|
Turracher Höhe |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
tomi |
Objavljeno: Sre Apr 11, 2007 7:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Na Kornocku je kar nekaj možnosti, če je le dosti snega, kar pa ga zdaj ni, a nekaj se bo po moje le našlo. Je pa to na strani, ki jo že zjutraj začne obsevati sonce. Tudi za nesmučarje imajo veliko ležalnikov (tudi z avtom se lahko pripelješ do njih), sprehajalne poti so okrog jezera in tudi po njem, če led še ni preveč stajal. Sicer je pa tudi v Avstriji nacionalni šport hoja po tekaških progah  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Ned Apr 15, 2007 2:55 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
Torej, v četrtek (12.04.2007) sem se na koncu le odločil, da grem sprobat Turracher Höhe.
S tereni za off-piste sem bil načeloma zadovoljen, po pobočjih Kornocka je kar nekaj možnosti. Sicer je bilo že nekaj kopnin, ampak še vedno dovolj zasneženih pobočij, tako da glede tega ni bilo težav. Vendar pa same razmere, čeprav na pogled (isto velja za slike) ni tako izgledalo, na žalost niso bile niti približno dobre - imeli ste prav, sneg je bil že dopoldne povsem premočen in se je precej ugrezalo, kjer je bilo rahlo poledenelo pa je bilo to le po vrhu (tanka skorja), spodaj pa se je ugrezalo. Moj optimizem, ki sem ga črpal iz ponedeljkovega obiska v Zauchenseeju, ko so bile na podobni višini oz. še celo malenkost nižje super razmere, se je torej na žalost izkazal za neupravičenega .
Tudi razmere na urejenih progah s Kornocka niso bile ekstra dobre, na položnih delih so smuči tekle čisto "po polžje", tako da sem že mislil, da bo ta smučarski dan popolna polomija. Zadnje upanje so tako predstavljale proge na drugi strani (Turrachbahn, Zirbenwaldbahn) in res sem imel srečo, kajti tamkajšnje proge so bile, kljub manjši nadmorski višini (očitno zaradi orientacije pobočja), v precej boljšem stanju, ponekod se je našla tudi prijetna kombinacija trde podlage z ojuženo plastjo na vrhu. Proge so bile tudi razmeroma malo zdelane (ni bilo kaj dosti ljudi). Odprte so bile vse glavne (vseh modrih in povezovalnih variant nisem sprobaval) proge, razen črne 35 pri spodnji postaji Turrachbahna (uradno zaprta, nekaj kopnin, neurejena (kuclji), vendar solidno prevozna). Največ časa sem tako smučal na teh dveh sedežnicah, malo pred koncem sem nato sprobal še Seitensprunglift, Weitentallift in Sonnenbahn (vsako po 1 vožnjo). Čisto na koncu sem šel še 3x po Kornocku in ugotovil, da so se razmere začuda nekoliko popravile. Idealno še vedno ni bilo, ampak zdelo se mi je, da se kar občutno manj ugreza, tako da se je dalo še kar solidno peljati (govorim za izven prog). Očitno je pomagalo, da sonce ni več sijalo direktno na to pobočje.
Malo mi je žal edino, da mi je zmanjkalo časa, da bi sprobal rdečo 24 ob Weitentalliftu - bom vesel vsakega komentarja, kakšna je ta proga...
Ljudi je bilo razmeroma malo, jih je pa več smučalo na Zirbenwaldbahnu in Turrachbahnu kot na Kornocku. Čakaja praktično ni bilo. Butlerji niso "obratovali", tako da na žalost ni bilo nič z zastojn šampanjcem, sladoledom... Tudi jezero ni več globoko zmrznjeno, Seetaxi ni obratoval (prehod od Sonnenbahn na drugo stran je tako malo nepraktičen (treba je iti z Seitensprungliftom)).
Karto sem, ob predložitvi slovenske študentske izkaznice, lahko kupil po znižani, študentski ceni, ki je enaka mladinski ceni (6 EUR popusta). Študenti torej ne pozabite izkaznic!
Proge in tereni so za moj okus kar v redu, niso monotoni, menjavajo se strmejši in položnejši (carving) odseki, razgibano torej, skoraj na vsaki napravi je na voljo več precej različnih prog, tudi off-piste se najdejo takšne in drugačne variante. Všeč mi je bilo tudi, da večina rdečih prog ni položne (modro-rdeče) sorte. Manjka mogoče edino nekaj več različnih "scen", saj je v bistvu na voljo samo pobočje Kornocka ali pa gozdne proge na drugi strani. Ampak tako pač je, center namreč ni zelo velik. Škoda se mi zdi tudi, da so, sicer zelo dobre, proge Turrachbahna in Zirbenwaldbahna gozdne in manjka visokogorski "feeling". Naprave so se mi zdele OK, predvsem tu mislim na odklopne šestsedežnice, ki pa, čeprav so le tri, za en dan čisto zadoščajo, saj je na voljo kar nekaj različnih prog. Proge in naprave torej zadovoljive, panorama oz. scena pa bi lahko bila za moj okus tudi bolj atraktivna.
Morda ne bi škodila še kakšna dodatna sedežnica na Kornocku, lahko si namreč predstavljam, da je ta edina sredi sezone kar obremenjena. Tudi razširitev smučišča s kakšno sedežnico na katerem izmed še prostih sosednjih hribov bi bila zelo razveseljiva.
Občutek so tudi nekoliko pokvarile ne posebej dobre razmere in "posezonsko" vzdušje (ni bilo butlerjev). Za dokončno oceno bo tako potreben še kakšen obisk v glavni sezoni.
Neprijetna stvar je tudi razvlečen dostop iz Maribora, 190 km navadnih cest. OK, lahko bi kupil nalepko in peljal 40 km po AC, vendar pa se mi je zdelo, da se ne splača. Morda napaka, kajti tako je treba skozi center Celovca in pot se razvleče na kake 3 ure .
Sicer pa se mi zdi, da je kvaliteta tega smučišča kar primerljiva z njegovo oddaljenostjo. Če gremo dalje (predvsem kilometrsko, časovno morda niti ne), so na voljo boljše in večje variante. Ampak na taki oddaljenosti (govorim iz Maribora) - z oddaljenostjo pa je nenavsezadnje povezana cena prevoza - pa je po moje ena boljših izbir. Vsaj tako se meni zdi, če pa kdo pozna kaj boljšega in bližjega pa naj priporoča...
Še nekaj slik:
Panorama prog
Panoramabahn
Pobočja Kornocka
Off-piste s Kornocka
Kornockbahn
Off-piste tereni s Kornocka (razmere so bile žal slabše kot morda zgleda)
Rdeča 21 (Turrachbahn)
Črna 35 (Turrachbahn)
Turrachbahn in črna 35, uradno zaprta in neurejena
Zirbenwaldbahn in rdeča 19
Kornock (2205 m)
Rdeča 19 (Zirbenwaldbahn)
Rdeča 20 in Turrachbahn
Turrachbahn
Ležalniki na vrhu Turrachbahn s Kornockom v ozadju
Rdeča 21 (Turrachbahn)
Črna 35 in Turrachbahn
Seitensprunglift in rdeča 22
Pogled po rdeči 25 (Sonnenbahn) navzdol, v ozadju Kornock
Pobočja Kornocka
Off-piste s Kornocka
Kornock(bahn)
Rdeča 4
Engländerlift in rdeča 5 |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Tor Apr 17, 2007 7:59 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Do nedelje delajo vse tri šestedežnice, do 1.maja pa samo še Kornockbahn. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Pet Apr 20, 2007 2:01 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
V primerjavi z zgornjimi slikami je do včeraj pobralo že precej snega, tako da bo ravno še zdržalo do nedelje, ne vem pa, če bo ob takih temperaturah Kornock zdržal do 1.maja.
Včeraj je bilo sicer precej hladno, ko sem ob enih moral zaključiti je bil sneg še zelo dober. Sicer se je že odtajal, a ker je bilo zelo malo ljudi, je bilo vse lepo gladko. Tudi spodnja strmina ob Turrachbahnu je bila ob strani še lepo prevozna. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Čet Okt 25, 2007 12:04 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
Danes, 25.10.2007, naj bi na avstrijskem smučišču Turracher Hohe kot
prvo koroško neledeniško smučišče začeli (pred)sezono z zagonom 380 m
dolge vlečnice Wildkopflift ter odprtjem 400 m dolge modre proge št. 26.
Snega naj bi bilo kakšnih 30-40cm, razmere pa precej podobne zimskim.
Vlečnica in proga sta na karti smučišča povdarjeni in označeni z rdečo črko W.
Čeprav na uradni spletni strani ne najdemo potrditve te informacije ravno
na prvi strani, so se avstrijski spletni časopisi že razpisali o tej novici.
http://www.turracherhoehe.at/home/content.php?menu=1&page=page.php&id=1
Turracher Höhe - Skibetrieb startet am 25. Oktober 2007
So früh wie noch nie und als allererstes Skigebiet Kärntens und der
Steiermark (ausgenommen Gletscher) startet die Turracher Höhe am
Donnerstag, 25. Oktober 2007, den Skibetrieb. Verschiedenste Skiteams
aus Österreich und Slowenien haben sich bereits zum Training angesagt.
Und wer möchte, der kann bereits am Österreichischen Nationalfeiertag
die ersten Schwünge auf der Turracher Höhe ziehen.
?Die Schneefälle der letzten Tage und die niedrigen Temperaturen,
die optimale Beschneiung erlaubten, machen bei uns auf der Turrach den
Skistart am Donnerstag, den 25. Oktober 2007, möglich. Als erstes wird
der Wildkopflift in Betrieb gehen?, freut sich Fritz Gambs, Geschäftsführer
der Bergbahnen Turracher Höhe. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
silvestre |
Objavljeno: Ned Nov 11, 2007 12:28 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 20:06 Prispevkov: 8
|
Sprašujem samo parkrat spregledano vprašnje: a imajo snowpark?
Hvala na odgovoru (upam). _________________ I came from the past to save the future... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 9:37 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2898 Kraj: Ljubljana
|
|
Nazaj na vrh |
|
 |
gost2 |
Objavljeno: Sre Nov 14, 2007 11:50 am Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 17:45 Prispevkov: 681
|
http://www.turracherhoehe.at/home/content.php?menu=1&page=news.php&id=16&site=news&id_news=120
Smučarsko središče Turracher Hohe, ki je sezono pričelo že 25.10. z
odprtjem 380 m dolge vlečnice Wildkopflift, bo v soboto (17.11.) pričelo
obratovanje s 5 žičnicami...:
odklopna pokrita 6-sedežnica Kornockbahn
odklopna pokrita 6-sedežnica Zirbenwaldbahn
vlečnica Übungswiesenlift
vlečnica Engländerlift
vlečnica Wildkopflift
in progami uradno skupne dolžine 12 km (zagotovo pa vsaj cca. 8km)...:
1. rdeča Kornock skupne dolžine 2.000 m
2. rdeča Hirschkogel dolžine 1.000 m
5. rdeča Engländer dolžine 300 m
6. rdeča Übungswiesen dolžine 400 m
7. modra Übungswiesen dolžine 500 m
18. modra Marchenwald dolžine 1.200 m
19. rdeča Zirbenwald dolžine 1.100 m
26. modra Wildkopf dolžine 400 m
27. modra Wildkopflift dolžine 600 m
28. modra 4-Turrachbahn (do navezave na Zirbenwald) dolžine 400 m
29. modra Almhuttendorf dolžine 500 m
Cena vozovnic za odrasle bo 25 evrov, za mladino 20 evrov in
za otroke 12.5 evrov.
Urejene so tudi številne tekaške steze ter zimske sprehajalne proge.
Smučišče Turracher Hohe je od Ljubljane oddaljeno 148 km
(oz. od Maribora 253 km), dobra polovica (oz. od Maribora 60 %)
te poti poteka po avtocestah.
Nazadnje urejal/a gost2 Sre Nov 14, 2007 9:21 pm; skupaj popravljeno 1 krat |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Sre Nov 14, 2007 9:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Odlična novica, hvala gost2. Mislim da vem, kje bom en dan v prihodnjem vikendu, tistih treh in pol prog na Moelltalu sem se letos že malo preobjedel . _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
everts72 |
Objavljeno: Sre Nov 14, 2007 9:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53 Prispevkov: 337 Kraj: na robniku
|
Ja gost2, res nas dobro obveščaš o novostih po smučiščih pri nas in v tujini, tako da si marsikomu (tudi meni) olajšal pri odločitvah za naslednje dni in vikende kam smučat.  _________________ -Artiče Extreme Carving Team: www.facebook.com/CarvingTeam
www.worldofwindsurf.com |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baltic |
Objavljeno: Čet Nov 15, 2007 11:08 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00 Prispevkov: 641 Kraj: Kranj
|
Upam da bo dober vreme v soboto, me prov vleče spet na sneg in Turrach sploh ne zgleda slabo, pomoje trenutno najboljše razmerje oddaljenost/ponudba |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sernk |
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 5:57 pm Naslov sporočila: |
|
|
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Jan 2007 21:33 Prispevkov: 127 Kraj: Stanežiče
|
Zdele sm pršu domov pa je blo kr fajn. Padou je sneg samo na progah so blki kupi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
baltic |
Objavljeno: Ned Nov 18, 2007 8:16 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 13:00 Prispevkov: 641 Kraj: Kranj
|
Js sm biu včeri pa je blo glede na čas zelo dobro, proge so ble urejene, edin ena ki jo močno zasnežujejo in je blo mal zoprn če je zapihal drugač pa snega je dost. Mam pa sam 2 sliki ker je potem baterije zmankal, bom kasnej prilepu. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
miki |
Objavljeno: Pon Nov 19, 2007 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3683 Kraj: Maribor
|
Pozdravljen, Baltic - zgleda da sva bila v soboto oba na Turrachu. Še moj komentar: ponudba je solidna (dve šestsedežnici, Kornockbahn z eno progo in pol, Zirbenwaldbahn z dvema progama in še tri vlečnice), odprte proge pa odlične - kamna nisem videl niti od daleč. Kar nekaj prog pa so zasneževali 'na ful' in glede na orjaške kupe proizvedenega snega lahko pričakujemo, da jih bodo kmalu odprli (prihodnji vikend?).
Prvi pogled od zgornje postaje Kornockbahn proti severu. Kar se vidi na fotki, je 'naravna' megla in ne kak pozdrav od topov, le-te so na tem delu že pospravili:
Lepa, široka, ne prestma proga ... :
Nekaj krajših odsekov so še zasneževali, ampak povsod so možni obvozi:
Pogled proti vlečnici Wildkopflift s progo (obratuje že od 25. oktobra !!). Kar lušna progica, žal večji del dneva zasedena s treningi, zato sva jo uporabila le enkrat kot povezavo na drugo stran smučišča:
Zirbenwandbahn, okoli dvanajstih: čakati je bilo treba max. 1 - 2 minuti:
Edino rdečo progo ob Zirbenwandbahn so zasneževali s skoraj vsemi žirafami (zato pa so na modri topovi mirovali), kar mene seveda ni niti najmanj motilo :
Orjaški, še nerazgrnjeni kupi snega na progi FIS ob sedežnici Turrachbahn (ki še ni obratovala):
Pa še en komentar ob robu: neverjetno sem užival, da sem za razliko od vseh treh smuk na Moelltalu tokrat smučal v družbi (ocenjeno) 80% Avstrijcev in 20% Slovencev - nobenih Hrvatov, Čehov, Slovakov, Madžarov itd. _________________ Sezona 2024/2025: 55 smučarskih dni = 7 x Kitzsteinhorn, 6 x Pohorje, Schladming, 5 x Meli, 3 x Obertauern, Tauplitzalm, 2 x Grosseck/Speiereck, Katschberg, 3 Kralji, Flachau, Riesneralm, Dachstein West, Kope, Golte, 1 x Fanningberg, Wurzeralm, Filzmoos, Rauris, Galsterberg, Zauchensee, Schmitten, Radstadt/Altenmarkt, Hochkönig. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Age |
Objavljeno: Pon Nov 19, 2007 9:02 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Nov 2007 11:51 Prispevkov: 695 Kraj: Ljubljana
|
Baltic in Miki Zdravo,
Glede na to, da sta ta vikend smučala na Turrachu, me zanima, če imata kaj informacij o novi sankaški progi na Panoramabahnu.(NEU: Ganzjahresrodelbahn "Nocky Flitzer"). A ta zadeva dela tudi pozimi, in če sta se kaj informirala o tem?
LP |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|