Nalaganje fotografij na forum
Pomoč pogostih vprašanj  Pomoč pogostih vprašanj   Išči  Išči   Seznam članov  Seznam članov   Skupine uporabnikov  Skupine uporabnikov

Registriraj se  ::  Prijava Prijava za pregled zasebnih sporočil   

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher (zvani Meli:)

Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja
 Mölltaler Gletscher (zvani Meli:) « Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo » 
Avtor Sporočilo
miki
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 12:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moderator
Moderator

Pridružen/-a: Tor Sep 2005 13:25
Kraj: Maribor

Ja Špik, isto opažava. V zadnjem tednu ob zares idealnem mrazu NIKOLI niso delali vsi topovi na progi do vlakca, navadno polovica ali manj. Res me spominjajo na Pohorce . No, ampak kljub temu jim bo očitno uspelo:

Citiram:
Ab Samstag, 22.11., wird dank unserem großartigen Team eine weitere Piste geöffnet!
Mit der Piste 9 gelangt ihr ab Samstag direkt zur Mittelstation, wo bereits ab Freitag, 21.11., die Möllibar wieder ihre Türen für euch öffnet.

GreenIce
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 20, 2025 6:05 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Išče plažo na smučišču
Išče plažo na smučišču

Pridružen/-a: Sob Mar 2024 11:02

Dragi kolegi smučarji, lepo vas pozdravljam po pol letni pavzi in se veselim branja in pisanja na forumu v naslednjih mesecih.

Tisti, ki se malo bolj kot jaz spoznate, kako napovedujete razmere na Meliju v nedeljo?
Glede na to, da bo po obilnem sneženju vmes 1 dan (sobota) za teptanje in da bodo temperature do -15, lahko v nedeljo pričakujem vrhunske pogoje za smučanje za otvoritev nove sezone?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Ki9
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 23, 2025 5:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

Tedenski sneg in mraz me je že sredi tedna vabil, da grem danes ujeti kakšen dober zavoj na Molltal. Upal sem, da bo ljudi napovedan hud mraz odgnal od ideje za smučanje, vendar sem že ob vožnji proti hribu dojel, da se je sezona (kočno ali ne) začela. Na srečo sem pohitel ter za las ujel totalno nafilan vlak (nekateri so zaradi zapolnjenosti počakali na naslednjega kar na stopnicah) ob 07:55.
Na ledeniku se žal pozna, da je odprta le ena proga (na teh kvadratih je kar precej smučarjev, čeprav sedežnice ne deluje najhitreje) in so kar kmalu nastali kupi. Hude gneče čez dan na spodnji postaji sedežnice ni bilo. Na progi do vlakca so od odcepa za dvosedežnico celoten dan delovali topovi. Vendar smučarjev očitno to ni motilo, saj je bilo potrebno vsakič na gondolo počakati dobrih 5 minut, če ne več- vedno je bila gneča do zunanjega prehoda).
Daleč najboljša proga, ki je ostala tudi najdlje "užitna" pa je bila na dvosedi. Tudi tam je bilo potrebno sicer čakati kakšnih 5 minut, vendar je bilo vredno.
Pod črto lahko rečem soliden smučarski dan, za premigat je bilo, daleč stran od kakšnega presežka.
Zdaj pa še malo "šimfanja": espresso 3,9€/ cappuccino 5,5€/ čaj: 3,5€... vredu, razumem da je v Avstriji standard višji, vendar s cenam so za moje pojme občutno preterali.
Proge: da na progi med ledenikom in Panoramabahn ni konec novembra snega jih je lahko pošteno sram. Pri več kot -10 celi dan na progi ni bilo videti enega topa, torej se čaka na boga, da jih vrže 1 meter snega. Situacijo na bivšem ledeniku z ogromnimi skalami verjetno vsi razumemo in nihče ne nori, da tam ne delajo snega, ker bi res potrebovali xyz kubikov. Črna proga od restavracije do odcepa kjer se pridruži je po večini kopna in prav nič ne kaže, da bo kaj drugače v kratkem. Da bi pričakoval delujoč Alteck pa je bolj norost kot kaj drugega, saj verjetno tam sploh ni zasneževanja. Torej, če v torek naravi ne strga, bo situacija naslednji teden popolnoma enaka.
Ne glede na zgoraj opisano "šimfarijo" bom verjetno naslednji vikend spet na istem bregu. Turrach s progo ali dvema me ne zanima, bo pa zanimivo videti kaj nam pripravlja Gerlitzen.
Nazaj na vrh
anjica
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2025 5:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2024 11:56

Reported post
Ki9 je napisal/a:
Tedenski sneg in mraz me je že sredi tedna vabil, da grem danes ujeti kakšen dober zavoj na Molltal. Upal sem, da bo ljudi napovedan hud mraz odgnal od ideje za smučanje, vendar sem že ob vožnji proti hribu dojel, da se je sezona (kočno ali ne) začela. Na srečo sem pohitel ter za las ujel totalno nafilan vlak (nekateri so zaradi zapolnjenosti počakali na naslednjega kar na stopnicah) ob 07:55.
Na ledeniku se žal pozna, da je odprta le ena proga (na teh kvadratih je kar precej smučarjev, čeprav sedežnice ne deluje najhitreje) in so kar kmalu nastali kupi. Hude gneče čez dan na spodnji postaji sedežnice ni bilo. Na progi do vlakca so od odcepa za dvosedežnico celoten dan delovali topovi. Vendar smučarjev očitno to ni motilo, saj je bilo potrebno vsakič na gondolo počakati dobrih 5 minut, če ne več- vedno je bila gneča do zunanjega prehoda).
Daleč najboljša proga, ki je ostala tudi najdlje "užitna" pa je bila na dvosedi. Tudi tam je bilo potrebno sicer čakati kakšnih 5 minut, vendar je bilo vredno.
Pod črto lahko rečem soliden smučarski dan, za premigat je bilo, daleč stran od kakšnega presežka.
Zdaj pa še malo "šimfanja": espresso 3,9€/ cappuccino 5,5€/ čaj: 3,5€... vredu, razumem da je v Avstriji standard višji, vendar s cenam so za moje pojme občutno preterali.
Proge: da na progi med ledenikom in Panoramabahn ni konec novembra snega jih je lahko pošteno sram. Pri več kot -10 celi dan na progi ni bilo videti enega topa, torej se darila za pisarno čaka na boga, da jih vrže 1 meter snega. Situacijo na bivšem ledeniku z ogromnimi skalami verjetno vsi razumemo in nihče ne nori, da tam ne delajo snega, ker bi res potrebovali xyz kubikov. Črna proga od restavracije do odcepa kjer se pridruži je po večini kopna in prav nič ne kaže, da bo kaj drugače v kratkem. Da bi pričakoval delujoč Alteck pa je bolj norost kot kaj drugega, saj verjetno tam sploh ni zasneževanja. Torej, če v torek naravi ne strga, bo situacija naslednji teden popolnoma enaka.
Ne glede na zgoraj opisano "šimfarijo" bom verjetno naslednji vikend spet na istem bregu. Turrach s progo ali dvema me ne zanima, bo pa zanimivo videti kaj nam pripravlja Gerlitzen.

sliši se fantastično. moram iti
Nazaj na vrh
anjica
PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2025 5:28 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smuča brez pancarjev
Smuča brez pancarjev

Pridružen/-a: Tor Mar 2024 11:56

Ki9 je napisal/a:
Tedenski sneg in mraz me je že sredi tedna vabil, da grem danes ujeti kakšen dober zavoj na Molltal. Upal sem, da bo ljudi napovedan hud mraz odgnal od ideje za smučanje, vendar sem že ob vožnji proti hribu dojel, da se je sezona (kočno ali ne) začela. Na srečo sem pohitel ter za las ujel totalno nafilan vlak (nekateri so zaradi zapolnjenosti počakali na naslednjega kar na stopnicah) ob 07:55. darila za pisarno
Proge: da na progi med ledenikom in Panoramabahn ni konec novembra snega jih je lahko pošteno sram. Pri več kot -10 celi dan na progi ni bilo videti enega topa, torej se darila za pisarno čaka na boga, da jih vrže 1 meter snega. Situacijo na bivšem ledeniku z ogromnimi skalami verjetno vsi razumemo in nihče ne nori, da tam ne delajo snega, ker bi res potrebovali xyz kubikov. Črna proga od restavracije do odcepa kjer se pridruži je po večini kopna in prav nič ne kaže, da bo kaj drugače v kratkem. Da bi pričakoval delujoč Alteck pa je bolj norost kot kaj drugega, saj verjetno tam sploh ni zasneževanja. Torej, če v torek naravi ne strga, bo situacija naslednji teden popolnoma enaka.

sliši se fantastično. moram iti
Nazaj na vrh
Ki9
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2025 4:14 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fura slalom med smrekami
Fura slalom med smrekami

Pridružen/-a: Sre Dec 2012 22:52

V petek sem se ponovno odpravil na hrib. Zjutraj ob osmih je bil vlakec kljub petku napolnjen do konca in me je že skrbelo, kaj nas čaka na hribu. Vendar je bil strah odveč, resne gneče ni bilo, na ledeniku ni bilo nikoli potrebno počakati več kot sedež ali dva, na dvo-sedi lahko rečem enako, na gondoli pa je bilo potrebno počakati do 2- minuti.
Stanje na progah: na ledeniku na vrhu so se žal hitro pojavili kupi, saj novi sneg ni bil še dobro sprijet s podlago. Na spodnjem delu je bilo stanje bistveno boljše. Stanje proge od restavracije do prelomnice/ križišča je bilo meni prav interesantno. Malo kupi, malo ledenih plat, sploh na vrhu. Zakaj je prišlo do tega mi res ni jasno. Lahko pa rečem, da je bila proga na Panoramabahn od prelomnice navzdol res odlična, krasen sneg in prav škoda, da se na sedežnici čas ustavi. Enako lahko rečem tudi za progo proti vlakcu. Od križišča kjer se odcepi od Panoramabahn je bila proga še ob 13:00 odlična, super sneg, meni je bilo res krasno.
Sta se pa celotno dopoldne dva ratraka ukvarja s pripravo proge na Altecku. Žal se mi zdi, da mu žal na treh koncih manjka par metrov snega, ostalo pa bi znalo biti kar ok.
In še novost: v restavraciji ima vsaka miza "nalimano" obvestilo, da je prepovedan vnos svoje hrane iz nahrbtnika. Glede na goste in "slovensko" kulturo sendviča iz alu folije sem prepričan, da smo za ta obvestilo Slovenci kar veliko pripomogli.
Pod črto: dober smučarski dan in glede na današnje razmere na Osojščici mislim, da ni bil zadnji v tem koledarskem letu.
Nazaj na vrh
matejp
PrispevekObjavljeno: Ned Nov 30, 2025 11:53 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sezuva pancarje na sedežnici
Sezuva pancarje na sedežnici

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 10:40

Po sobotni "katastrofi" v Obertauern-u, sem si šel popravljati okus na Molltal. In ni razočaral.

Ljudi zelo malo, nekaj čakanja je bilo samo na zgornji postaji vlakca, sicer pa si vedno prismučal direktno na sedežnico. Odličen zimski sneg, pravo nasprotje včerajšnji snežno-ledeni podlagi z dodatkom "ledene brozge" iz snežnih topov na Obertauernu.

Stanje zjutraj na progi do vlakca, pogled navzdol:

Pogled navzgor

Kasneje je na progah nastal kakšen kupček naritega snega ampak nič pretresljivega.

Stanje okoli 14:30 - ljudje so šli domov ob 13:00 - strmina v zelo dobrem stanju, brez kupov in ledenih plošč.

Pa še stanje trening steze, kjer ni bilo več duha ne sluha o tekmovalcih.

Je pa bila ena zanimivost. Na koncu povezovalne steze od restavracije do GletscherJet-a jim je zgleda zagodel snežni top. Nekaj se je moralo pokvariti oziroma jim je morala počiti cev, saj je bila tam v skoraj celotni širini proge zelo zelo grda ledena ploskev, ki so jo nato razbili z ratrakom, posledično pa je bilo en kup ledenih grud v dolžini 10-20 metrov. No temu območju se je sicer dalo izogniti, če si smučal skrajno levo ali desno po progi do GletscherJeta.

Pod črto. Dokler ne pride nova snežna pošiljka, me nižinska smučišča ne vidijo. Res ne vem, zakaj bi se mučil z neko zmesjo med naravnim snegom in umetnim snegom, pomešanim z ledenimi grudami -> primer Osojščica in Obertauern.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo  Odgovori na to temo Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... , 10, 11, 12  Naslednja Stran 11 od 12

Kazalo po Smucisca.net forumu » Avstrija » Mölltaler Gletscher (zvani Meli:)
Pojdi na:  

Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

© 2006-2014 - smucisca.net