Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Marmolada & gneča

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4
 Marmolada & gneča « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Sre Jan 14, 2026 4:19 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Najprej hvala vsem za nasvete glede parkiranja in ostalega, so bili uporabni.
Ker feb smučam samo 4 dni v Alti, sem se impulzivno odločil za kratek 2-dnevni izlet v Dolomite konec prejšnjega tedna. En dan je bil namenjen Arabbi in Marmoladi. Rečem lahko samo to: najbolj precenjeno smučišče, kar sem jih obiskal.
Toliko kamenja na progi ne doživiš niti na Krvavcu, primerljivo je bilo z Cvirnovo na Pohorju pred dobrim tednom...Zgornji kilometer posut s kamni, na sredini proge tudi 20cm skala, na kateri bi se kak otrok lahko tudi ubil. Tudi naprej ogromno kamnov, vse do "doline", kjer se začne modra proga. Smučišče v takem stanju ni regulirano oz. ne bi smelo biti odprto. Smučar9 je pravilno izpostavil, da teh 12,5km merijo iz Arabbe, ker proga ni daljša od 8,5-9km. Nateg pač. Sama proga je dolgočasna, brez dinamike ali kakšnega zahtevnega hribčka, spodnja polovica pa je itak povezovalni, ravni del, ki traja več km... Edina fora torej je to, da greš na vrh, ker imaš prečudovite razglede, kot smučišče pa je Marmolada kar nekaj.
Arabba je name naredila bistveno večji vtis, saj so proge dobro speljane in zahtevne. Žal pa so tokrat bile ob 12.30, ko sem se vrnil iz Marmolada, že ali kucljaste, ali pa zdrajsane do ledu.
Pod črto, verjetno sem čuden in eden izmed redkih, ki mu Marmolada ni sedla. Ne razumem te popularnosti. Če bi tja šel februarja in čakal 2 uri, da pridem na vrh, da smučam po kamenju, bi verjetno v jezi razrezal My Dolomiti Card in šel raje smučat na BKK. Tam so proge bistveno bolje pripravljne, kot na Marmoladi. Dolomiti me vedno navdušijo glede preparacije prog, kjerkoli na večjih smučiščih smučam. Marmolada pa je bolj nivo slovenskih/neznanih avstrijskih smučišč. Molltaler, ki ga včasih vlačimo po zobeh zaradi kamnov na ledeniškem delu, pa je v primerjavi z Marmolado svetlobna leta spredaj po preparaciji prog.Nikakor torej ne na Marmolado v trenutnih pogojih, dokler ne zapade vsaj 20-30cm snega...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4 Stran 4 od 4

Kazalo po Smucisca.net forumu » Italija » Marmolada & gneča
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net