J A!
Tako lepih slik in smučišča pa že dolgo nisem videl!
Bravo-  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
joc |
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 11:09 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 11:16 Prispevkov: 43 Kraj: Zbilje
|
Slike so res fantastične, zato svojih ne bom dodajal (ker bi se ponavljale). Tudi včeraj je bilo fantastično vreme, niti premrzlo (razen zjutraj on 9.00 preden se prebiješ na sončne proge). Sneg odličen ves dan, še posebej na Gamsleiten2 kjer je proga skoz v senci in je ne more toliko odgret da bi pomrznila. Na scheidbergu se okrog 1.00 nardijo plošče (sicer ne ledene), vendar kar precej odnaša in moraš dobro pritiskat, da ne odletiš, kar pa meni ni ravno užitek. Malo sem brskal po forumu in nisem zasledil, da bi bil še kje drugje naraven sneg (tako blizu mislim), če je še kje naj kdo napiše. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 2:27 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
joc je napisal/a: | Slike so res fantastične, zato svojih ne bom dodajal (ker bi se ponavljale). Tudi včeraj je bilo fantastično vreme, niti premrzlo (razen zjutraj on 9.00 preden se prebiješ na sončne proge). Sneg odličen ves dan, še posebej na Gamsleiten2 kjer je proga skoz v senci in je ne more toliko odgret da bi pomrznila. Na scheidbergu se okrog 1.00 nardijo plošče (sicer ne ledene), vendar kar precej odnaša in moraš dobro pritiskat, da ne odletiš, kar pa meni ni ravno užitek. Malo sem brskal po forumu in nisem zasledil, da bi bil še kje drugje naraven sneg (tako blizu mislim), če je še kje naj kdo napiše. | Vidim, da si torej podobno ugotovil kot jaz glede snega (G2, Schaidberg). Je pa Obertauern res legenda, vsaj meni.
Naravni sneg na podobni oddaljenosti? Mogoče lahko probaš Flachauwinkl-Zauchensee, po moje je približno enako daleč, edino skozi tunele boš moral peljat (in potem kar iz Flachauwinkla štartaš). Speiereck je tudi tu blizu, ampak je pa to menda malo manjše smučišče, se ti verjetno splača kar na Obertauern potegnit. Katschberg ima tudi nekaj naravnega, verjetno pa manj kot Obertauern. Mölltal tudi recimo. Pa Heiligenblut. Potem pa še tisti centri okoli Schladminga, je pa odvisno, iz katere smeri prihajaš, meni iz Maribora je to preko Graza celo bližje, iz smeri Gorenjske pa seveda ni. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
morel |
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 4:49 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Spammer

Pridružen/-a: Pon Apr 2005 17:34 Prispevkov: 609 Kraj: Ljubljana - valda
|
kolko je že do tja kilometrov? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Čet Dec 27, 2007 6:12 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
morel je napisal/a: | kolko je že do tja kilometrov? | Jaz jih imam iz MB 276, iz LJ pa točno ne bi vedel, tu okoli 200, preveriš lahko tudi na www.viamichelin.com. Res ni najbližje, ampak meni je tolko dobro smučišče, da se mi zdi vredno peljati do tja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|