|
Stanje prog in vremenske razmere 2006/2007 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
Avtor |
Sporočilo
|
paggy |
Objavljeno: Tor Mar 20, 2007 11:19 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Freerider

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 22:14 Prispevkov: 201
|
PEK je napisal/a: | se mi zdi da noben se nc ni tam, tko da naj te ne skrbi  |
Fantje samo tko povem da sem osebno na Krvavcu že sprožil okol 10 plazov. Pa še to večinoma u Eigerju, kar je dokaj "varno". Ni se za zezat, saj je kolega čez glavo zasul 20 metrski plaz na Krvavcu. Tko da če mislite da vse veste, ne bit preveč pametni!! _________________ If you want to be good you have to crash. We crash a lot.
14/15 - 6x Mölltal, 4x Sportgastein, 2x Saalbach, 1x Kaprun, Višarje, Sorica, Obertaurn
12/13 - 9x Gastein, 8x Niseko, 3x Saalbach, Mölltal, 2x Obertauern, Krvavec 1x Rusutsu, Mt. Yotei, Sella Nevea, Vogel,
13/14: 11x Mölltal, 3x Saalbach, 1x Krvavec, Gastein, Katschberg, Sella Nevea, Ankogel, Višarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Jan |
Objavljeno: Sre Mar 21, 2007 12:14 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Tor Nov 2005 19:44 Prispevkov: 187 Kraj: Ljubljana
|
V kolikor ne prestopiš ograje si precej varen. Sicer pa mar ni to prepovedano?
Splošno velja: Bolj kot je strmo (toplo itd), bolj je nevarno. _________________ Sezona 09/10 - 40x: 16x Kranjska Gora; 8x Rogla; 6x Stari vrh; 5x Krvavec; 2x Cerkno, Vogel; 1x Kanin |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Sre Mar 21, 2007 3:07 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Mar 2007 3:45 Prispevkov: 400 Kraj: Maribor
|
paggy je napisal/a: | PEK je napisal/a: | se mi zdi da noben se nc ni tam, tko da naj te ne skrbi  |
Fantje samo tko povem da sem osebno na Krvavcu že sprožil okol 10 plazov. Pa še to večinoma u Eigerju, kar je dokaj "varno". Ni se za zezat, saj je kolega čez glavo zasul 20 metrski plaz na Krvavcu. Tko da če mislite da vse veste, ne bit preveč pametni!! |
Aha, previdnost torej očitno ni odveč... Bom si te raje prej malo nagledal kak je stanje...
Kje pa je Eiger na Krvavcu (ne poznam teh lokalnih fint)? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Sre Mar 21, 2007 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Glede na webcam gor zasnežujejo . Upam da bom jutr šel gor (da bo zjutri lepo). _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Sre Mar 21, 2007 9:59 pm Naslov sporočila: |
|
|

|
Sem bil danes gor. S celcom je bilo okoli 11, ko sem prišel, že bolj bogo, večinoma zvoženo. Bo treba drugič prej vstat . No, tu in tam se je že še kaj našlo (npr. z Zvoha čisto desno za ograjo). Par rund sem šel tudi po tistem poraščenem pobočju med Njivicami in Zvohom, ampak mi ni bilo fajn. Sneg ni dobro pokril grmovja in moraš ves čas pazit, da se ne zapleteš v kake veje. Ko sem se lani spomladi enkrat tam vozo je blo dosti boljše. Glede plazov (kar sem včeraj spraševal) se mi na licu mesta ni zdelo nevarno, tako da ni razloga za skrb (po mojem mnenju).
Vreme je bilo kar v redu, tudi kar nekaj sonca...boljše kot napovedano! Ljudi pa je bilo bolj malo (parkiral na velikem parkirišču pri gondoli).
Glede zasneževanja: takoj po zaprtju naprav so že pognali nekaj topov in žiraf, tako da očitno mislijo resno. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Mar 22, 2007 11:19 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2901 Kraj: Ljubljana
|
Konec marca pri 150 centi snega še zasnežujejo. Res so face, kapo dol. Za plazove pa moram reči, ne samo da jih jaz nisem doživel na Krvavcu, niti še nisem videl njihovih sledov. Še najbolj nevarno se mi zdi na pobočju severno od vrha Krvavca, pa še tam je spodaj bolj ko se držiš desno večje ruševje in težje pride do zdrsa. Ampak previdnost je vsekakor potrebna, sploh če Paggy tako pravi, ki je največji poznavalec Krvavca. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
nejc1 |
Objavljeno: Čet Mar 22, 2007 2:11 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Pon Jan 2007 11:41 Prispevkov: 13 Kraj: Medvode
|
No moram rečt da tud jaz na Krvavcu še nisem vidu nigdar nobenga plazu,razen na križki lansko leto,tam pri skakalnici,velik je bil pa ene 5m po dolžini _________________ Sezona 2006 / 2007
1x Moelltal
1x Rogla
24x Krvavec
7xVogel |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
paggy |
Objavljeno: Čet Mar 22, 2007 3:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Freerider

Pridružen/-a: Čet Okt 2005 22:14 Prispevkov: 201
|
nejc1 je napisal/a: | No moram rečt da tud jaz na Krvavcu še nisem vidu nigdar nobenga plazu,razen na križki lansko leto,tam pri skakalnici,velik je bil pa ene 5m po dolžini |
Hmja a je bil plaz a ni bil?? _________________ If you want to be good you have to crash. We crash a lot.
14/15 - 6x Mölltal, 4x Sportgastein, 2x Saalbach, 1x Kaprun, Višarje, Sorica, Obertaurn
12/13 - 9x Gastein, 8x Niseko, 3x Saalbach, Mölltal, 2x Obertauern, Krvavec 1x Rusutsu, Mt. Yotei, Sella Nevea, Vogel,
13/14: 11x Mölltal, 3x Saalbach, 1x Krvavec, Gastein, Katschberg, Sella Nevea, Ankogel, Višarje |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Čet Mar 22, 2007 9:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Danes sva bla s Pekom gor. Končo to zimo, hmm, sezono da sem šel smučat pa da je bil doma sneg in celo pot in da kamor koli si pogledal je bilo belo . Zjutraj sonček, čez dan oblačnost in se je slabo videl, snega je dovolj (in ga delajo), odličen, mehak le tu pa tam uživancijo kvaril trši svež umetni sneg. Cevc je že zvožen in je kar zoprno po njem smučat, ne priporočam pa smučanja pod hotelom ker se bojo slišal žalostni zvoki izpod smuč. Sva pa imela oba nesrečo, oba sva izgubila karte v roku 2 ur na isti način - strgana špagca Se je pa vsaj dal švercat na 6sedo .
Skupno, najboljše to sezono na Krvavcu.
Še fotke:
Jutranji pogled na raj
Gužve na parkiriščih ni bilo, ampak busi so vseeno vozili. Letošnja novost je tudi, da te prevoze zdaj opravlja Kam Bus (prej Alpetour).
Zimska idila, levo se vidi delujoč top:
Pogled na tokrat (še) zasneženo kotlino:
Kasneje so se nabrali oblaki, padlo je nekaj snežink. Njivice so zaprte, ampak so dobro zvožene, tudi kamenja ni bilo videti.
 _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Pet Mar 23, 2007 9:12 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

|
Danes bil spet gor Manj ljudi kot včeraj, lepše vreme, spet je malo pihalo in kotlina je bial bolj zelena. Prvih nekaj fur je bilo enostavno predobrih - noro lepo speglane proge, noro dober sneg. Vrh Krvavca je kasneje ratal malo leden, spodaj se je čez dan rahlo (ampak res rahlo) ojužilo, proge so bile lepe čez cel dan. Skratka odlično! _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Rotty |
Objavljeno: Pet Mar 23, 2007 9:27 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Nov 2005 17:08 Prispevkov: 186 Kraj: Črnuče
|
Se pridružujem opisu mojega predhodnika glede današnjega dne...ni ga čez ˝januarski dan˝ v marcu. Res fantastičen dan s prekrasnimi progami, pogledom, snegom, temperaturo, idilo,....definitivno daleč najboljši dan v tej sezoni.
P.S. Je pa res zanimivo kako hitro postane Vrh Krvavca leden! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Sob Mar 24, 2007 2:46 am Naslov sporočila: |
|
|

|
Tudi jaz sem bil danes (oz. včeraj, če smo natančni (v petek)) gor. Prišel nekaj čez 11, tako da sem najbolj idealno smučarijo verjetno malo zamudil. Je pa bilo vseeno fajn, proge čez cel dan OK, razen (kot ste že omenili) prve strmine z vrha 6 sede (ledeno, tudi kupi). Ne vem pa, kaj bi se tu dalo narediti s strani žičničarjev, če sploh kaj... |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tim |
Objavljeno: Sre Mar 28, 2007 6:54 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Pet Jan 2007 22:49 Prispevkov: 799 Kraj: Birmingham, UK
|
Kakšno je stanje na krvavcu? Koliko je snega. Zakaj ni odprta proga pod njivicami? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mariborcan |
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 12:10 am Naslov sporočila: |
|
|

|
tim je napisal/a: | Kakšno je stanje na krvavcu? Koliko je snega. Zakaj ni odprta proga pod njivicami? |
Snega je dovolj, voziš se lahko povsod. Proga pod Njivicami ni ravno zaprta, ampak ni urejena (steptana) - vsaj v petek je bilo tako. Je pa bilo že pred sneženjem dovolj snega, da si se lahko normalno tam dol vozo, zdaj ga je pa še dosti več. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
mirkuma |
Objavljeno: Čet Mar 29, 2007 3:53 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Ned Dec 2006 19:43 Prispevkov: 93
|
Bil danes gor. Zjutraj rahlo trdo, po labi uri pa je spustilo in bilo super in je držalo vse do 1h, ko sem prenehal zaradi megle. Do 1h je bilo krasno, sončno kot sredi najlepšega zimskega dne. Snega je več kod dovolj, gužve nobene, proge speglane u nulo! Skratka, fantastičen zaključek sezone! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|