Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije

Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 44, 45, 46  Naslednja
 Kope - aktualne informacije « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
smučar SG
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2007 8:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sob Jan 2007 20:30
Kraj: Slovenj Gradec

Za progo se nerabiš bat, sam vremena pa juter neboš mev glih najbolšega se mi zdi
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
everts72
PrispevekObjavljeno: Čet Mar 29, 2007 9:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

hja...bomo vidli kaksno bo, upamo na najbols;)

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 2:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Tor Jun 2006 11:28

samo upam,da bi še sneg zdržal na povezavah nekje do velikonočnega ponedeljka ,ker odkar obratujejo povezave-to je od prejšnjega petka,prejšnji vikend je bil slab,zdej ta bo spet,mogoče se zna v nedeljo mal izboljšat vreme,pa bom šel mogoče gor
Nazaj na vrh
smučar SG
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 5:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Smučar Kope, no pa si le dočaku da so začele te tvoje povezave delat
Nazaj na vrh
everts72
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 5:33 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Dec 2006 20:53
Kraj: na robniku

Prisel iz Kop. Blo je fajn do ene pol 11 potem pa je megla zavila smucisce
in se ni videlo dosti pred sabo. Na celem smuciscu nas je bilo 30 (vrjetno pretiravam s stevilko). Vglavnem vse prazno, ampak nam ni zal da smo sli

www.worldofwindsurf.com
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 7:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

smučar SG je napisal/a:
Smučar Kope, no pa si le dočaku da so začele te tvoje povezave delat

pa ti dve vlečnici na povezavah sta najboljši,Pahernik je sicer boljši kot Kopnik,sider pa drugače ne maram,prej ko so bla na Kaštivniku sidra si se skor ubil preden si do vrha pršu

nasploh mam rad krogce,npr:

Stari vrh(Valentin,Kopa)
Kr. gora(Ruteč)
Kope(Kopink,Pahernik)
Nazaj na vrh
smučar SG
PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 9:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Zanimivo, nisem še srečav koga ki bi se rajši vozu po krogcih ko pa na sedežnici
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2007 10:05 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

smučar SG je napisal/a:
Zanimivo, nisem še srečav koga ki bi se rajši vozu po krogcih ko pa na sedežnici

no sj sedežnica je tud zakon,sam ti kr precej časa vzame,preden do gor prideš,se že po povezavah kr fajn nasmučaš
Nazaj na vrh
smučar SG
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2007 11:09 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

No sej fajn da mate eni tako mnenje, da je pol na Kaštivniku majn gužve
Nazaj na vrh
SMUČAR (KOPE)
PrispevekObjavljeno: Sob Mar 31, 2007 2:22 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

smučar SG je napisal/a:
No sej fajn da mate eni tako mnenje, da je pol na Kaštivniku majn gužve

se spomnem enkrat lansko leto ko sem na Kopniku čakal skor pol ure na vrsto ,na Kaštivniku pa še nikol nisem naletel na gužvo
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 01, 2007 7:03 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

Jaz sem bil danes gor. Od smučanja si glede na temperaturo (zjutraj 2°C) in oblačno vreme nisem obetal kdo ve kakšnega užitka, šel sem bolj zato, da si pogledam novo sedežnico. Bi šel sicer že kdaj prej, ko so bile še boljše razmere, vendar pa takrat nista delala Kopnik in Pahernik...

Aktualne razmere: že zjutraj južen sneg, najhujše pa je potem na koncu, ko je že res mehko in se včasih kar pogrezneš (če bi bil v večini umetni sneg, bi verjetno bilo boljše). Ni pa bilo tako zelo slabo, da se ne bi dalo solidno smučati (pretirano trdih in ledenih prog itak nimam rad, mi je potem ljubše takšno kot danes). Bolj so me motile precej slabo urejene proge, predvsem mislim na različno visoke špure od ratraka. Po moje bi se lahko bolj potrudili. Nekaj malega je tudi kopnin (na Kaštivniku v spodnjem delu), ampak ni kritično, nekatere so tudi označene. Odprto je pa bilo vse, tudi Kopnik in Pahernik imata dovolj snega. Vprašanje pa je, kako bo drugi vikend, če bo celi teden toplo. Zdaj med tednom pa Kopnik in Pahernik verjetno ne bosta delala, podobno kot je bilo prejšnji teden (no, za sigurno tega ne vem, sklepam pač).

Kaštivnik pa ima po moje potencial, da bi bil ena boljših prog v Sloveniji nasploh. Ampak glede tega so po moje delno že zajebali s tem, ko niso dali odklopne naprave. Pri taki dolžini bi bilo to vsekakor smiselno. Sramota, da nekaj šparajo, če ze grejo v investicijo. Kot drugo pa upam, da bodo čez poletje opravili kaj zemeljskih del na črni progi, ker je trenutno bolj divje vse skup (izbokline, neravnine, proga visi). Sedežnica zdaj pač je, kakršna je, ampak vsaj to pa naj te le porihtajo. Rdeča proga pa je že trenutno kar OK, v redu se mi zdi za carvat (tudi danes v bolj slabih razmerah je fajn šlo).
Zanima me tudi, ali so kakšni načrti, da bi tudi pod sedežnico uredili progo? Glede na to, kako na široko so posekali, se mi ne zdi nek problem... OK, proga ne bi bila ful široka, ampak kot dodatek, popestritev bi pa prišla v poštev po moje...

Bil pa sem tudi kar vesel, da sem šel na taki dan, ko sta obratovala tudi Kopnik in Pahernik, ker samo na Kaštivniku se človek tudi naveliča. Pa mislim, da sta ti vlečnici celo hitrejši od sedežnice. Meni sta kar všeč, tu se s SMUČARjem očitno strinjava Pa drugače nisem pristaš vlečnic. Se mi pa tudi nekak zdi, da se na teh krogecih malo manj utrudiš kot na sidrih...

Mogoče še nekaj kritike na gostinsko ponudbo. Najprej to, da je treba hoditi na Pungart (priporočam izgradnjo gostilne na vrhu Kaštivnika), potem pa se niti ne da dobiti kaj pametnega za jest. No, sej nekaj stvari so imeli (pečena kura, topli sendviči, menda golaž, štrudl), vendar pa ni bilo takih klasičnih stvari za na hitro pojest (pomfri, hamburger). To govorim za oni kiosk pod Pungartom. Not v ono veliko kočo nisem šel gledat, ker raje veni nekaj na hitro pojem. Drugod (MB Pohorje, Rogla, Krvavec,...) imajo za moj okus te stvari dosti boljše porihtane (dobra ponudba, direktno ob smučišču, na več lokacijah).

Skratka, naj se pubeci malo bolj potrudijo s pripravo prog (zemeljska dela (najbolj kritično se mi zdi na Kaštivniku črna, je pa še nekaj drugih mest), priprava prog s teptalci) in eno dobro gostilno naj postavijo pa bo takoj zgledalo dosti boljše. Potencial je, samo izkoristit ga je treba.

Aha, pa še nekaj: kakšni kažipoti za dostop iz Vuzenice ne bi škodili. Sam sem sicer takoj našel, ker nisem bil danes prvič gori s te strani, ampak kdor ne pozna... Že doli na glavni cesti bi lahko dodali tablo za Kope pa še eni dve križišči sta se mi zdeli kritični (na dveh mestih pa so celo neke table, ampak tudi takšne male in neopazne).

To je to, če še koga kaj zanima glede razmer, pa naj vpraša (ampak mislim, da sem itak vse napisal).

LP
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 7:13 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Načeloma bi se skoraj z vsem strinjal, me pa zanima, kje si našel toliko razlogov, da izpostaviš dobro gostinsko ponudbo na MB Pohorju, za katero vsi vemo, da je krepko pod nivojem..... (ne govorim za hotele, ker me to niti ne zanima oz. nimam razloga da tam jem)....Kaštivnik pa ne, da ima pogoje, zame je že zdavnaj najboljša proga na celotnem Pohorju (pač moje mnenje). Kočo oz. dom imaš, pod zgornjo postajo Kaštivnik (Partizanka maybe), je treba malo pod rob pogledat, pa se malo sprehodit.....
Nazaj na vrh
fritz
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 7:28 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pet Jan 2006 10:32

Mariborčan vse je res kot si napisal jaz bi samo izpostavil, kje imajo žičničarji obraz da računajo 25 EUR za karto za takšno urejenost prog pa še tekma na rdeči progi in je bila zaprta do 11 ure. Od vseh prog je bil dobro potlačen samo gornji del povezav in Pungart, ki pa je itak out, če dela Kaštivnik.
Nazaj na vrh
mariborcan
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 8:19 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45
Kraj: Maribor

fischerpro3 je napisal/a:
Načeloma bi se skoraj z vsem strinjal, me pa zanima, kje si našel toliko razlogov, da izpostaviš dobro gostinsko ponudbo na MB Pohorju, za katero vsi vemo, da je krepko pod nivojem..... (ne govorim za hotele, ker me to niti ne zanima oz. nimam razloga da tam jem)....Kaštivnik pa ne, da ima pogoje, zame je že zdavnaj najboljša proga na celotnem Pohorju (pač moje mnenje). Kočo oz. dom imaš, pod zgornjo postajo Kaštivnik (Partizanka maybe), je treba malo pod rob pogledat, pa se malo sprehodit.....

No, ja, se strinjam, da tudi na MB Pohorju ni idealno. Predvsem je slabo med Bolfenkom in Arehom (Stolp, Videc, Partizanka). Tu na stadionu pa se mi zdi še kar sprejemljivo (Luka, ona gostilna pod Belvijem, Koča na Belviju). Na Arehu pa sta tudi kioska na vhu Ruške in Cojzerice. Manjka mogoče kakšna "prava gostilna" s širšo ponudbo. Ampak meni je bolj važno to, da je stvar pri roki, ob smučišču in da imajo vsaj osnovno "fast-food" ponudbo (kaki hamburger, pomfri, hotdog, pizzo), pa šem že zadovoljen (na šnicle in podobno pa lahko grem potem v dolini v pravo gostilno). Na Kopah pa je še s tem bolj bogo, ker ni v območju Kaštivnika, Kopnika nič pri roki, Pungart pa se mi zdi izguba časa. OK, mogoče bi bil drugačnega mnenja, če bi šel na Partizanko, sem vedel, da je nekje tam, ampak točno žal ne poznam, označeno pa tudi ni nič No, malo je zdaj tudi že izven sezone, mogoče je v glavni sezoni vsaj ponudba v tistem kiosku pod Pungartom malo boljša. Sicer pa niti nisem mislil izpostavljati "dobre" gostinske ponudbe na MB Pohorju, hotel sem samo povedati, da se mi zdi ponekod drugod (Rogla, Krvavec in pa pač tudi MB Pohorje) boljše kot na Kopah.

Glede Kaštivnika pa kot pravim: fajn proga, primerno strma, dolga, ampak lahko pa bi bilo še boljše. Črno progo je nujno malo poravnat. Sej kakšen kucelj, cesta tu in tam me ne moti, prej se mi zdi prijetna popestritev, ampak tu pa je tega malo preveč in po mojem te neravnine tudi onemogočajo kvalitetno teptanje proge. Mogoče je stvar manj kritična, če je res dosti snega (na žalost ga je bilo vedno, ko sem bil na obisku na Kopah, bolj malo). Glede sedežnice pa pač zdaj je, kar je, odklopna bi še dvignila vrednost tej progi, ampak je pa dosti boljše kot prej vlečnica.
Nazaj na vrh
fischerpro3
PrispevekObjavljeno: Pon Apr 02, 2007 8:39 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča v kavbojkah
Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Sre Jan 2006 11:32
Kraj: sun city

Zame nek zakoten kontejner obit z par deskami in ponudbo hot-dog, japonske župe za pogret, sistem Pogrej in pojej ni nikakršna ponudba....Drugo so hoteli in koče, samo to na MB Pohorju ni ponudba na smučišču (ajde da je to pogojno Luka)......V tujini (pa saj to vsi veste) ima vsak ovinek na neki progi (ali vrh) svojo gostilno z ponudbo od žlice, do standardenga dunajskega s pomfrijem. Smo marsikateri euro z veseljem porabili. Pri cenah za hot dog za 2,5 eura in pivo 2,5 eura tega na MB Pohorju sigurno ni in ne bo (vsaj z moje strani), da ne govorim o ambientu z WC-ji (npr. na Cojzarici- čeprav je Ljubo fejst ded in se trudi po najboljših močeh)... Vidiš tudi jaz sem pripravljen porabiti nako določeno vsoto na smučišču (vendar ne za hot dog, hamburger in podobno sranje). Vendar se moram kulturno vsesti, si vzeti čas, po možnosti uživati v dobro pripravljeni hrani....in tega na MB Pohorju na smučiščih ni.....
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave. Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 44, 45, 46  Naslednja Stran 24 od 46

Kazalo po Smucisca.net forumu » Kope » Kope - aktualne informacije
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net