| |
| Schmittenhöhe Zell am See |
« Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » |
| Avtor |
Sporočilo
|
| miki |
Objavljeno: Ned Jan 04, 2026 11:59 pm Naslov sporočila: |
|
|
 Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25 Prispevkov: 3767 Kraj: Maribor
|
| fisko je napisal/a: | Sam sem za izhodišče na smučišče izbral Zell am See Xpress, kjer sem ob 8.20 parkiral direkt pod prvim stebrom žičnice in ob 8.30 brez težav vstopil v drugo gondolo. Nato je sledila ena ura uživancije na "privat" ob Sonnkogelbahnu in Hochmaisbahnu, zatem so začeli prihajati smučarji iz smeri Areit Bahna. |
Dobra izbira. Saj ravno Zell am See Xpress je druga od 'uporabnih' naprav za dostop na smučišče, in verjetno precej manj obremenjena kot Areitbahn. Sklepam da si prenočeval kje severno oz Zella, da ti je bil ta dostop bližji?
Proga nazaj do vmesne postaje pa res že v osnovi ni presežek (ozka in viseča) in ni niti približno na nivoju ostalih smučišč v Zell a. See. Me pa malo žalosti, da je v 3 mrzlih dnevih (med 30. 12. in 2. 1.) niso uspeli dovolj zasnežit da ne bi bila več 'šodrasta'. _________________ Sezona 2025/2026: 15 smučarskih dni = 4 x Kitzsteinhorn, 3 x Schladming, 2 x Meli, 1 x Flachau, Obertauern, Zauchensee, Pohorje, Tauplitz, Dachstein West. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
| fisko |
Objavljeno: Pon Jan 05, 2026 9:52 am Naslov sporočila: |
|
|
 Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sre Jan 2013 21:31 Prispevkov: 166
|
| miki je napisal/a: | | fisko je napisal/a: | Sam sem za izhodišče na smučišče izbral Zell am See Xpress, kjer sem ob 8.20 parkiral direkt pod prvim stebrom žičnice in ob 8.30 brez težav vstopil v drugo gondolo. Nato je sledila ena ura uživancije na "privat" ob Sonnkogelbahnu in Hochmaisbahnu, zatem so začeli prihajati smučarji iz smeri Areit Bahna. |
Dobra izbira. Saj ravno Zell am See Xpress je druga od 'uporabnih' naprav za dostop na smučišče, in verjetno precej manj obremenjena kot Areitbahn. Sklepam da si prenočeval kje severno oz Zella, da ti je bil ta dostop bližji?
Proga nazaj do vmesne postaje pa res že v osnovi ni presežek (ozka in viseča) in ni niti približno na nivoju ostalih smučišč v Zell a. See. Me pa malo žalosti, da je v 3 mrzlih dnevih (med 30. 12. in 2. 1.) niso uspeli dovolj zasnežit da ne bi bila več 'šodrasta'. |
Glede na videno na parkirišču kar precej manj, nastanjen sem bil severno od Zell am Seeja tako kot si sklepal. Dobro je vedeti tudi, da na 10 minut vozi skibus med spodnjo postajo Zell am See Xpressa in spodnjo postajo Schönleitna, da je bil premik med smučišči enostaven. Omenjeno progo so zadnje tri dni dobro zasneževali, da upam, da se situacija izboljša. _________________ Sezona 25/26 = 1 x Mölltaler Gletscher, 1 x Obertauern, 2 x Schladming, 1 x Flachau, 1 x Galsterberg, 1 x Ski Welt, 1 x Schmitten, 2 x Saalbach, 1 x Maiskogel |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|
|
|