| |
| Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| JurijB |
Objavljeno: Pet Feb 06, 2026 9:39 am Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1098
|
| andmer99 je napisal/a: |
Če sedaj malo razmislim o tem napisanem glede garaže: "mojster arhitekt" je vedel, da dela garažo za sedežnico. Vedel je, kakšne so dimenzije sedežev in koliko jih je. In kljub temu se je uspel zajebati in narediti premalo garažo. Super, to je torej še ena cvetka na ne ravno kratkem seznamu zajebov na totem našem bregu. Ne moreš verjeti. In potem se čudimo, da se v rubriki Pohorje pogosto šimfa. Ja kaj pa se naj za takšne stvari? Hvali? |
Zelo v temo brcaš. Mogoče bi povprašal kaj je prostorski plan omogočal.
Kakorkoli, precej sprememb se je moralo izvesti, če se prav spomnim je tudi vstop bil predviden kot na Ruški - naravnost navzgor in ne v ovinek, pa nekak ni šlo sprojektirat.
Breg razdeljen med 3 občinske uprave je zaheban za karkoli pametnega načrtovat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| Marvin |
Objavljeno: Pet Feb 06, 2026 9:40 am Naslov sporočila: |
|
|
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Sre Okt 2006 12:28 Prispevkov: 405
|
Žičkoti, žičkoti... Ali obstaja kakšen dober razlog, da so toliko drugačni kot v (zahodno-severni) tujini? Kjerkoli sem bil v tujini so bili izredno prijazni. Na vseh možnih napravah pomagajo tudi, če narediš nekaj kar ni po njihovo, te samo prijazno opozorijo. Mogoče še to ne, le dal bi kupolo dol - če sem prav razumel razlog za "đihad".
Pred kratkim je bil moj sin v KG na šoli v naravi, njegov učitelj je nekako zamudil vstop na sedežnico (sedežnica Kekec) in je 11 letni fant bil sam na sedežu. Premajhen, da bi dosegel varovalo, se je odprt vozil do gor... Mislim, da se to v tujini ne bi zgodilo.
Ne vem ali so naši žičkoti premalo plačani, ali pa smo toliko kulturno drugačni, da ni enake odgovornosti do dela, ki ga opravljajo... Jaz bi takoj, ob podobnem plačilu, zamenjal pisarno za to delo. Mogoče sem samo jaz takšen.
Mogoče obstaja upanje da jih bo AI nadomestil?!  _________________ ... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| JurijB |
Objavljeno: Pet Feb 06, 2026 1:05 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15 Prispevkov: 1098
|
Sploh niso toliko drugačni, le ne smeš jih primerjat z nam najbližjini severnimi in zahodnimi smučišči (čeprav sem tudi že nad Corvaro doživel cinični nasmeh žičkota naslanjajočega se na metlo, med tem ko smo sedali na 10 cm snega na sedežnici.
V malo bolj oddaljenih krajih Italije in Francije sem že doživel da žičkota sploh ni bilo videt (ja sedel je v kabini s "špegl okni"), čeprav bi lahko pomagal, ali pa ti je mrtvo hladno vzel smuče iz rok in te porinil/posadil v kabino, ki je še imela prostor (podpiram!). Da odpiranja ob 9:00:00 sploh ne omenjam, čeprav nas je ob 8:45 že "cel grozd" visel pred križi.
Sploh pa se ne smem spomnit Park Cityja, kjer nas je "amazonka" na podestu razporejala na sedeže in to samo s pogledom. Bog ne daj, da si se prerival, te je tako pogledala, da si kar odletel na konec vrste.
PS: kolikor mi je znano so na Pohorju na minimalcu ali malo nad njim - to pa ni več tako sanjsko - ali? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|