| |
| Krvavec - aktualne informacije 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| GreenIce |
Objavljeno: Sob Mar 28, 2026 5:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 332
|
Hvala za te dragocene informacije! Nisem vedel. Sedeži mi delujejo starejši kot 2006, definitivno pa se vidi, da so bili zamenjani, saj so mehkejši in te manj butne v noge ko greš gor.
Je pa kar malo žalostno, ko vidim da se v 15 let stari temi piše o planih za širjenje (Jezerca), pa še kar nič... :/
Ps: Če smo že pri zgodovini Krvavca, mi lahko kdo razloži, zakaj so za Njivice nekje viri 88, nekje pa 92? so stebre postavili 88, drugi del pa usposobili šele 92? _________________ 25/26: Kronplatz, Nassfeld, Molltaler, Turracher, Pohorje, Krvavec, Katschberg, BKK, Grosseck/Sp., Marmolada/Arabba, 3 Zinnen (21x)
24/25: Kronplatz, Molltaler, Krvavec, Pohorje, Vogel, BKK, Gerlitzen, Obertauern, Višarje (22x) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| marko |
Objavljeno: Pon Mar 30, 2026 12:46 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča za mali srpan

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 15:00 Prispevkov: 2935 Kraj: Ljubljana
|
Včeraj nedelja na Krvavcu. Bi lahko bila super smuka, pa imam občutek, kot da me nekdo namerno zeza. Gledam različne vremenske vire in naj bi bila zjutraj temperatura od -2 do 8, veter od nič do 40 na uro???
Tabla, na kateri so označene delujoče naprave, ne deluje (več), slab znak. Zagledam kabino s povsem razbitim steklom, ni bil kriv veter, ampak after party. Veseljaka bo ta zabava stala menda 2.000 EUR za popravilo, pa najbrž še kaj v proračun države.
Zgoraj mraz kot pri norcih, me niti sredi zime ni tako zeblo, temu primerno sneg in proge v odličnem stanju. Snega dovolj, a dela le 4-seda Tiha dolina in Zvoh. Pred 14 dnevi so na Zvohu v vročini delovali grelci sedežev, tako da smo si podlagali rokavice pod rit, ker je bilo tako vroče, tokrat pa so se odločili varčevati. Čez nekaj ur sicer priklopijo, ampak očitno obstaja več stopenj, ker je bilo komaj kaj mlačno.
Nekaj se poigravajo s 6-sedo Vrh Krvavca in ko jo čez 2 uri odprejo, ugotovimo, da proge z vrha Krvavca sploh niso teptane. Najbrž ni treba razlagati kako neužitne in nevarne so proge, ki neteptane zamrznejo. Seveda nikjer ni bilo označeno, da bi bile te proge zaprte, zato se je po njih pobijalo kar precej smučarjev, verjetno vsi samo po 1x. Je bilo pa s tablo označeno, da je neteptana desna proga z Zvoha, čeprav je bila naravnost izvrstno teptana. Zato se dolgo časa v ne najboljši svetlobi skoraj nihče ni spustil po njej. Teptane in izvrstne so bile tudi Njivice, a se spet skoraj nihče ni vozil tam, ker ne dela sedežnica Njivice zjutraj pa niti Vrh Krvavca.
Potem pa še take bedarije, da zablokirajo stranski vhod na gondolo in moraš pri povratku okoli postaje.
Ni čudno, da je pri tako majhni ponudbi in običajni ceni kart smučarjev tako malo, da je zasedeno precej manj kot polovico gornjega parkirišča. Res, zaradi slabe vetrne napovedi so najbrž manjkali gosti od dalj (Hrvatov je prejšnje tedne znalo biti po avtih sodeč kaka četrtina, prihajali so tudi Madžari, Srbi, Italijani), nekaj jih je pristalo v Planici ampak vseeno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| SCX |
Objavljeno: Tor Mar 31, 2026 4:26 pm Naslov sporočila: |
|
|
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Sre Nov 2023 12:06 Prispevkov: 17
|
Včeraj, ponedeljek na Krvavcu. Treba pohvalit proge, ki so bile zelo dobro urejene. Kar se tiče prog je bila ena najboljših smučarij na Krvavcu to leto. Snega še dovolj, se kažejo že posamezne rjave lise, a ni moteče. Glede na to da je bilo ravno prav mraz in je bila visoka oblačnost in malo smučarjev so bile proge v odličnem stanju še tudi ob 13 ko sem nehal smučat.
Problem pa žičnice. Najprej sem takoj, še pred 9 ure ostal za 15-20 min na sedežnici vrh Krvavca. Nato so jo zaprli in nekaj občasno zaganjali do nekje 10 ure ali še malo kasneje, ko so jo spet odprli. Posledično je bil del Krvavca skoraj zaprt. A dalo se je z Zvoha poševno pripeljat do proge pod Njivicami ali tam nekje do stolpa na Krvavcu in potem si imel del odlično urejenega smučišča čisto zase, ker večina te povezave ni poznala oziroma koristila.
Ja na koncu pa sprehod okoli postaje zaradi zaprtih vrat dol do stopnišča in nato nazaj po stopnišču. Ne ravno prijetno. In ko sem vprašal žičničarja zakaj ne odprejo vrat mi je rekel, da zato ker se težko odpirajo in zapirajo. In namesto da bi se eden malo potrudil z vrati se nekaj 100 smučarjev koliko jih je bilo tisti dan na smučišču mora sprehajati naokoli dolo hribu in nazaj po stopnicah. Lep primer odnosa do koristnikov smučišča. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| GreenIce |
Objavljeno: Tor Mar 31, 2026 5:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02 Prispevkov: 332
|
Vrh Krvavca ima očitno neko hudo resno okvaro, če si na njej obstal za 20 minut. Že 2 tedna nazaj, ko sem tam smučal, je naprava crkovala ob čisto vsaki vožnji 5-6x. Ni se zaustavljala za več kot minuto, a očitno je bilo, da to ni zaradi padcev neizkušenih otrok. Tudi žičničar je deloval zmedeno in je gledal v kup gumbov v kabini in govoril po Walkie Talk... Tak da jih očitno naprava konkretno zafrkava in bo očitno potrebni večji vložek v popravilo in jo poskušajo nekak do konca sezone še vsaj kolikor tolikor normalno uporabljat....tudi par dni nazaj sem videl, da je bila označena kot zaprta na normalni obratovalni dan, medtem ko so ostale naprave in proge vse delale. Naslednji dan pa je delala... _________________ 25/26: Kronplatz, Nassfeld, Molltaler, Turracher, Pohorje, Krvavec, Katschberg, BKK, Grosseck/Sp., Marmolada/Arabba, 3 Zinnen (21x)
24/25: Kronplatz, Molltaler, Krvavec, Pohorje, Vogel, BKK, Gerlitzen, Obertauern, Višarje (22x) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|