Avtor |
Sporočilo
|
dalojee kooš |
Objavljeno: Sre Jan 31, 2007 6:37 pm Naslov sporočila: |
|
|
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Čet Sep 2005 13:09 Prispevkov: 457
|
Ja Dolomiti majo profesionaln odnos, zato so pa tut najbolj razvit, poleg tega majo največ zasluška, ampak kljub temu pametno investerajo v prihodnost. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jano |
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 10:45 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Čet Nov 2005 23:18 Prispevkov: 34 Kraj: Ljubljana
|
Odsmučali en teden v Dolomitih! Razmere odlične! Ponoči snežilo, podnevi mirno:) Dva dni celo sonce. Samo včeraj pa je zapadlo pol metra snega. Gor je prava zimska pravljica. Bo pa Sella Ronda do prvega maja zihr odprta! _________________ sLOVEnia |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
javaman |
Objavljeno: Ned Apr 01, 2007 4:38 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Ned Jan 2007 11:21 Prispevkov: 16
|
A lahko to jutri se enkrat ponovis  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Pon Apr 02, 2007 1:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Smučal pretekle 4 dni v Dolomitih. Odpra je še velika večina smučarskih prog ter vse poglavitne povezave - do 10.04.
Vreme:
četrtek jasno, temp. -5/+10
petek, zjutraj jasno, popoldne sneg, temp. -3/+5
sobota, močan sneg, temp. v dolini okoli 0, na 2000 metrih -5
nedelja, delno oblačno, zjutraj okoli -5, popoldne okoli +5
Od petka popoldne do sobote zvečer je napadalo v La Villi 10cm, v Corvari 25cm, v Arabbi 40cm, na Porta Vescovu pa blizu 80cm novega snega. Nad višino 1600 metrov je bil sneg suh - pravi pršič, idealen za smučanje v celcu.
Razmere za smučanje so bile razen v soboto idealne, sneg se je navkljub pomladi dobro držal in ostajal trd oziroma suh večino dneva. Samo popoldne so neketere izpostavljene proge postale spomladansko ojužene. Ljudi je bilo malo oziroma nič. Ta vikend je na kratko bil idealen čas za obisk Dolomitov. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Nov 13, 2007 2:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
V letošnji sezoni, po dveh sezonah brez Alta Badie, zopet prihajam v San Cassiano. Veselim se že vseh novosti in dobro urejenih prog.... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
polde |
Objavljeno: Pon Dec 24, 2007 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Ned Nov 2005 9:25 Prispevkov: 368 Kraj: Ljubljana
|
Spet preživel 4 čudovite dneve v Dolomitih (Alta Badia - Arabba - Fassa - Gardena).
Naravnega snega ni skoraj nič (0 - 30cm)
Temperature so bile med -5 in + 3, vreme ves čas jasno ali pretežno jasno.
Velika večina prog je odprtih, sneg na njih je bil trd, vendar ne leden.
Od četrtka do sobote praktično ni bilo smučarjev, v nedeljo jih je bilo nekaj več.
Ob večjem številu smučarjev med prazniki predvidevam, da bodo proge v Dolomitih kaj kmalu zdrsane in ledene, zato vsem, ki tja odhajate v prihodnjih dneh svetujem, da si dobro nabrusijo robnike. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tito |
Objavljeno: Pon Dec 24, 2007 7:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:09 Prispevkov: 3
|
Mi smo presmucal 6 dni v dolomitih. Blo je fantastično. Prva dva dneva sicer zelo mraz (do -15) potem pa 4 dni sonce brez oblačka. Gužve nikjer, proge uštimane 100%...
Alpe de Suise smucisca so bla sicer zaprta, ostalo pa kar se da na smuckah prefurat v dometu sella ronde pa odprto. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz |
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 2:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 19:29 Prispevkov: 63
|
Z ženo bila v Val Gardeni preko Kompasa od 20. do 23. 12. 2007. Vse, razen nedeljske gneče je bilo super. Prvi dan Sella v nasprotni smeri in do konca dneva še nekajkrat iz Dantecerpiesa v Selvo. Drugi in tretji dan Seceda: dopoldan po soncu po nekajkrat v S. Cristino in popoldan po soncu nekajrat v Ortisej. Četrti dan Sella v oranžni smeri. Po internetnih podatkih 4 dni - 160 km, 30000 višinskih metrov. Prve tri dni fantazija: inverzija (+2 st. C), brez oblačka in PRAZNE proge. V nedeljo na senčni strani Val Gardene popoldan že led in nepopisna gneča slabih smučarjev smučišču (na napravah še ne). Vsekakor mi je zaradi sončne lege Seceda najljubša. Predvsem pa bi rad še enkrat to sezono (ali drugo leto) doživel v Dolomitih tako prazne proge, saj je smučarija na praznih progah (in to ob lepem vremenu) čisto nekaj drugega, kot pa slalom med smučarji po uničenih progah. Ali ima kdo kakšen link ali izkušnjo o gneči v Dolomitih? Kdaj imajo Italjani zimske dopuste? Pred leti sem bil zadnji teden v januarju v Campitelu in sem zjutraj na gondolo čakal 40 min, pa tudi na smučiščih je bila katastrofa. Res me zanima če obstaja kje podatek o prepeljanih smučarjih na napravah v Dolomitih npr. po tednih? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GOLTEZAN |
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 3:29 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 15:18 Prispevkov: 377 Kraj: Velenje
|
A dela Sella v obe smeri, ker pred cca. 3 tedni ena smer še ni delala? _________________ Sezona 08/09
Dolomiti 4x
Golte 34x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz |
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Dec 2007 19:29 Prispevkov: 63
|
Ja, Sella ronda dela v obe smeri. Brez enega kamenčka na progi. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nakamichi |
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 3:56 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Dec 2006 9:55 Prispevkov: 44
|
Ma tale Sellaronda je precej dolgočasna, proge razen ene ali dveh(sass long in sass pordoi) so kratke in položne, večino časa preživiš na napravah Priporočam kakšno drugo turo, saj jih je kar precej na razpolago, ali pa lastno režijo, veliko boljše.
L.P. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
GOLTEZAN |
Objavljeno: Čet Jan 03, 2008 9:38 pm Naslov sporočila: |
|
|

Pridružen/-a: Tor Nov 2006 15:18 Prispevkov: 377 Kraj: Velenje
|
Npr. spust z Marmolade.  _________________ Sezona 08/09
Dolomiti 4x
Golte 34x |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tito |
Objavljeno: Ned Jan 06, 2008 12:48 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Dec 2007 15:09 Prispevkov: 3
|
Mi smo bli decembra (15-22.) v Campitellu, in ni bilo nobene guzve. Zjutri smo hodil na gondolo med 8.30 in 9.00. Vsakic ko smo prisli, smo sli s prvo gor. Poznal se je da je bla predsezona. Smucisca res PRAZNA --> ZAKON!
Drgac mi pa osebno Marmolada ni kej dost prevec navdusla (izjema je razgled).
Osebno mi je bla vsec Seceda (lepa dolga + s soncem obsijana) in pa Gran Risa v AltaBadii. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Tico |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2008 3:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Tor Nov 2007 13:48 Prispevkov: 4 Kraj: Radomlje
|
Živjo!
Zanima me, če je bil kdo v Val Gardeni letos januarju, ker se konec tedna z druščino odpravljamo ravno tja, pa me zanima kakšne so kaj razmere (zasledil sem, da je pred dvemi dnevi zapadlo 10 cm powderja).
Hvala za odgovore ...  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
fischerpro3 |
Objavljeno: Tor Jan 08, 2008 3:39 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32 Prispevkov: 1772 Kraj: sun city
|
tito je napisal/a: | Mi smo bli decembra (15-22.) v Campitellu, in ni bilo nobene guzve. Zjutri smo hodil na gondolo med 8.30 in 9.00. Vsakic ko smo prisli, smo sli s prvo gor. Poznal se je da je bla predsezona. Smucisca res PRAZNA --> ZAKON!
Drgac mi pa osebno Marmolada ni kej dost prevec navdusla (izjema je razgled).
Osebno mi je bla vsec Seceda (lepa dolga + s soncem obsijana) in pa Gran Risa v AltaBadii. |
Se pridružujem temu mnenju.....Gran Risa med 9-10.30 je fantastična......potem pa je bolje da greš kam drugam......  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|