Avtor |
Sporočilo
|
dico |
Objavljeno: Čet Jan 04, 2007 7:34 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Ned Jan 2006 16:45 Prispevkov: 1 Kraj: pod Krvavcem
|
Nordica GTS XR vs. Head Edge 9.8
Izbiram med tema dvema pancarjema, pa me zanimajo vaši komentarji +/-. Smučam na smučkah trdote 8 in imam dobrih 90 kg in 185cm. Največji problem imam, ker me po nekaj vožnjah začnejo boleti kosti stopalnice, kar je zelo neudobno in boleče. Kateri od zgoraj navedenih pancerjev je udobnejši v tem predelu (vložek) ali je kakšen drug udobnejši?
Hvala za nasvete, pa hit pište, k so drug tedn že razprodaje!  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
tomi |
Objavljeno: Sre Jan 17, 2007 11:17 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pet Mar 2006 22:18 Prispevkov: 1333 Kraj: Jesenice
|
Po dolgih pripravah in pomerjanju sem le nabavil nove pancarje, Nordica Speedmachine 14. Kupil sem jih v Baldanu na Trbižu, kjer imajo zanimivo izbiro trših modelov, npr. Nordica Doberman, Salomon Falcon, Lange ???.
Imam pa en problem. Noga se mi precej poti in po smučanjo so pancarji toliko mokri, da se preko noči ne posušijo. Pri starih pancarjih sem sicer mislil da puščajo (malo tudi so) in sem jih posušil kar na radiatorju, novih pa seveda zaradi termofit vložka ne upam. Ali kdo ve, koliko jih lahko brez škode segrejem?
Lp Tomi |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
marko |
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2897 Kraj: Ljubljana
|
Prodajajo sušilce-grelce pancerjev prav za ta namen. Malo pobrskaj, pa jih boš našel. Ne vem, če jih nisem videl celo na straneh tesma sport. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
Leopold |
Objavljeno: Čet Jan 18, 2007 10:30 am Naslov sporočila: |
|
|
 Smuča v kavbojkah

Pridružen/-a: Pon Okt 2005 12:28 Prispevkov: 1216 Kraj: Mengeš
|
Jaz po smučanju stlačim časopisni papir notr da se hitrej posušijo. _________________ Sezona 24/25: 5x Obertaurn, 4x Krvavec, 1x Vogel, Kranjska Gora, Pokljuka, Jezersko |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
smučač |
Objavljeno: Ned Jan 21, 2007 5:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sposoja si smuči od bloškega smučarja

Pridružen/-a: Pet Nov 2005 22:56 Prispevkov: 76
|
mene zanima, če bi canting kej pomagu, če me boli skrajno zunanji del noge, takoj nad kostjo gležnja, pa če bi, v katero smer naj ga nastavim (nagnem) |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HighFly |
Objavljeno: Čet Jan 25, 2007 11:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 23:34 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
Tudi jaz kupujem nove pancerje. Vozim smuči Fischer RC4 WC SC in me zanima koliko naj bi imeli novi pancarji flex, da bom iz smuči lahko iztisnil čimveč? Bo 100 ali 110 dovolj?
Zanimam me tudi kje (najrajši v LJ) bi se dalo dobiti Fischerjeve pancerje RC4 Soma-tec?
LP, Borut _________________ What doesn't kill you makes you stronger! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 8:17 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
ni vse samo v flexu. morš imet še pravo velikost pancerja. kaj ti nuca 130flexa če imaš prevelike pancerje-kar pa ima večina.
jst mam recimo pancerje eno številko manjše od noge.
na začetku je bla muka, zdej po parih smučanjih je pa super. flexa mam 100. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
HighFly |
Objavljeno: Pet Jan 26, 2007 3:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Dec 2006 23:34 Prispevkov: 2 Kraj: Ljubljana
|
To seveda, mene samo zanima kaj naj iščem. Seveda bom potem kupil tistega, ki bo prave velikosti. Še vedno me zanima kje bi lahko dobil Fischer pancerje če kdo ve? _________________ What doesn't kill you makes you stronger! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
sazo |
Objavljeno: Sob Feb 03, 2007 4:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Jan 2007 0:11 Prispevkov: 8 Kraj: Ljubljana - šiška
|
elan je napisal/a: | ni vse samo v flexu. morš imet še pravo velikost pancerja. kaj ti nuca 130flexa če imaš prevelike pancerje-kar pa ima večina.
jst mam recimo pancerje eno številko manjše od noge.
na začetku je bla muka, zdej po parih smučanjih je pa super. flexa mam 100. |
sam pancer pa nikol ne sme bit manjši kokr maš cifro...ke si pa to slišu...more se ti prilegat sam ne pa bit po dolžini manjši...to je po mojem mnenju neumnost...pa brez zamere...lp _________________ Kdo je bl nor, jst al ti??? |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dverbnik |
Objavljeno: Sob Feb 03, 2007 8:09 pm Naslov sporočila: |
|
|
Serviser

Pridružen/-a: Sre Avg 2005 18:40 Prispevkov: 335
|
tko je to ko stopiš v pancar vedno čutiš prste ucpred pol pa vsak kupuje take ki ga kao na tiščiji. Vsa fora je v tem ko ti stopiš notr in zapneš pancar- pol pa se postav v prežo smučanja in ti bo noga zlezla nazaj- ko si v preži nesmeš čutit date spredaj tišči . To pa je vse!!!!!!!!!!
aja ko greš v preži kr fajn zabi pancar v upogib-flex
smučač probaj kanting obrntna vn. če ne pomaga pa not -to lahko pri večini pancarjev narediš na smučišču _________________ 041/311769 Dare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
anzo |
Objavljeno: Pon Feb 05, 2007 12:38 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Pon Feb 2007 0:30 Prispevkov: 1
|
Jaz imam pa eno vprašanje! Imam pancer Atomic B7, sicer star 2 leti, vendar me kar kmalu začnejo bolet noge v mečih zadaj!
Najprej sem mislil da je to zaraadi tega ker je pancar nov, potem pa le opazil da to en more biti razlog, ker sem z njimi že kar dosti presmučal - v bistvu pa tudi pretrpel. V čem bi lahko bil problem tega?
Imam namen kupit nordico speedmachine 8 ali 10, samo dokler ne zvem v čem je vzrok te bolečine ne bom kupoval novih pancerjev!
Vozim pa Atomic SL11!
Hvala za pomoč! |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
dverbnik |
Objavljeno: Tor Feb 06, 2007 3:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Serviser

Pridružen/-a: Sre Avg 2005 18:40 Prispevkov: 335
|
Da te bolijo zadaj sta samo dva vzroka 1-da se med smučanjem preveč upiraš nazaj- težišče mora biti na prstih. 2.da je slaba kondicija _________________ 041/311769 Dare |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
koust |
Objavljeno: Sre Feb 07, 2007 2:14 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Sre Feb 2007 2:04 Prispevkov: 2 Kraj: KBR
|
Lani sem si kupil nove pancerje od ALPINE. Po trgovini sem z njimi prepešačil cca 1 km in so se mi zdeli uredu. Na smučanju pa sem ugotovil, da mi noga v njih opleta. Zdej spet smučam s starimi 25 let, NORDICA.
Moj problem je v tem, da imam nizek nart. A pozna kdo pancerje, ki bi reševali to težavo? Ne morem več zaupati ne prodajalcu, ne sebi. Šele ko stopiš na smuči ugotoviš, če si se zmotil.
Pa hvala za odgovore. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
elan |
Objavljeno: Sre Feb 07, 2007 8:31 am Naslov sporočila: |
|
|
 Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2006 9:56 Prispevkov: 500
|
vsak pancer iz trgovine se po smučanju raztegne.
dobro je kupit mal manjši pancer. seveda prvič in drugič trpiš. ampak se vnese  |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
surfer |
Objavljeno: Sre Feb 07, 2007 9:02 am Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Dec 2006 10:57 Prispevkov: 19
|
elan je napisal/a: | vsak pancer iz trgovine se po smučanju raztegne.
dobro je kupit mal manjši pancer. seveda prvič in drugič trpiš. ampak se vnese  |
Če ti to predlagaš enmu povprečnemu smučarju mu bo za ta čas ko se bo pancar vnesel že zmrznila noga. Če je pancar premajhen te zebe! Dolžina pancarja mora bit takšna kot je rekel že nekdo pred mano. Ko ga obuješ se moraš s prsti dotikat konec čevlja, ko pa ga zapneš in porineš kolena naprej pa ti noga zleze nazaj in ne čutiš več konec čevlja. |
|
Nazaj na vrh |
|
 |
|