Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026 « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
elkadirkrasniqi
PrispevekObjavljeno: Čet Dec 04, 2025 10:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča s sulicami
Smuča s sulicami

Pridružen/-a: Čet Dec 2025 22:11

JurijB je napisal/a:
Še rubrika: še pomnite tovariši?

Lani je bila promocijska cena ob začetku smuke vse dni 12€, od 14.12. dalje 25€.

Še pomnite, lani je bil odprtel samo Ruški, jutri so še Pisker? Tako da se nena smeši pa rasmišljaj
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2025 9:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

elkadirkrasniqi je napisal/a:
Še pomnite, lani je bil odprtel samo Ruški, jutri so še Pisker? Tako da se nena smeši pa rasmišljaj
To izjavo pa je treba arhivirati za prihodnje rodove, da ne utone v pozabo .
JurijB
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2025 5:51 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

elkadirkrasniqi je napisal/a:
JurijB je napisal/a:
Še rubrika: še pomnite tovariši?

Lani je bila promocijska cena ob začetku smuke vse dni 12€, od 14.12. dalje 25€.

Dragi moj krasniqi, ti se ne smeši - včasih je prvi dan bil vedno zastonj ne glede na to kaj je obratovalo!

Me pa veseli, da se še kak nov ljubitelj Pohorskega upravljanja prijavi.
Nazaj na vrh
GreenIce
PrispevekObjavljeno: Pet Dec 05, 2025 10:37 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Nobene reportaže iz otvoritve? Miki?
Nazaj na vrh
Špik
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2025 11:23 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Snemalec
Snemalec

Pridružen/-a: Pon Sep 2005 12:14

"Uradna" reportaža...

https://www.rtvslo.si/zabava-in-slog/ture-avanture/smucisca-drugo-za-drugim-odpirajo-vrata-do-zdaj-izdanih-37-obratovalnih-dovoljenj/766441

Očitn pa imajo neko svojo vremensko napoved...

Citiram:
Glede na vremensko napoved je velika verjetnost, da jim bo do naslednjega vikenda uspelo pripraviti tudi proge na Mariborskem Pohorju, je še poročal Štor.

miki
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2025 6:08 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Špik je napisal/a:

Očitn pa imajo neko svojo vremensko napoved...

Citiram:
Glede na vremensko napoved je velika verjetnost, da jim bo do naslednjega vikenda uspelo pripraviti tudi proge na Mariborskem Pohorju, je še poročal Štor.

Eh, ne vem kaj naj komentiram oz. kaj naj si mislim: (a) ali so tako neskončno nesramni lažnivci da namerno zavajajo folk, čeprav natančno vejo da nimajo možnosti do prihodnjega vikenda pripraviti prog na Mariborskem Pohorju, ali (b) so tako nesposobni da ne znajo odpreti 7-dnevne vremenske napovedi? Če bi to bili kakšni Avstrijci (danes me je tudi na ORF precej 'pogrela' reportaža z enega od salzburških smučišč s preverljivo zavajajočimi podatki) bi stavil na (a), pri aftobusarjih pa še sam ne vem ... zaenkrat sem pri 50:50 .

Sem pa danes odprl sezono na domačem bregi in se nasmučal do sitega, in to pri perfektnih pogojih. Ruška prvo uro je bila ena boljših prog na katerih sem to sezono smučal: odlično steptana, trda ampak ne ledena, nobenega čakanja. Fotogenična pa ni bila še nikoli, še najmanj v decembru:

Mali X ni odprt, ampak to je objavljeno. Kot je objavljeno tudi, da vozi aftobus do Cojzarice. Oz., naj bi vozil aftobus do Cojzarice. No, ob 10:15 pa streznitev: šofer je čakajočim povedal, da ne bo več vozil do Cojze, ker je tam vse zaparkirano in nima kje obrnit. Nič proti šoferju, zagotovo se ni zlagal. Da s(m)o vozniki govedo in parkiramo tam kjer nam je najbolj udobno, tudi. Ampak, dragi 'Pohorci': zato pa obstajajo REDARJI. Saj veste: dečki z oranžnimi/fluorescenčno rumenimi telovniki, ki zlagajo 'goveda' na 4 kolesih tako, da ne zaparkirajo obračališča za avtobus. Bo šlo?

Stari Pohorc se pač znajde in s stisnjenimi zobmi presmuča 'iks' do Cojze. Čisto na začetku je OK, ker so že nekaj nastreljali:

Nižje doli pa 'po milimetrih' po levi strani. S starimi smučkami bi presmučal celo povezavo, ker pa sem imel 'srednji' par ki se mi še smili, sem na koncu enih 200 m prepešačil, snega je ravno toliko da je s pancarji čisto OK za hodit. Tu se spet da smučat:

Tudi na Piskru je smuka odlična, bolj sončno kot na Ruški in zato je na najbolj sončnih delih malenkost spuščalo. Nobene gneče, nobenega kamenja, v strmini trdo ampak ne ledeno. Da je proga precej ozka, se vidi že ob pogledu na kamere:

No, ob enih je bus začuda spet vozil (medtem je dosti folka že zapustilo improvizirane 'kdo-ma-daljšega' parkplace na Cojzarici), pa sem še naredil par fur po Ruški. Senčno, ampak proga pa še boljša kot Pisker:

Pod črto: za spremembo je pasalo nedeljo preživet na 'domačem bregi', se enkrat vredu naspat, v miru pozajtrkovat, odpeljat od doma po 8. uri (pa sem vseeno bil na Ruški 5 min preden so jo zagnali) in prit domov ob belem dnevu. Če poračunam: do Tauplitza (najbližjega smučišča SSC) in nazaj je dobrih 400 km, če sem zelo priden je to 20 l bencina ali preko palca 30 EUR. No, karta na Pohorju pa je danes stala 28 EUR, torej smo 'tu nekje'.

PS.: ampak v sredo pa se spet javim iz avstrijske Štajerske !
lenko
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2025 6:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Jaz bi rekel, da je opcija tri, da so rekli da če bodo pogoji, bodo do prihodnjega vikenda pripravili proge, vedoč sami da jih ne bo, ampak so si potem novinarji interpretirali po svoje

Zanimivo, da je ena nova koča že odprta, druga pa še ne .
Nazaj na vrh
JurijB
PrispevekObjavljeno: Ned Dec 07, 2025 7:17 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pili dile po vsaki furi
Pili dile po vsaki furi

Pridružen/-a: Sre Mar 2016 17:15

Miki na srečo ali pa ne te moram 2X popravit:
- na Piskru je bila dopoldan na progi gužva za popi..it, seveda sedežnica požira.
- parkirani avti na "obračališču" pred Cojzarico niso nič krivi, ker jih tam ni bilo; vsi smo bili parkirani v rokavu proti zg. Piskru. Kolega, ki se je z avtom pripeljal okoli 9:30 je rekel, da eden od šoferjev avtobusa enostavno ni bil vajen/sposoben obrnit na tistem križišču, drugi se je normalno not peljal.

Drugače pa ja, glede na včeraj, ko smo brodili po pocnu, se jih je narava usmilila in čez noč "zrihtala" odlično progo.

Za trud in vse ostalo si zaslužijo 8/10.
Nazaj na vrh
lenko
PrispevekObjavljeno: Pon Dec 08, 2025 10:31 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohorc
Pohorc

Pridružen/-a: Ned Okt 2005 13:34

Ta teden bo resda temperaturno topel v višinah, a vendar bo suho, tako da bi mogla biti več ali manj trda podlaga. Mogoče bo kje kaj na osončenih delih malce spuščalo. Vlažnost naj bi bila tam okoli 30-40%. Morda pa se bo formirala megla v nižinah, a vendar zaenkrat modeli ne nakazujejo megle, ampak bolj kot ne visoko vlažnost in inverzijo. Skratka, če bo kdo prilepil kakšne slike s smučarije ta teden, bom precej zavidal, a vendar bom razumel...

Za naslednjih 10 dni pa ne kaže na kakšen prodor hladnega zraka, in se zna zgoditi da se bo v novoletne praznike štartalo samo z obratovanjem Ruške in Piskra ter trakom na Arehu.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 Stran 3 od 3

Kazalo po Smucisca.net forumu » Mariborsko Pohorje » Mariborsko pohorje, aktualne informacije - 2025/2026
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net