Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2026/2027

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
 Novosti Avstrija 2026/2027 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
ski tomzy
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2026 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2018 3:15

To saj 10 let nebodo menjali ker ni prioriteta. Bo pa generlna obnova kazelbana1. Prioriteta jim je zamenjati navrhu vse stare žičnice z novimi še le potem pride iz doline nova žičnica
Dela na kazelbahn 2.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ski tomzy
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2026 11:42 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2018 3:15

To saj 10 let nebodo menjali ker ni prioriteta. Bo pa generlna obnova kazelbana1. Prioriteta jim je zamenjati navrhu vse stare žičnice z novimi še le potem pride iz doline nova žičnica
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2026 12:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Smem vprašati, od kje informacije? Ti verjamem, ampak me samo zanima.
Na skilifts je namreč napisano, da je plan za menjavo dostopne gondole leta 2027. Ni mi namreč povsem jasno, kaj ti koristijo 10-kabinske gondole ter hitre in nove odklopne sedežnice, če pa ima dostopna naprava kapaciteto 1500 smučarjev na uro (če podatki na skilifts držijo). To pomeni, da med vikendom rabijo več kot 2 uri, da spravijo gor vse smučarje.
miki
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2026 1:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

GreenIce je napisal/a:
Na skilifts je namreč napisano, da je plan za menjavo dostopne gondole leta 2027. Ni mi namreč povsem jasno, kaj ti koristijo 10-kabinske gondole ter hitre in nove odklopne sedežnice, če pa ima dostopna naprava kapaciteto 1500 smučarjev na uro (če podatki na skilifts držijo). To pomeni, da med vikendom rabijo več kot 2 uri, da spravijo gor vse smučarje.

Sori @GreenIce, ampak ali res poznaš Osojščico ? Na hrib se da prit na mnogo načinov, v glavnem preko Kanzelbahn 1 (ki je res zastarela / ozko grlo / name it) ali 'okol' **ti v žep' čez Klösterle. In kolikor poznam svoje slovenske kolege, jih večina (iz meni povsem nerazumljivih razlogov ... očitno uživajo ob pogledu na svoj dragi avto vsakič ko prismučajo v dolino?) itak raje vozi 'okoli brega' na Klösterle 1. Za silo pa imaš še cesto do Feuerberga (= sp. postaja šestsedežnice) ali celo do Neugartenstüberl (= sp. postaja osemsedežnice).

Čisto na splošno (in tu ne mislim samo na Osojščico) pa mi je veliko ljubše, če se gneča - in čakalne vrste - osredotoči na dostopno žičnico, zato da 'zgoraj' smučamo brez čakanja. Primer Vogel. In obratno: povsem 'mimo' mi je, če smučišče investrira dvomestni znesek ojrov, da zgradi zmogljivo žičnico 'za dostop' (= ki jo glavnem uporabimo samo enkrat dnevno), potem pa se čakalna vrsta prestavi eno etažo višje ...
Sezona 2025/2026: 36 smučarskih dni = 6 x Pohorje, 4 x Kitzsteinhorn, Schladming; 3 x SkiWelt; 2 x Meli, Tauplitz, Schmittenhöhe, Kitzbühel; 1 x Obertauern, Zauchensee, Dachstein West, Flachau, Saalbach, Wildkogel, Wurzeralm, SkiJuwel, Kope; 1/2 x Rittisberg, Fageralm, St. Johann/Tirol, Kitzbüheler Horn.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2026 2:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

miki je napisal/a:
GreenIce je napisal/a:

Sori @GreenIce, ampak ali res poznaš Osojščico ? Na hrib se da prit na mnogo načinov, v glavnem preko Kanzelbahn 1 (ki je res zastarela / ozko grlo / name it) ali 'okol' **ti v žep' čez Klösterle. In kolikor poznam svoje slovenske kolege, jih večina (iz meni povsem nerazumljivih razlogov ... očitno uživajo ob pogledu na svoj dragi avto vsakič ko prismučajo v dolino?) itak raje vozi 'okoli brega' na Klösterle 1. Za silo pa imaš še cesto do Feuerberga (= sp. postaja šestsedežnice) ali celo do Neugartenstüberl (= sp. postaja osemsedežnice).

Čisto na splošno (in tu ne mislim samo na Osojščico) pa mi je veliko ljubše, če se gneča - in čakalne vrste - osredotoči na dostopno žičnico, zato da 'zgoraj' smučamo brez čakanja. Primer Vogel. In obratno: povsem 'mimo' mi je, če smučišče investrira dvomestni znesek ojrov, da zgradi zmogljivo žičnico 'za dostop' (= ki jo glavnem uporabimo samo enkrat dnevno), potem pa se čakalna vrsta prestavi eno etažo višje ...

Poznam glavni dostop z gondolo in parkirišče pri sedežnici Klosterle, vožnja v hrib po več km ozkih cestah pa me ne mika na nobenem smučišču.

Glavni razlog, zakaj kdaj zavijem na Gerlitzen, je zato, ker mi je najbližje solidno veliko avstrijsko smučišče. Do Klosterle imam več kot 15 minut dodatne vožnje kot do gonodle.... in potemtakem raje podaljšam še za 15 minut in sem že na BKK, ki ponuja bistveno večjo skupno kilometrino in tudi dolžino prog. Mimogrede, tudi na Klosterle zna biti zjutraj kar konkretna gužva in čakanje.
Ki9
PrispevekObjavljeno: Ned Apr 12, 2026 6:38 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

GreenIce je napisal/a:
miki je napisal/a:
GreenIce je napisal/a:

Poznam glavni dostop z gondolo in parkirišče pri sedežnici Klosterle, vožnja v hrib po več km ozkih cestah pa me ne mika na nobenem smučišču.

Glavni razlog, zakaj kdaj zavijem na Gerlitzen, je zato, ker mi je najbližje solidno veliko avstrijsko smučišče. Do Klosterle imam več kot 15 minut dodatne vožnje kot do gonodle.... in potemtakem raje podaljšam še za 15 minut in sem že na BKK, ki ponuja bistveno večjo skupno kilometrino in tudi dolžino prog. Mimogrede, tudi na Klosterle zna biti zjutraj kar konkretna gužva in čakanje.

Jaz (in predvidevam večina Slovencev) hodi na Gerlitzen samo zaradi svoje bližine, ki omogoča da dopoldne smučam, popoldne pa naredim še kaj drugega. V terminu med 15.12. in 1.3. je na hribu običajno pol Beljaka in neke resne smučarije tudi ni. Sploh ko to ponujajo za cca 65€...
BKK je mnogo večji in meni osebno najljubši na Koroškem. Veliko prog, običajno brez hudih gneč, minus pa so naprave, za katere že 15 let upam da jih zamenjajo. Sploh si ne upam predstavljati kako bi BKK naenkrat postal vrhunski center, če bi le zamenjali Nockalmbahn, Sonnweisenbahn 1+2 ter pripadajočo vlečnico Priedroflift, Strohsackbahn in Maibrunnbahn. Vem, bojim se tega še en čas ne bom doživel...
@Miki- je prišla še kakšna informacija o novostih na Koroškem/ OstTirolu v tem poletju? Se bomo morda vsaj razveselili gradbenih del na ex ledeniški progi na Molltalu?
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2 Stran 2 od 2

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Novosti Avstrija 2026/2027
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net